הבעל, שחויב ב-100 אלף דולר, ביקש להפחית את הסכום בהתחשב בכך שכבר שילם לגרושתו 142 אלף שקלים. אבל הדיינים בבית הדין הרבני קבעו כי הוא גרם לגירושים ועליו לשאת בתוצאות
בית הדין הרבני הגדול דחה לאחרונה ערעור שהגיש גבר גרוש על כך שחויב לשלם לאשתו לשעבר כתובה מלאה של 100 אלף דולר אף שעד לגירושים היו פרודים 12 שנים שבמהלכן שילם לה מזונות אישה בסכום כולל של 142 אלף שקלים. הרב יצחק יוסף (הראשון לציון) והדיינים הרב יעקב זמיר והרב מיכאל עמוס קבעו כי אין סיבה להפחית את דמי הכתובה לנוכח העובדה שהסיבה לגירושים הייתה סירובו הנחרץ לנסות שלום בית ולגור עם אשתו בנפרד מאמו שמעורבותה בחייהם גרמה לפרידה.
בני הזוג התחתנו ב-2006 ועברו לגור בבית של הבעל יחד עם אמו. כשהאישה הייתה בחודש החמישי היא עזבה לבית הוריה בעקבות ריב שפרץ בינה לבין חמותה. שבועיים לאחר מכן הגיש הבעל תביעת גירושים.
בתביעת שלום בית שהגישה בתגובה טענה האישה כי ביקשה להתאוורר בשל המריבות עם חמותה ולא שיערה שבעלה יתבע גירושים. האישה ביקשה לחזור אבל הבעל סירב וטען שהיא הייתה מעוניינת רק בכספו, וכי טענתה לשלום בית היא צעד טקטי בלבד.
אלא שדייני בית הדין הרבני בחיפה מצאו כי הפרידה נגרמה בשל מעורבות החמות והורה לבעל לנסות לגור עם אשתו בדירה שכורה או אפילו כמה לילות בבית מלון אבל הוא סרב. בתוך כך הם חייבו אותו במזונות אישה של 2,000 שקלים, שבהמשך הופחתו ל-1,000 שקלים. בקשתו לחייב את האישה לקבל גט נדחתה וכך גם ערעור שהוגש על כך לבית הדין הרבני הגדול.
זמן קצר לאחר מכן הבעל עזב את הארץ לצורכי עבודה והמשיך לשלם לאשתו מזונות. בחלוף 9 שנים, הייתה זו האישה שהגישה תביעת גירושים שבה טענה כי ציפתה שבעלה יחזור אבל הבינה שכבר אין לכך סיכוי.
בעקבות התביעה בני הזוג התגרשו ובית הדין האזורי פסק לאישה בדעת רוב את מלוא דמי הכתובה בסך 100 אלף דולר לאחר שקבע כי הבעל הוא הגורם לגירושים.
בערעור שהגיש הבעל לשעבר על חיובו בכתובה המלאה הוא ביקש לפסוק כדעתו של דיין המיעוט שלפיה יש להפחית את הכתובה ל-50,000 שקלים בלבד מאחר שאשתו לא ניסתה להחזיר אותו לשלום בית, לא הזמינה אותו לברית של הבן משותף וגרמה לניכור הורי ואף עלה ספק שמא בגדה בו בשנות הפרידה. בנוסף הוא ביקש להתחשב בכך כבר שילם לאשתו לשעבר 142 אלף שקלים מזונות.
האישה הכחישה שגרמה לניכור הורי וטענה כי לאורך כל השנים קיוותה שיחזרו, מעולם לא הפרה אמונים וחייתה כאישה נשואה.
לא הייתה אמורה לרדוף אחריו
הרב יצחק יוסף (הראשון לציון) והדיינים הרב יעקב זמיר והרב מיכאל עמוס דחו את הערעור. הם קבעו כי אין הצדקה להפחית את דמי הכתובה על סמך השערות שאולי האישה בגדה בבעלה. הדיינים הדגישו עוד כי מי ש"מרד" באשתו הוא הבעל שלא היה מוכן לשוב לשלום בית למרות דרישות בית הדין ואף עזב לחו"ל. בנסיבות אלה, אין לצפות מהאישה לרדוף אחריו.
עוד הוסיפו הדיינים כי המזונות ששילם הבעל עד כה גם הם לא עילה להפחתת כתובה בין היתר כיוון שלאורך השנים לא הפקיד את סכום הכתובה כדי להפסיק את החיוב במזונות.
עו"ד תמרה רפאלוב
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.