אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> ביהמ"ש: לכאורה, מות מטופלת שהתאבדה בביה"ח טירה נגרם כתוצאה מרשלנות

ביהמ"ש: לכאורה, מות מטופלת שהתאבדה בביה"ח טירה נגרם כתוצאה מרשלנות

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 11/09/2012 14:00:00 | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין פלונית ואח' נ' מדינת ישראל

במסגרת בקשה לחקירת סיבת המוות של בתם שהתאבדה בתלייה בביה"ח טירת הכרמל, טענו ההורים כי מותה נגרם כתוצאה מרשלנות הצוות הרפואי. בימ"ש השלום בחיפה קבע, כי לכאורה, בכך שלא נקטו אמצעים סבירים למניעת האסון, גרמו מנהלת ביה"ח וסגנה למות הבת.

צעירה שאושפזה בבית החולים לבריאות הנפש, טירת הכרמל, התאבדה בתלייה במהלך האשפוז. נוכח טענת הוריה, כי סיבת המוות, מקורה ברשלנות הצוות הרפואי שטיפל בבתם, הגישו לביהמ"ש בקשה לפי חוק חקירת סיבות מוות.

ההורים טענו, כי לאחר שבתם ניסתה להתאבד באמצעות תליית שמיכה על סורגים וכריכתה מסביב לצוואר, היא אושפזה בבית החולים טירה למשך שלושה ימים, שוחררה וכעבור מספר ימים שבה לאשפוז, תחילה במחלקה סגורה ולאחר מכן הועברה לאשפוז פתוח, במסגרתו קיבלה שלוש חופשות, ובערב החופשה השלישית נמצאה בפינת החי של ביה"ח, כשסדין קשור לצינור כרוך סביב צווארה, ומתחתיה שולחן.

הוצאת בתם לחופשה ללא השגחה ואי-פינוי חפצים שעלולים לסייע לה להתאבד, דוגמת השולחן והסדין, טענו ההורים, הינה התנהלות רשלנית שאפשרה את מותה, מה גם שמספר שנים קודם לכן, התאבד באותה זירה מטופל אחר. בין היתר טענו, כי למרות שהצוות הרפואי ידע על נטיותיה האובדניות, לא עשה די על מנת לוודא שבתם לא תפגע בעצמה בשנית.

המדינה טענה מנגד, כי מחקירת האירוע עולה כי אין כל חשד לביצוע עבירה פלילית ע"י מי מהצוות המטפל.

השופט זאיד פלאח קיבל את הבקשה בחלקה, בקובעו, כי הצוות הרפואי לא התרשל ככל הנוגע לעצם הטיפול במנוחה, אולם מנהלת ביה"ח וסגנה (מנהל המחלקה בה אושפזה המנוחה), התרשלו לכאורה בכך, שלא נקטו אמצעים סבירים למניעת הסכנה.

נפסק, כי הרופאים שטיפלו במנוחה עשו כן בהתאם למצפונם ולידע והנסיון שצברו, ולא נראה כי דרך הטיפול, לרבות העברתה ההדרגתית למחלקה פתוחה והוצאתה לחופשות, הייתה נגועה ברשלנות פלילית.

עם זאת, נקבע כי על מנהלת ביה"ח והסגן שלה הייתה מוטלת החובה לדאוג לכך כי תנועות המנוחה ברחבי המחלקה יהיו מבוקרות, על מנת שלא תממש את הסיכון להתאבדות, זאת במיוחד נוכח העובדה, כי שלוש שנים קודם לכן, התאבד מטופל אחר באותה דרך ובאותו מקום.

"המקום בו התאבדה המנוחה הפך למעין 'זירת התאבדות', וצריך היה לתת את תשומת הלב לעניין זה, ולוודא שלא יימצאו באותו מקום אמצעים שיש בהם כדי לסייע למטופלים 'במשימת' ההתאבדות... על כן קמה חובה להרחיק מאותה 'זירה' כל חפץ העלול לסייע למטופלים להתאבד במקום, ובמיוחד חפצים ששימוש בעבר להתאבדות", כתב השופט וקבע, כי בכך שהשניים לא הורו על הרחקת השולחן מקרבת הצינור אליו קשרה המנוחה את הסדין, שהנגישות אליו הייתה חופשית, הם הפרו את חובת הזהירות שהייתה מוטלת עליהם.

מנהלי בית חולים ומחלקה סבירים, כך נקבע, היו צריכים לצפות את סכנת ההתאבדות, לאור נסיון ההתאבדות הקודם של המנוחה והתאבדות המטופל האחר בעבר הלא רחוק, ולנקוט באמצעים סבירים כדי למנוע את הסכנה, ומשלא עשו כן, לכאורה, גרמו ברשלנותם למות המנוחה.

לבסוף ביקש השופט לשמוע את טענות וראיות המנהלת והסגן לפני שיחליט אם להוציא נגדם צו אישום.

להחלטה בעניין פלונית ואח' נ' מדינת ישראל

למדור: רפואה ומשפט

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ