|
תאריך פרסום : 04/05/2017
| גרסת הדפסה
תו"ב
בית משפט לענינים מקומיים חדרה
|
35401-11-15
30/04/2017
|
בפני השופט:
יעקב גולדברג
|
- נגד - |
המאשימה:
הוועדה מקומית לתכנון ולבניה שומרון
|
הנאשמים:
1. יעקב כהן 2. דוד גרבר 3. אילנה גרבר 4. שקד ש.ע. השקעות ונכסים בע"מ 5. עזורה נדלן בע"מ 6. שמעון עזורה 7. בוריס פרייב 8. עינת קליש רותם
|
החלטה |
לפני בקשת הנאשמים 2-3, דויד ואילנה גרבר (להלן – "גרבר") שאליה הצטרפו ב"כ הנאשמים 1, 7, ו- 8 , לגילוי חומר לפי סעיף 108 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב – 1982 (להלן – "החוק").
תמצית כתב האישום
הנאשמים הועמדו לדין בעבירות בנייה ושימוש במקרקעין ללא היתר ובסטייה מתכנית של בית מגורים בן שלוש קומות ומרתף בשטח כולל של 320 מ"ר וגדרות באורך 60 מ' ובגובה 1.5-1.8 מ' בזכרון יעקב. כנטען בכתב האישום, המבנה נבנה ללא היתר ובסטייה ניכרת מהוראות התכנית החלה במקום.
על פי המפורט בכתב האישום, הנאשם 1, יעקב כהן (להלן – "כהן") היה בעלי המקרקעין בחלק המוקדם של התקופה הרלוונטית לכתב האישום. בני הזוג גרבר הם בעלי הזכויות, יוזמי הבנייה והעושים שימוש במבנה כיום. הנאשמות 4-5 (להלן – ""שקד השקעות" ו"עזורה נדל"ן" בהתאמה) הן חברות בנייה שהנאשם 6, שמעון עזורה (להלן – "עזורה") היה מנהל פעיל בהן ומי שאחראי לביצוע עבודות הבנייה. הנאשם 7, בוריס פרייב (להלן "פרייב"), הוא המהנדס המתכנן (קונסטרוקטור) האחראי לבנייה ואילו הנאשמת 8, עינת קליש רותם (להלן – "קליש רותם"), היא האדריכלית והמתכננת של המבנה.
כנטען, בשנת 2010 חתם מר כהן על הסכם עם עזורה נדל"ן לבניית בית מגורים במקרקעין. בחודש אוקטובר 2010 חתמו בני הזוג גרבר על הסכם עם שקד השקעות לפיו ירכשו את המקרקעין באמצעות שקד השקעות והיא גם תבנה בית מגורים עבורם במקרקעין. בפברואר 2012 חתמו גרבר על הסכם עם עזורה נדל"ן לביצוע תוספות ושדרוגים בבית המגורים על ידי עזורה נדל"ן. כנטען, המבנה נשוא כתב האישום נבנה בין יולי 2012 וספטמבר 2013, כאשר מר פרייב, אשר תכנן את שלד המבנה, אחראי על פיקוח עליון על העבודות מטעם עזורה נדל"ן. החל מחודש ספטמבר 2013 בני הזוג כהן מתגוררים בו ועושים בו שימוש.
על פי המיוחס לנאשמים בכתב האישום, בשנת 2011 הוגשה על ידי מר כהן בקשה לקבלת היתר, שנערכה על ידי גב' קליש-רותם, אולם עד למועד הגשת כתב האישום לא ניתן היתר למבנה.
הבקשה הנוכחית
הבקשה הנוכחית הוגשה לאחר חלקה הראשון של עדות עד התביעה הראשון, מזכיר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה, מר נסים ברדוגו. במהלך עדותו אמר מר ברדוגו כי ערך רשימת מבנים שנבנו ללא היתר באזור זכרון יעקב. רשימה זו לא היתה בידי המאשימה וממילא לא נמסרה לנאשמים. אמרה זו היתה נקודת המוצא לבקשה הנוכחית.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
הורד קובץ
לרכישה
הזדהה
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה |
Disclaimer |
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.
|
שאל את המשפטן
יעוץ אישי
שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
|
|