ברוכים הבאים לפסקדין לייב. אני אושרי בן ישי, עורך דין פלילי ובעל משרד עורכי דין שמייצג נאשמים וחשודים בפלילים.
המשפחה היא זירה שבה מתרחשים לא מעט ממעשי האלימות. לפי נתוני המשטרה, מדי שנה נפתחים קרוב ל-30,000 תיקים בגין אלימות במשפחה, רובם כלפי נשים וילדים.
חשודים ונאשמים בעבירות אלה מתמודדים עם הליך משפטי מורכב. עוד לפני שמוגש כתב אישום בתי המשפט מוסמכים לנקוט כלפיהם בצעדים כמו צו הגנה, צו הרחקה או מעצר, המגבילים את חירותם.
בעבירות אלימות ומין במשפחה חל חריג לדיני הראיות שמאפשר לחייב בני משפחה להעיד אחד נגד השני. מאחר שמדובר בעבירות שנעשות ב״חדרי חדרים״, בהליכים רבים נוצר מצב של ״גרסה מול גרסה״, ובתי המשפט נוטים לעתים להקל עם מתלוננים ומתלוננות שמתגלים חורים או סתירות בגרסתם.
אז איך מתמודדים מול תלונה על אלימות במשפחה? מה ניתן לעשות נגד האשמות שווא?
שלחתם אלינו שאלות ואתם מוזמנים להמשיך לשאול אותי בתגובות בזמן השידור.
1. עודד שואל:
אני ואשתי עברנו משבר שבעקבותיו היא הגישה נגדי תלונה על איומים שלא היו. עכשיו אנחנו מנסים לשקם את היחסים. ניתן לבטל את התלונה?
2. אלי שואל:
אני ובת זוגי נקלענו לריב בו היא קיללה אותי ואני התפרצתי עליה וזרקתי כיסא שלא פגע בה. היא הגישה בקשה לצו הרחקה. איך אני צריך לפעול?
3. ניצן שואלת:
החבר שלי לשעבר לא מפסיק להטריד אותי בטלפונים והודעות, לפעמים הוא גם מופיע בעבודה שלי. אני חושדת שהוא עוקב אחרי לכל מקום. מה אפשר לעשות?
4. יעקב שואל:
זומנתי לחקירה במשטרה עקב תלונה של גרושתי על אלימות כלפי הילדים. איך מומלץ להתנהל בחקירה?
5. עדן שואלת:
אפשר להגיש תלונה על עבירות מין שביצע קרוב משפחה בקטינה לפני 15 שנה?
6. אלון שואל:
גרושתי הגישה נגדי תלונת שווא על אלימות שהתרחשה לכאורה בתקופת הנישואין. התיק נסגר מחוסר ראיות. האם ניתן לערער על עילת הסגירה?
7. יורם שואל:
לפני כשבוע הוגשה נגדי תלונה במשטרה אחרי שאשתי סיפרה לאחותה שהרבצתי לה ליד הילדים. לצערי זה באמת קרה אבל חד פעמי. מה העונש שאני יכול לקבל?
עד כאן השידור החי של פסקדין.
אני רוצה להודות לכל מי שהשתתף, ומי שלא קיבל מענה מוזמן לכתוב לי בתגובות.
נתראה בשידור הבא.
<iframe width="424" height="240" src="https://www.youtube.com/embed/I9vawjix4HY" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.