ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות ירושלים
|
7582-03-16
06/04/2017
|
בפני הרשם הבכיר:
ניר נחשון
|
- נגד - |
התובע:
אליקים בשן
|
הנתבעת:
היולט-פקרד (ישראל) בע"מ
|
פסק-דין |
מבוא:
1.לפניי תביעה כספית, על סך 10,550 ₪, במסגרתה עותר התובע לחייב את הנתבעת בפיצויים לדוגמה בגין הפרת סעיף 31א(א)(7) לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א – 1980 (להלן: "החוק"), נוסף על רכיבי נזק לא ממוני בשל אי מסירת תעודת אחריות בהתאם לדרישת החוק בעת שביצע רכישת מוצר ממוצריה.
2.התביעה הוגשה והתבררה כתביעה קטנה ובהתאם לתקנה 15(ב) לתקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין), התשל"ז – 1976, ינומק פסק-הדין באופן תמציתי.
פרשת התביעה בקצירת האומר:
3.אליבא דגרסתו של התובע, כפי שנטענה בכתב התביעה, ביום 17.01.2016 רכש מחנות "באג" בירושלים מחשב שולחני של חברת HP בתמורה לסך של 4,488 ₪ עם אחריות של הנתבעת ל-3 שנים. למחשב צורף מסמך הנושא את הכותרת "תעודת אחריות", ואולם לטענת התובע, אין המסמך מהווה תעודת אחריות על-פי דין בשל היותו חסר פרטים מהותיים החייבים להימצא על גביו בהתאם לחוק ולתקנות, אותם מפרט הוא בכתב תביעתו באריכות רבה. משכך, פנה התובע כבר במועד הרכישה, ואף לאחר מכן, לנתבעת וביקש לקבל תעודת אחריות כפי המתחייב, ואולם פנייתו לא זכתה למענה. התובע אף פנה לחנות "באג", אך גם זאת ללא הועיל. לתביעתו צירף התובע את חשבונית הקנייה, כמו גם את תיעוד פניותיו לגורמים הרלוונטיים.
פרשת ההגנה בקצירת האומר:
4.הנתבעת הינה יבואנית מחשבים, נציגת יצרן המחשבים HP בישראל ומשווקת מוצריו, באמצעות חברת HPPS ישראל בע"מ. לגרסת הנתבעת, כפי שפורטה בכתב ההגנה, התובע קיבל לידיו תעודת אחריות בהתאם להוראות הדין לרבות פירוט כל הדרוש בהתאם לתקנות, ומשכך אין הוא זכאי לפיצויים לדוגמא לפי החוק. בנוסף, לגרסתה לא קיבלה את פניותיו של התובע אליה.
דיון במעמד הצדדים:
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת