|
תאריך פרסום : 09/02/2017
| גרסת הדפסה
ת"צ
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
|
2270-10-13
31/01/2017
|
בפני השופטת:
צילה צפת
|
- נגד - |
מבקשת:
מיכל צוק עו"ד מ. בך
|
משיבים:
שופרסל בע"מ עו"ד א. לוין
|
פסק דין |
בקשה לאישור הסדר פשרה בתובענה הייצוגית שבכותרת (להלן: "הבקשה" ו-"הסדר פשרה", בהתאמה). עניינה של הבקשה בטענת המבקשת כי תכונותיהן של שקיות פלסטיק המשווקות על ידי שופרסל, המיוצרות בטכנולוגיה הידועה בשם Oxo-Biodegradable (להלן: "טכנולוגיית האוקסו"), אשר על גבי אריזתן צוין כי הן שקיות מתכלות וידידותיות לסביבה (להלן: "השקיות" או "שקיות האוקסו"), אינן עומדות בתנאי הכיתוב המופיע על גבי האריזה והינן בבחינת Greenwash – "התירקקות".
רקע
-
ביום 1.10.13 הגישה המבקשת גב' מיכל צוק, באמצעות באי-כוחה, תובענה ובקשה לאישורה כתובענה ייצוגית כנגד שופרסל בע"מ (להלן: "המשיבה", "שופרסל").
-
בבקשת האישור ציינה המבקשת כי היא נהגה לרכוש שקיות פלסטיק רגילות (הן שקיות אשפה והן שקיות קטנות למזון), ועם התחלת ה"טרנד" של שיווק שקיות שהוצגו לצרכנים כ"מתכלות" ו"ידידותיות לסביבה" החלה לרכוש שקיות מסוג זה ממגוון החברות ששיווקו שקיות אלה בשוק, לרבות של המשיבה דנן.
לטענתה, משהתברר לה כי המצגים אודות השקיות אינם נכונים ואינם מבוססים, וכי אותן שקיות אינן תורמות לאיכות הסביבה אלא אף עלולות להזיק לה, הרגישה מרומה ומנוצלת וחדלה מרכישתן. המבקשת, המקפידה כאמור על שמירה על איכות הסביבה, חשה חוסר אונים ועגמת נפש רבה. המבקשת טענה כי נזקים בלתי ממוניים אלה הינם תוצאה ישירה של מעשיה ומחדליה האסורים של המשיבה, ומשכך, על פי דין, מקימים לה זכות פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לה – בסך שמרני של 100 ₪.
עוד טענה המבקשת כי על המשיבה להשיב לה ולציבור את שווי ההתעשרות שצמחה לה שלא כדין ו/או שלא על פי זכות שבדין כתוצאה מהמצגים המטעים. המבקשת העריכה את שווי ההטבה לה היא זכאית מן המשיבה בסך של כ-24 ₪ בגין שקיות אשפה וכ-10 ₪ בגין שקיות אוכל, ובסה"כ 34 ₪.
המבקשת העריכה את נזקי הקבוצה בסך של 16,800,000 ₪.
-
בסמוך להגשת בקשת האישור בתיק דנא, הוגשה בקשה לאישור הסדר פשרה בגדרה של בקשה לאישור תובענה ייצוגית קודמת שהגישה המבקשת שלוש שנים קודם לכן, בת.צ. 51891-05-10 מיכל צוק נ' חוגלה קימברלי שיווק בע"מ וסנו מפעלי ברונוס בע"מ, להלן "פרשת סנו וחוגלה"). עניינה של הבקשה הקודמת זהה לבקשה דכאן.
הסדר הפשרה בעניין בפרשת סנו וחוגלה הושג לאחר שההליך שהתנהל משך מספר שנים (מאז שנת 2010) והוגשו בגדרו, בין היתר, חוות דעת מומחים וחוות דעת משלימות מטעם כל הצדדים. בהליך שם מונה מומחה מטעם בית המשפט, פרופסור יורם אבנימלך, אשר הגיש גם הוא חוות דעת. הצדדים ניהלו הליך גישור בסיועו של המומחה מטעם ביהמ"ש, ובסופו הצליחו לגבש נוסח מוסכם של כיתוב ומצגים שיוצגו על גבי אריזות השקיות והפרסומים בנוגע לשקיות האוקסו. בסופו של יום התקבל הנוסח שהוצע ע"י היועמ"ש תוך שהוסכם כי יוסרו כל המצגים מעל השקיות המיוצרות בטכנולוגיית האוקסו כ"מתכלות", "ירוקות", "ידידותיות לסביבה", "ניתנות למיחזור" וכו'.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|