ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות עפולה
|
25361-01-18
11/04/2018
|
בפני הרשם הבכיר:
ריאד קודסי
|
- נגד - |
תובעת:
שגית ראובן
|
נתבעת:
עצמלה רהיטים לילדים מעץ מלא ח.פ. 512884404
|
פסק דין |
1.לפני תביעה כספית ע"ס 10,000 ₪.
התובעת רכשה מהנתבעת שני חדרים לשתי בנותיה ( מיטה וחצי ושידה) לכל בת, כולל מזרוני לטקס וכוורת לשידה וסרגל כלים לכל בת.
התובעת טוענת כי בעת האספקה היא גילתה כי מיטת הילדה הקטנה הגיעה עם רווחים גדולים בעץ. העבודה לא הייתה תקינה וקיים פער בין ראש המיטה למזרון.
במיטת הילדה הגדולה היה כתם שחור על הריפוד הלבן, ובשידה של בת זאת היה סדק.
בעלה של התובעת פנה למתקין וזה אמר לו שיתקן דרך צביעה וטשטוש.
התובעת פנתה לשירות לקוחות של הנתבעת שם ביקשו ממנה לשלוח תמונות. היא שלחה תמונות, אך לא קיבלה תשובה. התובעת מבקשת לפסוק לה סך של 10,000 ₪ .ראוי לצין שהתובעת שילמה על המוצרים לא פחות מ- 10,000 ₪, ועבור התקנה סך של 810 ₪.
2.הנתבעת טענה בכתב ההגנה ,כי לאחר הפניה לקבלת התמונות נפתחה קריאת שירות להחלפת חלקים בכוורת של הבת הגדולה, אלא שהתובעת התנגדה, בטענה כי מיטת בת זו גם היא פגומה. הנתבעת עודכנה מהמתקין כי הכתם טופל על ידו. הנתבעת לאחר קבלת תמונות עדכניות החליטה להחליף את ראש המיטה, ועת ביקשה הנתבעת לתאם מועד הגעה לביצוע ההחלפה התנגדה התובעת, הלכה והגישה תביעה זו.
3.התקיים דיון בפניי ביום 25.03.18 שבמהלכו העיד בעלה של התובעת ונציגת הנתבעת והתרשמתי מעדויותיהם, באופן בלתי אמצעי. בשום שלב התובעת לא טענה כי היא ביקשה לבטל את העסקה ,מחמת אי התאמה להזמנה ו/או מחמת פגמים שהיו, ומשכך ומאחר ואף לא נתבקשתי לדון בביטול והשבה אני נמנע מלעשות כן.
אם כן נותר לי לקבוע האם מגיע לתובע פיצוי עבור פגמים שהיו.
אין ספק כי נתגלו הפגמים שצוינו בכתבי הטענות, והשאלה היא לא אם מגיע לתובעת פיצוי אלא כמה מגיע לה, פיצוי שיהיה בו די לכדי לתקן כמה שניתן את הפגמים וכן כמה פיצוי של עוגמת נפש מגיע לתובעת בגין הפגמים שהיו, שכן כל אדם שקונה דבר חדש הוא מצפה לקבל אותו חדש ותקין ולא פגום. במקרה זה התובע קיבל מיטות ושידות עם פגמים.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, ובעדויות הצדדים הגעתי למסקנה שהתובע הוכיח את תביעתו חלקית , על כן אני פוסק לתובע סך של 1,500 ₪ עבור תיקונים שיעשה באופן עצמי וסך של 2,000 ₪ כפיצוי על עוגמת נפש שנגרמה לו.
אשר על כן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 3,500 ₪ וזאת בתוך 30 יום ממועד קבלתו העתק פסק דין זה, שאם לא כן הסכום יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד יום תשלומו המלא בפועל.
מאחר והתביעה מתקבלת רק חלקית אין צו להוצאות.
המזכירות תמציא העתק פסק דין זה לצדדים.