לפסק הדין בעניין הלכה למעשה בע"מ נ' הוצאת "הלכות" בע"מ
בימ"ש השלום בת"א דחה תביעה על סך 1,160,000 שקלים, שהגישה חב' הלכה למעשה כנגד הוצאת "הלכות" בע"מ בגין טענה לפגיעה בזכויות יוצרים השייכות לה.
חב' הלכה למעשה טענה, כי מאמרים ותקצירים משפטיים אשר פורסמו החל משנת 2005 באתר האינטרנט של "הלכות", שהינה מוציאה לאור בתחום הפרסומים המשפטיים, פורסמו בלא רשותה.
לגרסתה, ע"פ הסכם בין הצדדים, ניתנה רשות לפרסום המאמרים אך ורק בתקליטור "עבודה ועוד", להבדיל מן הפרסום באינטרנט, ובכך יש לראות הפרת זכויות יוצרים בחומר משפטי שלה.
"הלכות" טענה מנגד, כי ע"פ ההסכם משנת 1996 הועלה החומר המשפטי על תקליטור מסוג CD-ROM, שהיווה את המדיה האלקטרונית היחידה הרלבנטית דאז, אולם עם התפתחותו של האינטרנט הועברו מאגרי המשפט הפועלים בישראל מתקליטורים לאינטרנט, וזאת בהסכמת נציגי חב' הלכה למעשה.
הפצה רק על גבי תקליטור- דרישה בלתי סבירה
השופטת חנה ינון קבעה, כי יש לקבל את פרשנות הוצאת "הלכות" להסכם בדבר הרשאה שניתנה לה לפרסם מידע משפטי לא רק בתקליטורים אלא גם באמצעות האינטרנט.
לדבריה, לאחר הפצה של כ- 10 שנים על גבי תקליטור, המשך ההפצה באמצעות האינטרנט, כמחויב מן המציאות, עמד בהגדרה של " תכנת איחזור מידע מתקדמת", אשר מוגדרת בהסכם תחת "אמצעי פרסום".
" פגיעה בהפצה מודרנית ומעודכנת באמצעות האינטרנט, על פי דרישת עולם הלקוחות בשנת 2005, פירושה צמצום וודאי של מכירות ללקוחות", כתבה השופטת בפסק הדין.
השופטת הוסיפה, כי יש לפרש את ההסכם ע"פ תכליתו הכלכלית, וכי ההפצה באינטרנט משרתת אינטרס של שני הצדדים, ונראה כי בלתי סביר לדרוש כי ההפצה תהא אך ורק על גבי תקליטור, דבר שנראה כבר בעת הרלבנטית דאז כאנכרוניסטי.
השופטת דחתה את התביעה, וחייבה את הלכה למעשה לשאת בהוצאות "הלכות" בסך 10,000 שקלים.
לפסק הדין בעניין הלכה למעשה בע"מ נ' הוצאת "הלכות" בע"מ
למדור קניין רוחני
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.