אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תא"ק 50836-10-13 דירות יוקרה בע"מ ואח' נ' זמר אופנה בע"מ ואח'

תא"ק 50836-10-13 דירות יוקרה בע"מ ואח' נ' זמר אופנה בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 06/05/2015 | גרסת הדפסה

תא"ק
בית משפט השלום תל אביב-יפו
50836-10-13
20/11/2014
בפני השופט:
אהוד שוורץ

- נגד -
תובעות/משיבות:
1. דירות יוקרה בע"מ
2. מגדל חברה לביטוח בע"מ
3. מגדל מקפת קרנות פנסיה וקופות גמל בע"מ
4. פל-בית המגן בע"מ

נתבעים/מבקשים:
1. זמר אופנה בע"מ
2. רונן זמר
3. אפרים קוגמן

החלטה

זו בקשת רשות להגן בתביעה כספית ע"ס 365,539 ₪ שהוגשה בסדר דין מקוצר ובגין חוב על פי הסכם שכירות שלא שולם.

בין הצדדים נחתם ביום 16.7.08 הסכם שכירות לפיו שכרה המבקשת 1 חנות (מס' 535) במרכז המסחרי "קניון הזהב", להפעלת חנות אופנה לצעירות בשם "לוקה".

המבקשים 2-3 ערבו באופן אישי למילוי כל התחייבויות המבקשת 1 בהתאם להסכם השכירות וכתב ערבות.

לטענת המשיבות, בחודש 7/13 פנתה המבקשת 1 להפסיק את הסכם השכירות טרם זמנו ולצאת מהחנות טרם סיום המועד הנקוב בהסכם השכירות 31.8.15. המשיבות הסכימו לקיצור תקופת השכירות, כך שתסתיים ב31.7.13 ובכפוף לתשלום מלוא חיובי המבקשת 1 עד למועד זה, וכן בתשלום ההפרש בין דמי השכירות אותם שילמה המבקשת 1 לבין דמי השכירות של השוכרת החלופית ועד לתום תקופת השכירות 31.8.15. נטען כי ביום 31.7.13 פינתה המבקשת 1 את החנות , וביום 1.8.13 נכנסה לחנות שוכרת חדשה , ובהתאם להסכם שנחתם עמה , דמי השכירות עמדו ע"ס 35,662 ₪ (כולל מע"מ), וכאשר דמי השכירות של מבקשת 1 עמדו ע"ס 48,027 ₪ (כולל מע"מ), כך שההפרש עמד ע"ס 12,365 ₪ (כולל מע"מ) והמבקשת 1 חייבת בתשלום ההפרש, עד לתום התקופה על פי הסכם השכירות 31.8.15. עוד נטען כי המבקשת 1 הפרה התחייבויותיה ולא שילמה את דמי השכירות עבור חודש 7/13.

נטען כי המשיבות חילטו את הערבות הבנקאית שניתנה ע"י המבקשת 1 ע"ס 160,002 ₪ בהתאם להסכם, והמבקשת נותרה חייבת בגין הפרש דמי שכירות, לאחר ניכוי סכום הערבות הבנקאית סך 220,751 ₪ (כולל מע"מ).

המשיבות טוענות כי בהתאם לס' 17 (ב) להסכם השכירות הפרה יסודית מקימה למשיבות זכות לפיצוי מוסכם בשיעור דמי השכירות ובגין 3 חודשי שכירות, סה"כ 144,788 ₪ (הכולל מע"מ) .

לטענת המבקשים, המשיבות לאור מחדליהן בניהול קניון הזהב, בעת בניית האגף החדש בקניון הביאו לפגיעה אנושה במחזורי המכירות וברווחיות של המבקשת 1. נטען כי המבקשים שטחו טענותיהם בפני המשיבות ונוהלו שיחות רבות מול מנהלי המשיבות בעניין הנזקים הגדולים שנגרמו למבקשת עקב העבודות באגף החדש. נטען כי נעשו מאמצים רבים לשקם את הנזקים שנגרמו, ולאור העובדה שחלה ירידה בהכנסות, ביקשו לקצר את תקופת השכירות. נטען כי על מנת שיעלה בידי המשיבות להשכיר את שטחי המסחר באגף החדש, הוזילו משמעותית את דמי השכירות בקניון. נטען כי המושכר פונה בהסכמה, המבקשים אף הפנו שוכרים חדשים פוטנציאלים, לא הובהר להם כי מדובר בהפרה יסודית של ההסכם, וכי עליהם לשלם את הפרש דמי השכירות. נטען כי לו ידעו שיהיו חשופים בפני תביעה לא היו מפנים את המושכר, ולא היו מביאים את ההסכם לקיצו. נטען כי שבועיים לאחר פינוי המושכר פנו המשיבות למימוש הערבות הבנקאית , המבקשים התנגדו אולם המשיבות פעלו באופן חד צדדי, ותוך התעלמות מכל סיכום מוקדם שהיה בין הצדדים. נטען לעשיית עושר ולא במשפט ולמעשה תרמית מצד המשיבות או לכל הפחות בהטעיית המבקשים.

המשיבות בסיכומיהן טוענות כי אין למבקשים הגנה ולו לכאורה, ומדובר בהגנת בדים. נטען כי אין למבקשים טענות נגד הוראות הסכם השכירות המחייבות אותם לשלם את סכומי התביעה, אין בפיהם טענה ולפיה נחתם הסכם חדש בין הצדדים ולפיו ויתרו המשיבות על הפרשי דמי השכירות המגיעים לפי הסכם השכירות.

נטען כי המבקשים מתעלמים מעובדות שאין עליהם מחלוקת, שקיים הסכם מפורש בין הצדדים, מייל שהועבר, העדר הסכמה כלשהי בין הצדדים לוויתור על הפרשי השכירות, והפרות היסודיות של ההסכם בגינן חייבים המבקשים בפיצוי מוסכם. נטען לאי נקיטת הליך כנגד חילוט הערבות מצד המבקשים בזמן אמת, המדבר בעד עצמו, ומהווה הודאה נוספת בחבותם.

המבקשים בסיכומיהם טוענים כי טענות המבקש 2 לא נסתרו בחקירה, וכי מדובר בפלוגתא עובדתית בנוגע למו"מ ולחילופי הדברים בשיחות בע"פ שהתקיימו בין מנכ"ל המשיבות לבין המבקש 2 ערב פינויה של החנות, וללא עדותו של מנכ"ל המשיבות, לא ניתן להכריע באופן מלא בטענות ההגנה של המבקשים, נטען כי לא נפרסה מלוא היריעה אודות מחדליהן של המשיבות, לרבות אלו מאמצים , אם בכלל, ביצעו המשיבות להשכרת החנות בסכום השווה לדמי השכירות בו חויבה המבקשת 1.

הלכה ידועה היא, כי בשלב הדיון בבקשת רשות להתגונן, די לו למבקש אם יראה הגנה לכאורה להצדקת הבירור המשפטי (א. גורן "סוגיות בסדר דין אזרחי", מהדורה שביעית, עמוד 310 ).

בשורה של פס"ד נפסק, כי בית המשפט יסרב להעניק לנתבע רשות להתגונן רק אם ברור על פניו ונעלה מספק כי אין לנתבע כל סיכוי להצליח בהגנתו (ראה: ע"א 6514/96 חניון המרכבה חולון בע"מ נ' עירית חולון, פ"ד נט(3) 41, 46). רק אם התברר לביהמ"ש, עקב חקירתו של הנתבע על תצהירו, כי הגנתו הינה "הגנת בדים", לא תינתן רשות להתגונן ( ראה: ע"א 620/06 חברת טימאט קאופמן סילבר נ' אטלי [פורסם בנבו).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ