ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות רמלה
|
69453-03-17
08/01/2018
|
בפני הרשמת הבכירה:
אביגיל פריי
|
- נגד - |
תובע:
אביחי ארבל
|
נתבעת:
עזריאלי אי קומרס בע"מ
|
פסק דין |
צד ג' : קנה הכל בע"מ- ח. פ : 513020628
בפניי תביעה לפיצוי כספי בסך 25,550 ₪ עקב משלוח דברי פרסומת בניגוד להוראות סעיף 30 (א) לחוק התקשורת (בזק ושירותים), התשמ"ב- 1982 (להלן: החוק).
טענות התובע:
התובע הגיש את תביעתו כנגד הנתבעת מכוח הוראות החוק בטענה כי הנתבעת שלחה דברי פרסומת לדואר האלקטרוני של התובע, ללא הסכמתו, תוך חריגה מהוראות החוק. לטענתו, החל מיום 22.7.13 ועד 27.11.16, שיגרה הנתבעת אל תיבת הדואר האלקטרוני שלו 1,808 הודעות דוא"ל בעלות תוכן פרסומי מבלי שניתנה הסכמתו המפורשת לכך. עוד טען, כי 531 מההודעות לא הופיעו עם הכותרת "פרסומת" והדבר מנוגד לאמור בסעיף 30א(ה)(1) לחוק. לטענתו, מעשה זה נועד על מנת "לעקוף מסננים אוטומטים ולהגיע אל תיבת הדואר הנכנס מהדלת הראשית" (ראה ע"מ 1 לכתב התביעה).
ביום 9.1.16 התובע פנה אל הנתבעת במייל בו הוא מפרט את העובדות נשוא התביעה ומבקש פיצוי בסך 40 ₪ עבור כל הודעה, בטרם התובע יפנה לבית המשפט. יתרה מכך, התובע אכן מאשר שביצע הזמנות באתר הנתבעת אך טוען נמרצות כי לא אישר את דיוור הפרסומות בעצמו.
וכך מסר התובע לבית המשפט:
"לא משנה שאשתי או אני ביצענו את הקניות האלה. ברגע שאתה רוצה לקנות מוצר מהאתר אתה מאשר את כתובת המייל. בניגוד לדבר הזה שאתה רוצה לקבל דיוור אתה צריך לאשר. אם אני לא מאשר קבלת דיוור ישיר אני לא אמור לקבל את כל המבצעים." (ע"מ 1 לפרוטוקול, שורות 13-15).
התובע בכתב תביעתו טוען כי בידי הנתבעת קיים אישור דיוור הפרסומות אל התובע אולם מסרבת להציגו. "בשביל לתת לי דיוור קבוע הם צריכים להביא ראיה. אין ראיה מלבד המילה שלו. הדבר הזה זה לא ראיה, הנתונים של המחשב שלי צריכים להופיע." (ע"מ 2 לפרוטוקול, שורות 14-15).
טענות הנתבעת:
לטענתה בעת שהגולש פותח חשבון באתר, הוא מוסר את שמו ואת כתובתו הדוא"ל שלו, תוך שהוא יכול לאשר או לא לאשר את קבלת הדיוור היומי, דבר הנעשה מתוך בחירה חופשית. הנתבעת אינה נושאת באחריות כלשהי אלא "קנה לכל" עמה התקשרה בהסכם התוחם את האחריות בנוגע לתפעול אתר גרופי ביום 8.8.12. התובע נרשם ביום 27.11.16 לאתר הנתבעת ובאותו היום הסיר את עצמו מקבלת הדיוור היומי, בשונה מאתר גרופי שהתובע אישר ולא הסיר עצמו מקבלת הדיוור היומי במסגרת רכישותיו מאז שנת 2013. לכן על פי הרשאתו לקבלת תכנים שיווקיים באמצעות הדואר האלקטרוני, נשלחו לו דברי פרסומת. התובע, רק ב9.1.17 בחלוף חודש ימים מיום קבלת הדיוור האחרון פנה אל הנתבעת בבקשה להסירו מרשימת התפוצה של אתר גרופי. לפיכך העובדה שהתובע המתין עד אשר ביקש להסירו מרשימת התפוצה מלמדת על חוסר תום לב.
וכך מסרה הנתבעת לבית המשפט:
"האישור האפקטיבי הוא בזה שהלקוח נרשם הוא יכול לסמן או לא לסמן את הוי. כמו שאנחנו רואים פה הוא הוסר באותו היום כי זה מה שהוא ביקש. זה מתנהל באותו האופן." (ע"מ 2 לפרוטוקול, שורות 31-32).