תא"מ
בית משפט השלום ראשון לציון
|
29383-06-15
11/07/2016
|
בפני הרשם:
יניב ירמיהו
|
- נגד - |
התובעת:
דומיקאר בע"מ
|
הנתבעים:
1. ש.ח שינע בקר נע בע"מ 2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
|
פסק דין |
תביעה כספית בגדרה עותרת התובעת לחיוב הנתבעים בסך הכספי של 9,824 ₪.
1.התובעת הינה חברה בע"מ, העוסקת, בין היתר, בהשכרת רכבים.
במועד הרלוונטי לתביעה, הייתה התובעת הבעלים של רכב פרטי תוצרת טויוטה, מ.ר. 5418352 (להלן: "רכב התובעת").
הנתבעת 1 הינה חברה בע"מ אשר במועדים הרלוונטיים לתביעה הייתה הבעלים ו/או המחזיקה של משאית, מ.ר. 3657878 (להלן: "המשאית" ו/או "רכב הנתבעת"); הנתבעת 2 הינה חברת ביטוח, אשר ביטחה את רכב הנתבעת במועד התאונה.
2.לטענת התובעת, ביום 30/11/14 נסע מר ג'יבלי שלום ברכבה בשד' דב הוז בחולון, ועם היכנסו למעגל תנועה שברחוב, פגעה המשאית ברכב התובעת, בחלקו האחורי מצד שמאל של רכב התובעת.
לטענתה, כתוצאה מנהיגת המשאית, נגרמו לתובעת נזק בסך של 5,667 ₪ בגין טיפולים ישירים לתיקון הרכב; דמי שמאות בסך 500 ₪; ירידת ערך בסך של 2,107 ₪, ונזק בשל העדר היכולת להשכיר את הרכב במהלך ימי הטיפולים בסך של 1,200 ₪. סך נזקיה הועמד, בהתאם, על הסך הכולל של 9,824 ₪.
3.הנתבעים שוללים את טענות התובעת. לטענתם אירוע התאונה התרחש עת ניסה רכב התובעת לבצע עקיפה של רכב הנתבעים מצד ימין שלא כדין, בחוסר זהירות ומבלי לשים דעתו לרכב הנתבעים. הנתבעים מציינים כי רכב התובעת פגע במשאית מאחור בחלקו האחורי ימני של המשאית ובהתאם למיקום הנזקים יש לדחות את התביעה.
4.לאחר ששמעתי את נהגי הצדדים ונתתי דעתי למלוא החומר שהוצג, מצאתי לקבוע כי התובעת הצליחה להרים את הנטל הנדרש להוכחת אחריות המשאית לקרות התאונה, בכפוף לאשם תורם כפי שיפורט להלן.
הרחוב ממנו נכנסו הנהגים למעגל התנועה הינו רחוב בעל שני נתיבים. אין חולק כי המשאית נכנסה למעגל התנועה מהצד השמאלי של נתיב הכניסה למעגל התנועה, ללא הצדקה. גרסתו של נהג רכב התובעת בענין זה הייתה מהימנה עליי, וממנה עלה כי הוא נהג לאחר מונית בנתיב הימני של הכיכר, ובשל סטיית המשאית לכיוונו נפגע רכב התובעת.
מיקום ואופי הנזקים תומך בגרסתו של נהג רכב התובעת, ומצביע על אחריות המשאית לנזקי רכב התובעת. גרסתו של נהג המשאית ובפרט מיקום הנזק ואופיו (שפשוף) אינה מתיישבת עם הגיון הדברים.
5.יחד עם זאת, בנסיבות העניין ובשים לב לגודל רכב הנתבעת, כמו גם תנאי הנסיעה והדרך, מצופה מנהג התובעת להבחין במשאית ולנהוג בזהירות המירבית במהלך הנסיעה במעגל התנועה, לרבות עצירת הרכב, אי כניסה למעגל התנועה ו/או מתן אפשרות למשאית להשלים את הפנייה. במצב הדברים כפי שתואר, נוצר מצב לפיו רכב התובעת נכנס לשטח בו נהג המשאית לא יכול להבחין, אם בשל זווית הנסיעה ואם בשל תנאי הדרך.