אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> 190 אלף ש' למורה שנפל במהלך פעילות לקישוט בית הספר

190 אלף ש' למורה שנפל במהלך פעילות לקישוט בית הספר

מאת: עו"ד יובל המלי | תאריך פרסום : 29/07/2018 13:13:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נזיקין, 190 אלף ש' למורה שנפל במהלך פעילות לקישוט בית הספרעו"ד יובל המלי [אילוסטרציה חיצונית: Thomas Hafeneth, www.unsplash.com]

משרד החינוך טען שהעובד סייע מיוזמתו לאב הבית ולכן הוא האחראי היחידי לנזקיו. אולם השופט התרשם שהפעילות נעשה בהנחיית המנהל והטיל על המשרד את רוב האחריות.

בית משפט השלום בירושלים פסק לאחרונה פיצויים של כ-190 אלף שקל למורה לחינוך מיוחד שנפל כשניסה לתלות יריעת הצללה בבית הספר לקראת חגיגות "חג הקורבן". השופט נאיל מהנא קבע כי משרד החינוך היה צריך לוודא שהפעילות בבית הספר נעשית בבטחה ולכל הפחות לספק אמצעי בטיחות נדרשים. מאחר שכשל בכך, יישא המשרד במרב האחריות לתאונה, כאשר 20% מהאחריות יוחס למורה עקב רשלנות תורמת.

לגרסת המורה, התאונה אירעה באוקטובר 2013, במהלך הכנות בית הספר לחגיגות "חג הקורבן". הוא עלה על גדר כדי לתלות יריעת כיסוי מפלסטיק לצורך הצללת החצר, איבד שיווי משקל ונפל מגובה 2 מטרים. אחרי האירוע הוא הובהל לבית החולים הדסה "עין כרם" בירושלים, שם אובחן אצלו שבר באגודל יד ימין ובוצע לו ניתוח קיבוע.

בתביעה שהגיש המורה כעבור שנה, הוא טען כי מדובר ברשלנות מצד משרד החינוך שאפשר מצב של עלייה לגדר ללא אמצעי בטיחות, הדרכה ופיקוח. בתוך כך הוא הבהיר כי ביצע משימה שהוטלה עליו על ידי מנהל בית הספר.

מנגד, טען משרד החינוך בין היתר כי התובע ניסה להיות "ראש גדול" והחליט לתלות את היריעה באמצעות עלייה על גדר גבוהה. המשרד הבהיר כי אין  שום נוהל המחייב מורים לטפס על גדר כדי לתלות קישוטים או לסייע לאב הבית – והתובע עשה זאת בזמנו ומרצונו החופשי. משכך, בית המשפט התבקש להסיר ממנו את האחריות ולהטיל אותה במלואה על התובע עצמו.

פעילות מיוחדת

"עדותו של התובע הותירה בי רושם אמין, והיא מתיישבת עם עדותו של מנהל בית הספר..." כתב השופט מהנא ופסק כי התובע אכן נפגע תוך ביצוע משימה בהנחיית המנהל. בהתאם לכך, השופט קיבל את גרסת התובע לנסיבות התרחשות התאונה.

באשר לאחריות, השופט קבע כי כשהמנהל הבחין בתובע מנסה לעלות על הגדר הוא היה אמור להורות לו לרדת או או לכל הפחות לספק לו אמצעי בטיחות כמו סולם שיכול היה לסייע בביצוע הפעולה בבטחה.

כמו כן נקבע כי מדובר ב"פעילות מיוחדת" שהצריכה הדרכת בטיחות. אך כפי שהמנהל הודה, המורים בבית הספר מעולם לא עברו הדרכה כזו.  משכך נקבע כי המנהל – כנציג של משרד החינוך – הפר את חובת הזהירות כלפי התובע.

ואולם, השופט קבע כי לא כל האחריות מוטלת על שכם משרד החינוך שכן התובע בכל זאת בחר לטפס על הגדר מיוזמתו. בהתאם לכך, השופט פסק כי הוא יישא ברשלנות תורמת של 20%.

בסוגיית הנזק נקבע כי בהתאם לקביעתו של מומחה רפואי מטעם בית המשפט, לתובע נותרה נכות בשיעור 10% בגין הפגיעה באגודל. הפגיעה התפקודית שלו הועמדה על שיעור זהה בהתחשב בכך שעבודתו כמורה מחייבת שימוש תכוף וממושך בידיים.

בסיכומו של דבר, לאחר ניכוי הרשלנות התורמת והתגמולים שקיבל התובע מביטוח לאומי, חויב משרד החינוך לשלם לו 189,458 שקל בגין "כאב וסבל", הפסדי השתכרות, עזרת צד שלישי והוצאות רפואיות. לסכום זה יתווספו  שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.

  • ב"כ התובע: עו"ד נזיקין עבד אלרחמן עאסי
  • ב"כ משרד החינוך: עו"ד אברהם וקסלר
עו"ד יובל המלי עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ