|
תאריך פרסום : 28/07/2015
| גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי
|
20607-04-11
30/10/2014
|
בפני השופט:
פרופ' עופר גרוסקופף
|
- נגד - |
המבקש:
סרג'יו מיכאל ליברמן עו"ד דן אשכנזי
|
המשיבה:
1. מוזס כפר סבא בע"מ 2. אמות השקעות בע"מ 3. איילות השקעות בנכסים (כפר סבא) 1992 בע"מ 4. איילות השקעות בנכסים (רחובות מערב) 1992 בע"מ 5. החברה לניהול קניון ערים בע"מ 6. עיריית כפר סבא
עו"ד אורית מלכא עו"ד אריק קופמן עו"ד גילי שמואלי
|
פסק דין |
(דחיית בקשה לאישור תובענה כייצוגית)
|
לפניי בקשה לאישור תובענה כייצוגית (להלן: "בקשת האישור"), שעניינה טענה כי מסעדה הפועלת בתחומי קניון מפיצה עשן וריחות טיגון וצליה העולים לכדי מפגע סביבתי. דינה של בקשת אישור זו להידחות הן מאחר שלא הונחה לפני בית המשפט תשתית ראייתית מספיקה לביסוס טענת קיומו של מפגע סביבתי, הן מאחר שקיים חשש כבד כי עניינם של כלל חברי הקבוצה לא ייוצג באופן הולם ובתום לב. להלן פירוט הדברים.
א. קיצור תולדות ההליך
-
ביום 13.4.2011 הגיש המבקש, באמצעות בא כוחו, תביעה ובקשה להכרה בה כתובענה ייצוגית נגד המשיבה 1 (להלן: "מסעדת מוזס"), הפועלת במרכז המסחרי הידוע כ"קניון ערים" בכפר סבא (להלן: "קניון ערים"). בקשת האישור הוגשה על פי הפריט השישי לתוספת השנייה לחוק תובענות ייצוגיות, "תביעה בקשר למפגע סביבתי נגד גורם המפגע". לוז בקשת האישור הוא הטענה כי מסעדת מוזס יוצרת מפגע סביבתי, בשל כך שהתחברה למשאבות האוורור של החניון הציבורי בקניון בו היא פועלת, וגרמה בכך להתפשטות עשן וריחות טיגון וצלייה למפלס כיכר העיר שמעל לחניון. לפי הנטען בבקשת האישור פעולתה זו של מסעדת מוזס גרמה לכך שדיירי הדירות הגובלים בכיכר (שהמבקש הוא אחד מהם), העוברים והשבים בכיכר ומשתמשי החניון "סובלים מגלי ריח ועשן בלתי נסבלים", ושמשאבות האוורור "לא ממלאות את ייעודן המקורי: רענון האוויר בחניון התת קרקעי". בנוסף הועלו בבקשת האישור טענות שונות כנגד פעולת מסעדת מוזס, ובכללן הטענות כי היא פתוחה הרבה מעבר לשעות הפעילות המותרות בחוק, כי היא עושה שימוש במקומות חניה בחניון לצרכיה וכי אין היא מחזיקה ברישיון עסק כדין. הסעד שנתבע היה פיצוי לכל אחד מחברי הקבוצה, דהיינו מאות הדיירים, אלפי החונים ועשרות אלפי העוברים והשבים (להערכת המבקש), בסכום של 1,000 ש"ח, והוא נאמד בסכום כולל של 50 מיליון ש"ח (לפי השערה כי חברי הקבוצה מונים 50 אלף איש).
-
ביום 3.6.2012, לאחר מספר בקשות בהסכמה לקבלת ארכה, ועוד בטרם הוגשה תגובה לבקשת האישור, הגישו הצדדים "בקשה לתיקון הבקשה לאישור התובענה כייצוגית" (להלן: "בקשת התיקון") ו- "הודעה על הסכם פשרה ובקשה למתן הוראות על-פיו" (להלן: "הסדר הפשרה"). בבקשת התיקון התבקש בהסכמה לצרף לתובענה את המשיבות 2 – 5, שהן החברות שבבעלותן ובניהולן מצוי קניון ערים. בהסדר הפשרה הודיעו הצדדים כי המשיבות השקיעו בעקבות הגשת התובענה "מאות אלפי שקלים, בפעולות שנועדו להרחיק ולהאריך את תעלת המנדוף מהמסעדה לארובה, הרחוקה מעל 100 מטרים מהמסעדה ומהבניינים הסמוכים לקניון" וזאת כדי "למנוע כל טענה בדבר בעיות זיהום אוויר" (סעיף 8 להסדר הפשרה). בעקבות זאת הגיעו הצדדים להסכמה כי כנגד ויתור על תביעות חברי הקבוצה ביחס לכל העילות שצוינו בבקשת האישור, תקצנה המשיבות סכום כולל של חצי מיליון ש"ח "לקיום אירוע אחד או מספר אירועים בקניון שמטרתם הגברת המודעות לאיכות הסביבה". עוד מסרו הצדדים כי הם ממליצים לפסוק למבקש גמול של 30 אלף ש"ח ולבא כוחו שכר טרחה של 120 אלף ש"ח בתוספת מע"מ כדין.
-
ביום 13.6.2012 קיימתי דיון ראשון בהסדר הפשרה, ובסיומו ביקשתי לקבל התייחסות בכתב מצד וועדי הבתים הגובלים בקניון ביחס להסדר הפשרה. ביום 11.7.2012 הועברה לעיוני התייחסות יו"ר הוועד המרכזי של דיירי פרוייקט המגורים "סיטי הייטס" כפר סבא, מר אליעזר מגיד, לפיה אין לוועד המרכזי התנגדות לאישורו של הסדר הפשרה. עם זאת ציין מר מגיד כי הפתרון שננקט על ידי המשיבות לבעיית הנידוף "הינו תוצר שיתוף פעולה שהתקיים (ומוסיף להתקיים) בין הוועד לבין אמות השקעות בע"מ [המשיבה 2]. בנסיבות אלה, לטעמו של הוועד, אין מקום ליתן גמול לתובע המייצג". בעקבות הבהרה זו, ולאחר שהמשיבות הודיעו כי התחייבותן ביחס לקיום "אירוע" בתחום איכות הסביבה "לא תבוא על חשבון קיום פעילויות מתוכננות אחרות שהמשיבות ממילא התכוונו לערוך בתחומי הקניון" (הודעת ב"כ המשיבות מיום 5.8.2012), הוריתי ביום 12.9.2012 על פרסום הסדר הפשרה ועל העברתו להתייחסויות, בהתאם לסעיף 18(ג) לחוק תובענות ייצוגיות.
-
בעקבות פרסום הסדר הפשרה התקבלו התנגדויות רבות להסדר הפשרה, בעיקר מדיירי הבניינים הגובלים בקניון, וכן ממספר חברי מועצת העיר כפר סבא. בנוסף התקבלה תגובה של עיריית כפר סבא, אשר הבהירה כי היא אינה צד לתיק, ולפיכך לא תהיה קשורה בהסדר הפשרה, וכי היא שומרת לעצמה את הזכות לפעול על פי כל דין ללא קשר להסדר הפשרה. לבסוף התקבלה ביום 26.11.2012, עמדת היועמ"ש, אותו ייצגה עו"ד מאיה לויאן מפרקליטות מחוז ת"א (אזרחי) אשר הביע אף הוא התנגדות להסדר הפשרה, במתכונתו הקיימת.
-
ביום 2.12.2012 התקיים דיון בהסדר הפשרה ובהתנגדויות שהוגשו לו. בסיום הדיון הוריתי על צירוף עיריית כפר סבא כמשיבה פורמאלית לתובענה, וביקשתי כי תבהיר את עמדתה, וזאת תוך התייחסות לסטטוס הטיפול בבקשת המשיבות למתן רישיון לפעילות המסעדה במיקום הנוכחי שלה. ביום 15.1.2013 הועברה תגובת העירייה, בה פורטו הפעולות אשר ננקטו על ידה בקשר למסעדת מוזס.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|