ת"א
בית משפט השלום אשקלון
|
7452-04-14
06/10/2016
|
בפני השופט:
אמיר דהאן
|
- נגד - |
התובעים:
1. עיזבון המנוח חיים יפת ז"ל 2. תמרה יפת 3. שי יפת 4. איתי יפת 5. נופר יפת
|
הנתבעים:
מדינת ישראל
|
החלטה |
בפניי בקשת שלישית של הנתבעת להגשת רשומות רפואיות לתיק ביהמ"ש ( בקשה מספר 44 ).
הנתבעת הגישה בקשה זו ביום 28.7.2016 וזאת לאחר תום הליך ההוכחות .
הבקשה הוגדרה כ"בקשה דחופה לקבלת רשומה רפואית קריאה לתיק בית המשפט" ונתבקשה במהלך הדיון ממש. ביהמ"ש הורה להגיש בקשה עם זכות תגובה .
לבקשה צורף תצהירו של ד"ר וולנר התומך בטענת ב"כ הנתבעת כי הרשומה הרפואית לא הופקה מלכתחילה במחשב שבו מותקנת תוכנה מתאימה ולפיכך אירעו כשלים בחומר המודפס אשר מונעים את קריאת הרשומה על פי סדר האירועים וכן שינוי בסדר המשפטים כפי שהוקלדו במקור .
מן התצהיר עולה במפורש כי הרשומות נערכו במועדן ובמקומן והוקלדו לתוך תוכנת רשומה רפואית המשמשת בביה"ח שיבא בשם chameleon – (להלן תוכנת ה"זיקית" ) ואף היו נגישות החל מזמן כתיבתן אלא שהגישה אליהן נעשתה בדרך שאיננה נכונה מבחינה הטכנית וכך הועמדו רשומות חסרות לעיון הצדדים ולביהמ"ש.
לבקשה צורפו הן תדפיסים – שאינם חופפים את אלה שהוגשו עד כה והן צילומי צבעוניים של מסכים שונים מתוך תוכנת "זיקית" המשמשת את בית החולים לרשומות רפואיות.
טענות הצדדים
ב"כ התובעים הגיב לבקשה והתנגד לה שכן בתיק נחקרו כבר רוב העדים, בהם רופאיו של המנוח, התובעים - יורשי המנוח ובעיקר מומחה התובעים.
על פי גישתו של ב"כ התובעים הנתבעת התנהלה בחוסר תום לב, לא גילתה את מלוא התיק הרפואי של המנוח, לא בהליכי גילוי מסמכים ולא במסגרת הזדמנויות קודמות בהם הועברו דיסקים של חומר רפואי עם תכנים שונים והכשלים החמורים של אי העברת רשומה התגלו רק תוך כדי חקירתו של דר' וולנר.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת