ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
|
33139-02-14
04/09/2014
|
בפני השופט:
אהרון שדה
|
- נגד - |
תובעים:
בני בורטמן
|
נתבעים:
אחים מנדלבוים בע"מ
|
פסק דין |
לפני תביעה לתשלום סך 520 ₪ + 400 ₪ בגין הפסד יום עבודה+ 1800 ₪ בגין "הקטנת אחריות" כאשר כבר עתה יש לומר שלא ברור מה כוונתו של התובע בראש נזק אחרון זה אשר גם ננטש בדיון שהתקיים בפני וממילא לא הוכח.
מסכת העובדות פשוטה וניתן לומר שאינה במחלוקת של ממש.
התובע רכש מיטה מתכווננת שאת המזרון ומנגנון הכוונון שלה סיפקה הנתבעת.
כשנתיים לאחר מועד הרכישה צפה התובע בתכנית "כלבוטק" שעסקה ברמות הקרינה המוקרנת ממנועים של מיטות מתכווננות כאשר המנגנונים שמשווקת הנתבעת "זכו" באותה תכנית בתוצאות גרועות נוכח רמות קרינה גבוהות לכאורה.
בעקבות התכנית והגם שממצאיה הוכחשו ע"י הנתבעת, נאותה זו להחליף לקהל לקוחותיה, לפי דרישה ובתנאים שקבעה, מנועים/מנגנונים וזאת מתוך רצון טוב ותודעת שירות גבוהה.
התובע פנה גם הוא לנתבעת בעניין הקרינה וזו החליפה לו את המנועים באחרים כאשר גם התובע מאשר שהמנועים החדשים אכן עומדים בבדיקות קרינה ואינם יוצרים סיכון.
בגין ההחלפה גבתה הנתבעת מהתובע מחיר עלות של המנועים בסך 520 ₪ לשניהם ולמעשה מכאן התביעה שלפני.
התובע טוען שלא היה מקום לחייבו בתשלום זה, ממצאי "כלבוטק" הם הוכחה "מעבר לכל ספק" כפי שהתבטא ומכאן חובת הנתבעת לשאת בעלות. התובע הוסיף וציין כי היה מוכן לקבל את ששילם בעבור החלפת המנועים ובכך לסיים את הפרשה וגם הנתבעת הסכימה לכך אלא שאז התפוצצה הפשרה בגלל נוסחו של ההסכם שנשלח אליו ואשר פטר את הנתבעת מכל אחריות שהיא גם ביחס לעניינים שאינם קשורים לקרינה מהמנועים.
מנהל הנתבעת נאלץ לבטל ישיבה חשובה (לטענתו עם שר האוצר) ולנסוע 3 שעות משדרות לחיפה ואח"כ יידרש לנסוע פרק זמן דומה כדי לחזור חזרה.
הדבר מאוזכר כדי שיובן עד כמה התביעות הקטנות הללו מנוהלות לעיתים ע"י הצדדים באופן לא יעיל והתעקשויות שונות לעיתים על שום דבר ממשי או חשוב באמת גורמות לנזק והוצאות שאינם פרופורציונליים לערך התיק. בתיק זה יישאו הצדדים בהוצאות אילו בעצמם ואין להם אלא להלין על עצמם בעניין זה.
לגופו של עניין טוען נציג הנתבעת כי ממצאי "כלבוטק" אינם מהווים לא הוכחה ולא ראיה ולא שום דבר מעבר לכך שיש להתייחס אליה כאל תכנית טלוויזיה שאחרי שידורה לא קרה דבר ולא הוכח דבר ולראיה, מכון התקנים ערך ועורך לכל המנועים המיובאים לישראל בדיקות שונות לרבות בדיקות קרינה ובמנועים/מנגנונים שהותקנו במיטת התובע לא נמצאו פגם או חריגה. להוכחת טענה זו הוגש אישור מכון התקנים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת