אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> רכש מוצרים באמצעות כרטיסי אשראי מזויפים – ונחלץ ממאסר

רכש מוצרים באמצעות כרטיסי אשראי מזויפים – ונחלץ ממאסר

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 29/01/2023 10:31:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Clay Banks on Unsplash

צעיר לפני צבא רכש במרמה יחד עם חבריו טלפונים ניידים ואופניים חשמליים בכ-20,000 שקל. שירותו כלוחם ושיקומו המוצלח סייעו לו ביום הדין

בית משפט השלום בחיפה גזר לאחרונה את דינו של צעיר שהיה מעורב בסדרת רכישות של מוצרים באמצעות כרטיסי חיוב מזויפים. הצעיר הורשע על פי הודאתו בעבירות של הונאה בכרטיס חיוב בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות וניסיון לקבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות. לנוכח הליך טיפולי מוצלח שעבר הנאשם מאז ביצוע העבירות, השופטת הבכירה אורית קנטור דנה אותו למאסר על תנאי ו-300 שעות של"צ בלבד.

הפרשה אירעה במהלך 2017, אז קשר הנאשם שהיה כבן 18.5 קשר עם שני חברים לצורך ביצוע הרכישות. התכנית הייתה שאחד החברים יעתיק פרטי אשראי של לקוחות מזדמנים בתחנת הדלק שבה עבד, באמצעות מכשור אלקטרוני שהיה ברשותו, ואילו הנאשם יבצע את הרכישות בחנויות השונות בפועל. לצורך הסוואת המרמה פעלה החבורה לזייף תעודות זהות, על מנת שיציגו את הנאשם כביכול כבעל הכרטיסים.

כתב האישום מגולל סדרה של רכישות שביצעו השלושה במרמה בחנויות אלקטרוניקה בצפון הארץ. בכל "ביקור" שכזה רכש הנאשם סחורה, בעיקר טלפונים ניידים, בשווי אלפי שקלים. באחת הפעמים אף נרכשו אופניים חשמליים, והיקף הרכישות הסתכם בכ-20,000 שקל.

לאחר המעשים הנאשם המשיך בחייו, השתתף במכינה קדם צבאית והחל לשרת כלוחם. אז, במהלך נובמבר 2019, הוגש נגדו כתב האישום. המדינה, שיוצגה באמצעות עו"ד הלא זועבי, הדגישה כי מדובר בריבוי עבירות שנעברו בפרק זמן קצר, בתחכום רב, בשיטתיות ולאחר תכנון מוקדם. לשיטתה, מתחם העונש ההולם נע בין 20 ל-40 חודשי מאסר בפועל.

מנגד טען הנאשם באמצעות סנגורו, עו"ד תומר שוורץ, כי מאז ביצוע העבירות הוא עבר דרך משמעותית ביותר. הוא התגייס ליחידה מובחרת, ביצע שירות צבאי מלא ובלט כחייל מצטיין. הוא הוסיף שקיבל המלצה לשב"כ אך לא התקבל לנוכח התיק הפלילי.

הסנגור אף הדגיש את נכונותו של לקוחו להשתתף בהליך טיפולי שמצריך ממנו נסיעה של שעתיים-שלוש לכל כיוון. לדבריו, גם לאחר שהתאושש מתאונה קשה שעבר, הנאשם התחנן לחזור למפגשים בקבוצה הטיפולית. בנסיבות אלה ביקשה ההגנה להימנע ממאסר ולהסתפק בשל"צ (שירות לתועלת הציבור).

"פעלו ככנופיה מאורגנת"

השופטת קנטור ציינה שלעבירות שיוחסו לנאשם קדם תכנון מדוקדק, ואפילו לאחר שנתפס באחד המקרים על ידי בעל החנות, הוא המשיך במעשיו הפסולים. לדבריה, הנאשם וחבריו "פעלו ככנופיה מאורגנת" לצורך השגת רווח קל ומהיר. על רקע האמור היא קבעה שמתחם העונש נע בין 6 ל-24 חודשי מאסר.

ואולם, השופטת נימקה שלנוכח ההליך השיקומי שעבר הנאשם ישנה הצדקה לסטות לקולא מהמתחם. בין היתר היא ציינה שהנאשם מסייע רבות לאחיו, שהינו בעל צרכים מיוחדים, ושליחתו למאסר עשויה לפגוע במשפחתו.

גם הדרך המשמעותית שעבר מאז ביצוע העבירות – מכינה קדם צבאית, שירות צבאי מלא כלוחם ולימודיו כעת – מלמדים לדברי השופטת על שינוי לטובה. "ניתן לומר כי בעניינו של הנאשם קיימות אינדיקציות לשיקום", כתבה.

לפיכך השופטת דנה את הנאשם לחצי שנת מאסר על תנאי ו-300 שעות של"צ. בנוסף היא הטילה עליו צו מבחן למשך שנה, שבמהלכה ימשיך את הטיפול במסגרת שירות המבחן.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי
נתפסת עם ג'וינט? מדריך עשה ואל תעשה
עו"ד אושרי בן ישי. צילום: פוטו עדן (תמונת אילוסטרציה: Peter Ksinan www.123rf.com)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ