אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> סדר דין אזרחי וראיות >> העליון: זכות קטין להשעיית תקופת ההתיישנות עד גיל 18 לא עומדת לעזבונו

העליון: זכות קטין להשעיית תקופת ההתיישנות עד גיל 18 לא עומדת לעזבונו

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 22/01/2012 12:35:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין ס.ע. ואח' נ' המועצה האזורית מטה אשר ואח'

האם ההוראה המקנה לקטין את הזכות להשעות את תקופת ההתיישנות עד הגיעו לגיל 18 חלה גם על יורשיו הבגירים של קטין שנפטר ועזבונו? ביהמ"ש העליון ענה על השאלה בשלילה בקובעו, כי הזכות עומדת רק לקטין הנמצא בין החיים.

שתי תביעות נזיקיות שהוגשו מטעם עזבון קטינים שנפטרו נדחו על הסף לאחר שבתי המשפט קבעו כי התביעות התיישנו, באשר הן הוגשו בחלוף 7 שנים מיום הולדת עילת התובענה, זאת מאחר והוראת סעיף 10 לחוק ההתיישנות, הקובעת כי תקופת ההתיישנות בתביעה של קטין מתחילה להימנות החל מהגיעו לגיל 18, אינה חלה על עזבונו של הקטין ו/או על הוריו. על קביעה זו הגישו ההורים ערעורים לביהמ"ש העליון, אשר דן בהם במאוחד.

המערערים טענו, כי אלמלא מתו הקטינים, הרי שהיו זכאים להגיש תביעה בגין הנזקים שנגמרו להם עד הגיעם לגיל 25, ומאחר שמדובר בתביעת עזבון, המורכבת בדיוק מאותן זכויות וחובות שעמדו לקטינים בעת פטירתם, הרי שיש להשעות את תקופת ההתיישנות גם ביחס לתביעת העזבון.

המשיבות (המועצה המקומית מטה אשר, משרד הפנים ושירותי בריאות כללית) טענו, כי ההורים, התובעים בשם העזבון, לא היו קטינים במועד פטירת ילדיהם, ולפיכך הרציונאל העומד בבסיסי השעיית תקופת ההתיישנות אינו חל. קבלת הפרשנות המוצעת ע"י ההורים, כך נטען, תביא לתוצאה אבסורדית על פיה תביעת עזבון קטין לעולם לא תתיישן, שכן קטין שנפטר לא יגיע לעולם לגיל 18.

המשנה לנשיאה, השופט ריבלין דחה את הערעורים.

"הזכות הניתנת לקטין, לפיה תחושב תקופת ההתיישנות לגביו רק עם הגיעו לגיל 18, היא זכות העומדת לקטין הנמצא בחיים ולא לעיזבונו וליורשיו", כתב השופט והוסיף, כי מתן הזכות נובע מההכרה בכך שקטין אינו מסוגל להגיש בעצמו תביעה, ולכן מרוץ ההתיישנות עוצר עד הגיעו לגיל 18, שאז הוא כבר בבחינת בגיר, שיכול לבצע פעולות משפטיות בגפו.

הורי קטין שנפטר, המגישים תביעה בשם עזבונו, קבע השופט, אינם קטינים, אלא אנשים בוגרים הכשירים להגיש את התביעה בתוך תקופת ההתיישנות הרגילה, הנמנית מיום הולדת העילה.

עוד נקבע, כי סעיף 10 לחוק ההתיישנות חל על קטין חי ולא על קטין שנפטר, באשר למרבה הצער, לקטין שנפטר מעולם לא ימלאו 18 שנה, כאשר ספירת שנות חיים רעיונית הינה מלאכותית באופן שייחטא להוראות חוק ההתיישנות.

לפסק הדין בעניין ס.ע. ואח' נ' המועצה האזורית מטה אשר ואח'

למדור: סדר דין אזרחי וראיות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום סדר דין אזרחי וראיות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום סדר דין אזרחי וראיות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ