תמ"ש
בית משפט לעניני משפחה פתח תקווה
|
39012-09-10
22/09/2015
|
בפני השופטת:
אילת גולן-תבורי
|
- נגד - |
התובעת:
פלונית עו"ד אלה אופיר
|
הנתבעים:
1. פלוני 2. פלונית 3. פלונית
עו"ד סיגל מוסקוביץ בכר עו"ד עמרי ארז
|
פסק דין |
רקע
- התובעת עתרה בתביעה שכותרתה 'מתן חשבונות ומינוי מומחה', כנגד הנתבע 1 - הגרוש, וכנגד שתי אחיותיו, הנתבעות 2, 3 ("האחיות"). לטענתה, יש להורות על מתן חשבונות ומינוי מומחה, לאחר שהנתבע הבריח כספים בסיוע אחיותיו, לפני 30 שנה ו- 20 שנה.
- התובעת (להלן "האישה") והנתבע ("האיש" וביחד "בני הזוג") נישאו כדמו"י בשנת 1962 ולהם 4 ילדים, כולם בוגרים. כיום האישה מתקרבת לגיל 70 והאיש לגיל 75.
אין זו הפעם הראשונה שבין בני הזוג מתנהלים הליכים משפטיים.
בשנת 1990 התקיים הליך בבית הדין הרבני, והחל משנת 2007 ניהלו הצדדים מספר הליכים בבית המשפט לענייני משפחה, וכן בביה"מ המחוזי.
- בשנת 2007 הגישה האשה, תביעה רכושית כנגד הנתבע, ובה עתרה לסעד הצהרתי, פירוק שיתוף ואיזון משאבים.
בין היתר טענה באותה תביעה, כי הנתבע הבריח כספים לאורך השנים, ולכן יש להורות שפירוק השיתוף - יהיה באופן שבו כל הרכוש יועבר לידיה.
בנוסף, הוגשו בין הצדדים בקשות הדדיות לצווי הגנה, והאישה הגישה גם תביעה לצו מניעה קבוע.
- ביום 29.6.2010 ניתן פסק דין ע"י כב' המותב הקודם ("פסק הדין"), אשר קבע כי אין מקום לקבוע שכל הרכוש יועבר לידי התובעת, לא הוכחה טענת הברחת הכספים, חרף צווים שניתנו לתובעת, ונקבע פירוק שיתוף בחלקים שווים.
נקבע שהצדדים שותפים בזכויות בדירת המגורים, שתוצא למכירה, וכן שותפים בסכומים שהתובעת פרעה מחברת הביטוח ___, בזכויות שנצברו ע"ש הנתבע בקרן ___, בחשבון בנק וברכב. כמו כן ניתנו הוראות לכונסי נכסים לפעול לפירוק השיתוף. (תמ"ש 37560-07).
- האישה הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז, והאיש הגיש ערעור שכנגד.
בדיון בפני ביה"מ המחוזי בחודש 9/2011, הסכימו הצדדים כי שני הערעורים ידחו, ללא צו להוצאות (פסק דין 8.9.11).
- בין לבין, חתמו בני הזוג ביום 4.7.11 על הסכם, במסגרתו הסכימו כי האישה תרכוש את זכויותיו של האיש בדירת המגורים, וכן הסכימו על חלוקת כספים בחשבון משותף ועל הסרת עיקולים.
בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד
יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת