אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פס"ד בעניין תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל על סך כ-40 מיליון ש"ח בגין עשיית עושר ולא במשפט

פס"ד בעניין תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל על סך כ-40 מיליון ש"ח בגין עשיית עושר ולא במשפט

תאריך פרסום : 31/12/2019 | גרסת הדפסה

ת"א
בית המשפט המחוזי ירושלים
57566-06-16
24/11/2019
בפני הנשיא:
אהרן פרקש

- נגד -
התובעת:
מעונות ילדים בישראל קרית הילד ירושלים ע.ר. 580039542
עו"ד אשר אקסלרד ועו"ד עדי בארי
הנתבעת:
מדינת ישראל -רשות מקרקעי ישראל
עו"ד רחל לסר ועו"ד הודיה יצחק מפרקליטות מחוז ירושלים (אזרחי)
פסק דין

 

לפניי תביעה נגד רשות מקרקעי ישראל (להלן: "הרשות" או "הנתבעת") על סך של 39,544,466 ש"ח בגין עילת עשיית עושר ולא במשפט, ומכוח דיני ההשתק וההסתמכות.

רקע עובדתי

  1. התובעת, עמותה הפועלת בתחום הרווחה, הינה בעלת זכויות החכירה במקרקעין הידועים כחלק מחלקה 3 בגוש 30273, וכמגרש 130/1 לפי תב"ע 1144, בשטח של כ-7,270 מ"ר, המצויים ברח' סורוצקין בירושלים (להלן: "שטח החכירה").

     

  2. ביום 27.3.1995 נחתם בין הרשות לבין התובעת הסכם הרשאה לתכנון מגורים בעניין מקרקעין הסמוכים לשטח החכירה, הידועים כחלק מחלקה 2 בגוש 30273, וכמגרשים 130/2 ו- 130/3 לפי תב"ע 1144, בשטח של 14,693 מ"ר (להלן: "שטח ההרשאה"). תוקפו של הסכם ההרשאה לתכנון הוארך מעת לעת, עד ליום 18.3.2005.

     

  3. בתקופת ההרשאה לתכנון, פעלה התובעת לשינוי תב"ע למקרקעי שטח ההרשאה, ובמסגרת זו פעלה לקידום תב"ע 5500 לבניית שמונה מבני מגורים (להלן: "התב"ע החדשה"). עיריית ירושלים (להלן: "העירייה") התנתה את קידום התב"ע החדשה בביצוע מטלות ציבוריות ובהפרשת שטחים לצורכי ציבור. החל משנת 1995 ובמשך שלוש שנים ניהלה התובעת משא ומתן מול העירייה, כאשר בסופו הועלתה האפשרות שהתובעת תפריש לטובת הציבור שטחים המצויים בתוך שטח החכירה שלה (ומחוץ לשטח ההרשאה), לרבות הפרשת מבנים בנויים – מגרשים מס' 9 ו-11.

     

  4. ביום 23.8.1998 פנתה התובעת במכתב לרשות והודיעה, כי במסגרת דיונים בוועדה המקומית הועלתה אפשרת של הפרשת שטחי ציבור של התובעת לטובת העירייה, וביקשה להפחית את שווי ההפרשות ולערוך שומה בהתאם.

  5. כחודש לאחר מכן, ביום 27.9.1998 חזרה התובעת וביקשה את הסכמת הרשות להסדר שגובש עם העירייה, לפיו התובעת תפריש זכויות חכירה גם בשתי יחידות בנויות המצויות בשטח החכירה (מגרש 130/1), כאשר אחת היחידות שימשה לתחנת אם וילד והשנייה לכיתות לימוד. 

     

  6. בסמוך לכך פנתה הרשות לשמאי מטעמה לצורך עריכת שומה עבור המקרקעין בתכנית 5500, וביחס לשווי מגרשים 9 ו-11 מתוך שטח החכירה. הרשות אף בדקה וערכה שומותיה בשנית בעקבות ערעור שהגישה התובעת.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ