לפסק הדין בעניין ש.ל נגד א.מ.ל. אמריקן לייזר בע"מ
אדם שביקש להסיר שער ממספר מקומות בגוף באמצעות טיפולי לייזר באמריקן לייזר, טען כי למרות שלאחר טיפולים רבים לא חל כל שיפור במצבו, לא קיבל חזרה את כספו. בית המשפט חייב את אמריקן לייזר להשיב את הכסף ולשלם פיצוי נוסף של 3,000 שקלים.
התובע התקשר עם אמריקן לייזר בהסכם להסרת שיער בלייזר, במסגרתו יקבל טיפולים להסרת שיער באזור הצוואר, הראש והבטן, וכן באזור העורף, הכתפיים, הגב והידיים. לטענתו, יועצת במקום מצאה שהוא מתאים לטיפול, ונאמר לו כי במקרים כשלו, ניתן להעריך כי כ- 80% מהשיער יוסר לצמיתות ו 20 האחוזים הנותרים יהפכו לשיער פלומתי רך, והוא שילם במזומן 13,300 שקלים.
התובע טען, כי לאחר מספר טיפולים לא חל כל שינוי במצבו והומלץ לו לעבור טיפולים נוספים, אך גם לאחריהם המצב לא השתנה, וכשפנה שוב, הציעו לו לעבור טיפולים במכשיר חדש שדורש טפול בהרדמה של חלקי הגוף המטופלים, וכך אכן עשה, אך גם טיפולים אלו לא הועילו, והוא אף פיתח תגובה אלרגית לחומר המרדים, ומספר פעמים אף נכווה ועורו נצרב. כשפנה פעם נוספת לאמריקן לייזר, שכנעה אותו מנהלת המחלקה בסניף בו הוא טופל, לעבור שני טיפולים נוספים, תוך הסכמה כי אם לא יועילו, תדון עמו בהחזר כספו.
לטענת התובע, מששני הטיפולים לא שינו את המצב, נקבע לו תור אצל רופא מומחה מטעם אמריקן לייזר, שמצא צפיפות שיער מאלה בגב ובבטן וציין כי אין ערך להמשך הטיפולים, אך למרות זאת, סירבה אמריקן לייזר להשיב לו את כספו, והוא נאלץ להגיש לבית המשפט לתביעות קטנות בראשון לציון תביעה להשבת כספו ולפיצויים.
אמריקן לייזר טענה, כי על פי ההסכם עליו חתום התובע, אם לא תתקבל התוצאה המקווה בתום ארבעה טיפולים, הוא רשאי להמשיך ולבצע טיפולים עד לקבלת התוצאות ללא תשלום נוסף, ובנוסף, נטען כי התובע חתם על טופס הסכמה לביצוע הטיפולים לאחר שקיבל הסבר מלא ומקיף אודותיהם. ביחס לקביעת הרופא מטעמה, נטען כי הרופא התייחס רק לצמיחה בבטן ובגב, ואילו התובע טופל גם באזורים נוספים.
מה הטעם בטיפולים נוספים ?
השופטת יעל בלכר קיבלה את התביעה, לאחר שקבעה כי אמריקן לייזר למעשה לא התמודדה עם קביעת הרופא מטעמה, לפיה צפיפות השיער בבטן ובגב מלאה וכי אין טעם עוד בטיפולים נוספים.
"לא ברור מה הטעם בהצעת הנתבעת, שהתובע ימשיך ויבצע טיפולים נוספים, שלפי המומחה מטעמה, אין בהם תועלת" כתבה השופטת, והוסיפה כי התובע עבר הרבה מעבר לארבעת הטיפולים המקובלים לפי ההסכם לקבלת תוצאות.
אמריקן לייזר, כך נפסק, התחייבה לתוצאה ולא רק לעצם מתן הטיפול, ולכן יש לקבוע כי התובע לא קיבל את התמורה המובטחת לכספו.
לפיכך, חויבה אמריקן לייזר להשיב לתובע את כספו - 13,300 שקלים, וכן לשלם לו פיצוי של 3,000 שקלים בגין עגמת הנפש שנגרמה לו.
לפסק הדין בעניין ש.ל נגד א.מ.ל. אמריקן לייזר בע"מ
למדור: דיני צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.