ת"ט
בית משפט השלום תל אביב - יפו
|
48436-03-14
17/03/2015
|
בפני השופטת:
דנה אמיר
|
- נגד - |
תובעת:
אגד ליסינג שירותי ליסינג למוניות בע"מ
|
נתבע:
מגיד גאנם
|
החלטה |
בפני בקשה לביטול פסק דין שניתן במעמד צד אחד. המבקש וב"כ לא התייצבו לישיבה המקדמית ביום 5.10.14, למרות שזומנו כדין באמצעות דואר אלקטרוני שנשלח לב"כ הנתבע. אשר על כן, כב' השופט אלקלעי דחה את ההתנגדות וחייב את הנתבע בהוצאות.
רקע עובדתי וטענות הצדדים:
עסקינן בבקשה לביטול פסק דין אשר ניתן כנגד המבקש לאחר שלא התייצב לדיון ביום 5.10.14, בהתנגדות לביצוע שטרות אותה הגיש.
טענות המבקש:
ב"כ המבקש טוען כי לא קיבל הזימון בדואר אלקטרוני ואף תומך טענתו בתצהיר. עוד מוסיף ומדגיש ב"כ המבקש כי מעולם לא ביקש לקבל כתבי בי-דין בדואר אלקטרוני ועל כן ההזמנה לדיון איננה כדין, בנסיבות אלה לטענתו על בית המשפט לבטל פסק הדין מחובת הצדק.
יתר על כן, המבקש אף טוען כי יש למקום להורות על ביטול פסק הדין עפ"י שיקול דעת בית המשפט, מפנה לכך שאין המדובר במחדל אשר נבע מזלזול או מחמת כך שהמבקש זנח טענותיו וכן הפנה לסיכויי ההגנה ולטענותיו בהתנגדות אשר הוגשה לביצוע השטרות.
באשר למועד הגשת הבקשה, עפ"י סעיף 5 לתצהיר המבקש, רק ביום 6.2.15 קיבל הודעת הוצל"פ וכך נודע לו לראשונה על קיומו של פסק הדין כנגדו.
טענות המשיבה (התובעת):
המבקש לא הראה טעם מיוחד מדוע הגיש את הבקשה באיחור רב ואף לא טרח להסביר מדוע לא בדק מהו המועד לדיון בהתנגדות על אף שחלפה למעלה משנה מיום הגשת ההתנגדות. המבקש קיבל הודעות רבות על נקיטת הליכים נגדו במשרד הרישוי ובחשבונות הבנק עוד בחודש נובמבר 2014, אשר נשלחו לאותה הכתובת אליה נשלח פסק הדין.
דיון והכרעה
-
בתקנה 201 לתקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד -1984 נקבע כי:
"201. ביטול החלטה על פי צד אחד -
ניתנה החלטה על פי צד אחד או שניתנה באין כתבי טענות מצד שני, והגיש בעל הדין שנגדו ניתנה ההחלטה בקשת ביטול תוך שלושים ימים מיום שהומצאה לו ההחלטה, רשאי בית המשפט או הרשם שנתן את ההחלטה - לבטלה, בתנאים שייראו לו בדבר הוצאות או בענינים אחרים, ורשאי הוא, לפי הצורך, לעכב את ההוצאה לפועל או לבטלה; החלטה שמטבעה אינה יכולה להיות מבוטלת לגבי אותו בעל דין בלבד, מותר לבטלה גם לגבי שאר בעלי הדין, כולם או מקצתם."
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת