ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות חיפה
|
59820-07-17
05/09/2018
|
בפני הרשמת הבכירה:
גילה ספרא - ברנע
|
- נגד - |
התובע:
דוד גולן
|
הנתבעת:
ליבנה צפוני בע"מ (איקאה ישראל)
|
פסק דין |
לפניי תביעה לפיצוי כספי בסך 33,000 ₪, בגין הטעיה בעת רכישת מטבח, ועיכוב באספקתו.
הנתבעת הינה בעלת זיכיון של חברת IKEA (להלן: "איקאה"), המהווה חלק מרשת חנויות מסחר וקמעונאות.
טענות התובע
כמתואר בכתב התביעה, בעקבות פיצוץ צנרת בארון המטבח של התובע, בדירתו ברח' X, נשר (להלן: "הדירה"), הזמין התובע ביום 29/8/16 מן הנתבעת מטבח עם משטח אבן קיסר לדירה ושילם סך של 10,459 ₪. בו ביום נחתם הסכם, שצורף לכתב התביעה. אין חולק בין הצדדים כי המטבח סופק לתובע, אך התובע לא היה שבע רצון מהשירות שקיבל, ועל כן הגיש תביעה זו לפיצויים על הפרת הסכם ובפיו מס' טענות, כדלקמן:
1.המטבח סופק באיחור, מעבר ל-14 ימים ממועד חתימת ההסכם, בניגוד לאמור בהצעת המחיר של הנתבעת (נספח א' לכתב התביעה, להלן: "הצעת המחיר"), וב-4 פעימות שונות. לטענתו הסתמך על הצעת המחיר, בה נרשם כי אספקת המטבח הינה מיידית ולא יאוחר מ-14 יום ממועד חתימת ההסכם.
2.האמור בהסכם לגבי זמינות החלקים במלאי הנתבעת, אינו סביר מאחר וניתנה לתובע תקופת אחריות של 12 שנים.
3.הנתבעת הייתה אמורה להמליץ לתובע לרכוש את המדידות שביצעה "חברת מילימטר" בדירה, ולקזז 1,000 ₪, כאמור בהסכם, אך הנתבעת לא עשתה כן, ובכך גרמה לתובע לשלם הוצאות נוספות עבור שינוי חציבות נקודות חשמל וצנרת מים.
4.ההסכם בין הצדדים הוא לכל היותר חוזה אחיד בעל תנאים מקפחים.
5.התובע נאלץ לשלם עבור חלקים נוספים של המטבח וכן למוביל המטבח (העתקי קבלות נספח ג' לכתב התביעה).
מכל האמור, טוען התובע כי בשל התנהלותה של הנתבעת, ובייחוד לאור אי אספקת המטבח במועד המקורי שהובטח לו, נגרמו לו נזקים, הוצאות רבות ועגמת נפש. לטענתו, נאלצו הוא ומשפחתו, המונה 5 נפשות לשהות בדירה ולהתקיים בלי מטבח במשך 7 חודשים. כתוצאה מכך נאלצו לסעוד במסעדות, בבתי קפה וברשתות מזון מהיר, בסך כולל של 18,000 ₪ (פירוט חיובי כרטיס אשראי, נספח ה' לכתב התביעה).
הסכום הנתבע ע"י התובע, 33,000 ₪, מורכב מ-23,000 ₪ בגין הוצאות התובע עקב העיכוב באספקת המטבח, ופיצוי בגין עגמת נפש בסך 10,000 ₪.
טענות הנתבעת