אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> שפירו נ' רהיטי דורון עיצובים בע"מ

שפירו נ' רהיטי דורון עיצובים בע"מ

תאריך פרסום : 05/05/2017 | גרסת הדפסה

ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות פתח תקווה
30088-11-16
01/05/2017
בפני הרשם הבכיר:
אורן כרמלי

- נגד -
תובע:
אלכס (אלכסנדר) שפירו
נתבעת:
רהיטי דורון עיצובים בע"מ
פסק דין


בפניי תביעת התובע בהליך של תביעה קטנה שעניינה שאלת זכותו של התובע לביטול עסקה לרכישת ריהוט, שסופק על-פי הזמנתו ונמצא לא מתאים במידותיו למקום לו יועד.
 

 

1.ביום 20/5/16 הזמין התובע מאת הנתבעת 2 ארונות אמבטיה אותם בחר מתוך ארונות אמבטיה המוצגים בחנות, וזאת על-פי מידות שסבר שמתאימות לחדרי האמבטיה בבית אביו.

ביום 25/5/16 סופקו הארונות. בעת נסיון התקנתם התברר לתובע כי הארונות שהזמין גדולים מדי למקום לו יועדו ולפיכך סרב לקבל את הארונות וביקש להודיע על ביטול העסקה.

הנתבעת סירבה לבטל את העסקה והסכימה להשבה של 50% מעלות העסקה.

 

2.לטענת התובע בבחירת גודל הארונות הסתמך על דברי נציגת הנתבעת בעת ביצוע העסקה, כשהראה לה תמונות מחדר האמבטיה ונאמר לו כי לא תהיה בעיה להתאים את הארונות למקום. לעניין ביטול העסקה טען כי בשל סמיכות הזמנים בין מועד ההזמנה לבין המועד בו ביקשו לספק את הארונות – כיומיים לטענתו – לא מדובר בייצור מיוחד של הארונות, אלא כי מדובר במוצר המצוי במלאי של הנתבעת. עוד טען כי לכל היותר יכולה היתה הנתבעת לגבות 5% ממחיר העסקה או 100 ₪ לפי הנמוך ולפיכך תנאי ההסכם שבגב הקבלה אינם חוקיים.

 

3.מנגד, טוענת הנתבעת שהתובע ביצע הזמנה על פי צרכיו הספציפיים, על-פי מידות שהביא ולאחר שבדק אישית את ההתאמה לצרכיו. עוד טענה שמדובר היה בהזמנה על-פי בקשתו של התובע שראה את המוצר ואת מידותיו בחנות. טענתה העיקרית של הנתבעת היא שמדובר ביצור מיוחד של הארונות על-פי דרישותיו של התובע ולפיכך לא עומדת לו הזכות לביטול העסקה.

עוד טוענת הנתבעת שנגרם לה נזק כספי עקב סירובו של התובע לשלם לחברת ההובלה את מלוא סכום ההובלה – הלוך וחזור – וכי נאלצה לשאת בסכומים בעצמה.

לטענתה לפנים משורת הדין הסכימה לזכות את התובע ב-50% מכלל העסקה סך של 1,024 ₪ אשר אותם הפקיד התובע לחשבונו.

 

המחלוקת היא אם עומדת לתובע זכות לביטול העסקה.

 

דיון ומסקנות:

4.על-פי תקנה (2)(1) לתקנות ביטול עסקה, תשע"א-2010 (להלן: תקנות ביטול עסקה) עומדת לצרכן זכות לביטול העסקה, בין היתר לגבי מוצרי ריהוט, בתוך 14 ימים מיום שקיבל את הריהוט, ובלבד שהמוצר לא נפגם ולא נעשה בו שימוש.

 במקרה זה מייד עם אספקתם, משראה התובע שהארונות אינם מתאימים למידות חדרי האמבטיה סירב לקבל את הארונות ויש לראות בכך משום דרישה לביטול עסקה. לא יכולה להיות מחלוקת שההודעה ניתנה בתוך המועד הקבוע בתקנות.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ