אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תביעות ביטוח ונזקי רכוש >> ביטוח סיעודי של קופת החולים? אל תסמכו על זה

ביטוח סיעודי של קופת החולים? אל תסמכו על זה

מאת: עו"ד סיגל רייך-הלל | תאריך פרסום : 25/07/2024 16:03:00 | גרסת הדפסה

עו"ד סיגל רייך-הלל | צילום: אינגה אבשלום, אילוסטרציה: Harry cao on Unsplash

רפורמה נוספת בביטוח הסיעודי צפויה להרע עוד יותר את התנאים לקבלת פיצוי כספי בניסיון להאט את קריסת הקרנות

כמחצית מתושבי המדינה מבוטחים בביטוח סיעודי בפוליסה "קבוצתית" דרך קופות החולים. זהו ביטוח שנועד לסייע לנו לכסות את ההוצאות אם נוגדר סיעודיים, כלומר לא נוכל לבצע פעולות יומיומיות בסיסיות כמו לקום ולשכב, להתרחץ, להתלבש, לשלוט על הסוגרים, לאכול וללכת, או במקרה של תשישות נפש. אלה נשמעים לנו כמו דברים שקורים לעת זקנה, אך האמת היא שבכל גיל ניתן להפוך לסיעודיים ולהזדקק לעזרה, למשל במקרה של מחלה או תאונה.

אלא שאם עד היום חשבנו שבמקרה שנהפוך להיות סיעודיים ויהיו לנו הוצאות גדולות כמו תשלום למטפל צמוד או למוסד סיעודי, יהיה מי שיעזור, כדאי להכיר במציאות: הביטוחים הסיעודיים של קופות החולים עומדים בפני קריסה. סביר להניח שהסיכוי שלכם לקבל פיצוי כספי מהביטוח הסיעודי של קופת החולים בזמן שאתם הכי זקוקים לו – לא גדול.

למה זה קורה?

האוכלוסייה בישראל מזדקנת. מספר החולים שהופכים להיות סיעודיים ונזקקים לסיוע הולך וגדל. שיעור התביעות עלה מעבר לכל תחזית, והקרנות הייעודיות הלכו והתרוקנו.

כדי לנסות למנוע את המפולת, כבר בינואר 2024 נכנסה לתוקף רפורמה בביטוח הסיעודי שכבר הרעה עבורנו את המצב. הרפורמה כללה בין היתר הפחתה של התגמול החודשי למבוטחים סיעודיים והקשחת התנאים לקבלת תביעות.

אבל זה עדיין לא הספיק. הקרנות של קופות החולים שאמורות לממן את תשלומי הסיעוד עדיין עומדות בפני קריסה.

המדינה מחפשת פתרונות

בדצמבר 2023 הקים מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר ועדה לבחינת משבר הביטוחים הסיעודיים. לאחרונה הגישה הוועדה את מסקנות הביניים שלה, כשחברי הוועדה הסכימו על מספר עקרונות בסיסיים:

  • מנגנון איזון אקטוארי דינמי - הקצבה שתקבלו תיקבע בהתאם למצב הקרן בזמן התביעה. אם אין כסף בקופה, תקבלו קצבה נמוכה יותר! זאת לעומת המצב הקיים כיום שבו גובה התגמול ידוע מראש (אך מתעדכן מעת לעת).
  • הקשחת הגדרת מקרה הביטוח – בשנים האחרונות הייתה הקלה במבחני הערכת התפקוד כדי למנוע מצבים שבהם המבחנים נערכים בצורה משפילה. כתוצאה מזה חלה עלייה במספר האנשים שמוכרים כסיעודיים, ולכן הוועדה המליצה להקשיח את ההגדרות. המשמעות: בדיקות רפואיות מעמיקות יותר במקרה של תביעה, וקריטריונים מחמירים יותר לקבלת פיצוי.
  • בחינה מחדש של שימוש בקופות חולים כמבטחות – ייבחנו פתרונות חלופיים כגון הלאמת הביטוחים על ידי המדינה או יצירת מנגנון חיסכון ארוך טווח לסיעוד.
  • דחיית גיל הזכאות אל מעבר לגיל הפרישה – מבוטחים בגיל העבודה לא יוכלו לנצל את הביטוח הסיעודי. כלומר, אם תהפכו לסיעודיים לפני גיל הפרישה, תיאלצו להיעזר בקצבת נכות או אובדן כושר עבודה. ילדים יצטרכו להסתפק בביטוח נכות בלבד.

מומחים סבורים שפתרונות אלה אולי ידחו את התרוקנות הקרנות בכמה שנים אך לא יפתרו את הבעיה. קופות החולים כבר הודיעו שאינן רוצות את האחריות על הביטוחים הסיעודיים.

מה ניתן לעשות?

אם אתם עדיין לא סיעודיים, החדשות הרעות הן שייתכן שתישארו ללא גמלה שתסייע לכם בעת הצורך, אפילו אם כל חייכם שילמתם על פוליסות סיעוד.

ההמלצה עבור אלו שכן עומדים בתנאים ודוחים את התביעה למועד מאוחר יותר, או שיש להם ספק לגבי זכאותם, היא לתבוע כבר עכשיו את הביטוח הסיעודי של קופת החולים על מנת לקבל מה שאפשר לפני הקריסה המוחלטת של הקרנות.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום תביעות ביטוח ונזקי רכוש
מה מגיע להורים לילדים על רצף האוטיסטי?
עו"ד סיגל רייך הלל צילום: דניאל בבצ'יק
הקשיש התחיל  לרוץ – נס רפואי או ניסיון שפל של חברת הביטוח?
עו"ד סיגל רייך-הלל, צילום: דניאל בבצ'יק י.
ביטוח סיעודי: האם הרפורמה באה עלינו לטובה או לרעה?
עו"ד סיגל רייך-הלל, צילום: דניאל בבצ'יק

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ