אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין בין אחים

תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין בין אחים

תאריך פרסום : 15/11/2015 | גרסת הדפסה

תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה קריות
19014-06-12
21/01/2015
בפני השופט:
ניצן סילמן

- נגד -
התובע:
פלוני
עו"ד א. נחאס
הנתבע:
אלמוני
עו"ד ס. עבדאללה
פסק דין

 

 

רקע:

 

  1. עסקינן בתביעה לפירוק שיתוף במקרקעין בין אחים. בכתב התביעה הראשוני שהוגש על ידי התובע לבית המשפט, הופיעו שני נתבעים נוספים, הלא הם בני דוד של האחים, אך הללו נמחקו מכתב התביעה בדיון שהתנהל בפניי ביום 09.01.2013. הצדדים ובני דודם הנם שותפים במקרקעין המצויים בחלקה _____________ (להלן: "המקרקעין").

 

  1. בגלגולו הראשון של כתב התביעה, עתר התובע לקבלת צו מניעה קבוע כנגד הנתבע . בד בבד הגיש התובע בקשה למתן צו מניעה זמני. ביום 11.06.2012 ניתן על ידי צו מניעה זמני, אך צו זה בוטל לאחר שמיעת הצדדים ובהחלטה מפורטת מיום 06.2012. ביום 29.04.2013 הוגש כתב תביעה מתוקן לפירוק שיתוף במקרקעין. 

 

תמצית העובדות:

 

  1. התובע והנתבע הנם אחים ורשומים , כל אחד, כבעלים של רבע (1/4) מהזכויות במקרקעין.

 

  1. זכויותיו של הנתבע במקרקעין ניתנו לו במתנה מאביו המנוח, ____________, זאת בהתאם להסכם מכר ללא תמורה מתאריך 01.06.1992 (להלן: "הסכם המתנה לנתבע").

 

 

  1. זכויותיו של התובע במקרקעין ניתנו לו במתנה מאביו בשלב מאוחר יותר, זאת בהתאם להסכם מכר ללא תמורה מתאריך 27.01.1993 (להלן: "הסכם המתנה לתובע").

 

  1. לשני הסכמי המתנה, קדם תשריט חלוקה משנת 1988 שקבל תוקף של פסק דין בתיק אזרחי 3681/87 בבית משפט השלום בעכו. על פי התשריט, חולקה החלקה בין המנוח לבין אחייניו (הנתבעים 3 ו-4 לשעבר והבעלים הרשומים במחצית החלקה). בהתאם לחלוקה זו קבל המנוח זכויותיו במקרקעין בחלק המערבי ואחייניו קבלו זכויותיהם בחלק המזרחי. יוער כי בהסכם זה אין התאמה בין הרישום בטאבו לחלוקה בפועל. דהיינו, חלקו של האב המנוח, קטן מחלקם של האחיינים על אף שמבחינת רישום, זכאים הצדדים להירשם בחלקים שווים בחלקה.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ