אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מיסים >> הצעת חוק מבקשת לתמרץ יזמים לחפש מאגרים חדשים של גז ונפט

הצעת חוק מבקשת לתמרץ יזמים לחפש מאגרים חדשים של גז ונפט

מאת: עו"ד אלון סמואל | תאריך פרסום : 13/11/2017 10:44:00 | גרסת הדפסה

עורך דין מיסים, הצעת חוק  מבקשת לתמרץ יזמים לחפש מאגרים חדשים של גז ונפטעו"ד אלון סמואל [תמונת אילוסטרציה חיצונית: suwatpo, www.123rf.com]

הצעת החוק שהפיץ השבוע משרד האוצר בהמשך להחלטת ממשלה מ-2015 מעניקה הטבת מס לבעלי שדות קטנים של נפט או גז טבעי שיפעלו לחיפוש מאגרים נוספים.

חוק מיסוי רווחים ממשאבי טבע שנחקק ב-2011 בעקבות המלצות ועדת ששינסקי מטיל מס על הפקת נפט וגז טבעי בישראל. הכנסות המדינה מהיטל רווחי הגז והנפט מוקצות לקרן ייעודית שהוקמה בהתאם לחוק.

תזכיר לתיקון החוק שהפיץ השבוע מינהל הכנסות המדינה במשרד האוצר מבקש ליישם החלטת ממשלה מאוגוסט 2015 שפיתחה מתווה להגדלת כמויות הגז הטבעי המופקים ממאגרי ״תמר״, ״ליוויתן״, ״כריש״ ומשדות נוספים.

התזכיר מציע לאפשר לבעלים של שדה גז קטן שהיקפו אינו עולה על 50 מיליארד מ״ק אשר שהשקיע בחיפוש גז בשדה אחר שנמצא ריק, לנכות את הוצאות החיפוש בשדה הריק מהרווחים וההכנסות המצטברות של שדה הגז הקטן שבבעלותו.

״המטרה היא מתן תמריץ לקידום חיפוש של שדות קטנים של גז טבעי ופיתוחם, ובקרה על כך שההטבה המוצעת מנוצלת באופן נאות״, נכתב בהצעה.

מנסחי ההצעה הסבירו כי ההטבה מוגבלת למאגרים קטנים מתוך הנחה שבעל זכויות במאגר גדול שנמצא בו גז בכמות העולה על 50 מיליארד מ״ק אינו זקוק להטבה, גם אם השקיע בחיפושים במאגר שנמצא לבסוף ריק.

בהצעה נכתב כי ההטבה לא צפויה להשפיע על הכנסות המדינה בשנים הקרובות שכן כרגע אין בעלי זכות במיזמי נפט העומדים בתנאים לקבלת ההטבה וחיפוש גז טבעי עלול לקחת מספר שנים.

עם זאת על פי ההצעה, ההנחה היא שבעתיד ההטבה תוסיף לקופת המדינה הכנסות של מאות מיליוני שקלים בשנה עקב גילוים של מאגרים נוספים, שמהן יגרעו רק עשרות מיליוני שקלים בשל ההטבה.

הרחבת האכיפה

בנוסף להטבת המס, יש בהצעת החוק מספר הוראות המשוות את סמכויות הביקורת והאכיפה במיסוי רווחי גז ונפט לאלו הקיימות בפקודת מס הכנסה.

כמו כן, ההצעה מבהירה מהו ״תקבול״ שמחויב בהיטל וקובעת כי הוא כולל גם ״תשלומים עבור רכיבים נלווים למכירה״. כלומר, המס יוטל לא רק על מכירת הגז או הנפט אלא גם על הכנסות המתקבלות מפעולות נלוות כגון הובלה ועיבוד של הגז או הנפט.

עוד מוצע להרחיב את המועדים שבמסגרתם ניתן להטיל את המס לארבע שנים ממסירת דו״ח רווחים על ידי בעלי המאגר (כיום הוצאת השומה צריכה להיעשות בתוך 12 חודשים בלבד ממועד הגשת הדו״ח).

בהצעה גם הוראה המאפשרת לפקיד השומה להתעלם מעסקאות שהוא סבור שהן מלאכותיות או בדויות ושמטרתן היא הימנעות מתשלום ההיטל.

לקריאת הצעת החוק

* עו"ד אלון סמואל ממשרד יוסף סמואל ושות' עוסק במסים ומשפט ציבורי

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מיסים באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מיסים
שוהים מחוץ לישראל בשל המצב? אפשר להקל על המס
רו"ח (משפטן) נמרוד ירון | צילום: הארי ארליך, אילוסטרציה: JESHOOTS.COM on Unsplash
נוהל מיסוי קריפטו: כך מושכים את הכסף
אילוסטרציה: Art Rachen on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ