אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> 44 שנים אחרי מחדל רישום הדירה: הערת אזהרה לטובת היורשים

44 שנים אחרי מחדל רישום הדירה: הערת אזהרה לטובת היורשים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 06/04/2020 12:50:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נדלן, 44 שנים אחרי מחדל רישום הדירה: הערת אזהרה לטובת היורשיםאילוסטרציה: Francesco Dibartolo, 123rf.com

רק לאחר מות אביהם גילו ילדיו שעורך הדין שטיפל בעסקה לא דאג להבטיח את זכויותיו ולרשום אותן בטאבו. בקשתם להכיר בעסקת המכר התקבלה.

דירה בנס ציונה נרכשה ב-1976 אך לא נרשמה על שם הרוכש בשל מחדל מצד עורך הדין שטיפל בעסקה. סגן נשיא בית המשפט המחוזי בלוד השופט יעקב שפסר קיבל לאחרונה בקשה שהגישו עשרת ילדיו ויורשיו, והורה לרשם המקרקעין בלשכת רחובות לרשום הערת אזהרה על שמם על מנת שיוכלו להסדיר את העברת הזכויות בדירה.

מדובר בדירה שבה גדלו הילדים ואחד מהם מתגורר בה כיום. לפני כשלוש שנים אביהם נפטר והתברר להם שזכויותיו בדירה לא נרשמו בלשכת רישום המקרקעין. למעשה, לא ניתן עדיין לרשום את זכויות הבעלות בדירות משום שהבניין עוד לא נרשם כבית משותף אבל הם גילו שאין בטאבו כל זכר לזכויותיו של אביהם, שכן הסתבר שעורך הדין שלו לא דאג למחוק את הערת האזהרה שהייתה רשומה על שם המוכרים ולרשום הערה על שמו.

בעקבות זאת פנו הילדים לעו"ד מירב לוי, שהחתימה את המוכרים על תצהירים המאשרים את ביצוע העסקה ואת בעלותו של אביהם על הדירה ועל ייפוי כוח בלתי חוזר לצורך הסדרת הבעלות בבוא העת.

עם המסמכים הללו פנתה עו"ד לוי לבית המשפט וביקשה ממנו להצהיר על הילדים-היורשים כבעלי הזכויות בדירה, וליתר דיוק – להורות לרשם המקרקעין למחוק את הערת האזהרה על שם המוכרים ולהחליף אותה בהערה מתאימה על שם הילדים. לבקשה צורפו כמובן גם הסכם המכר מ-1976, צו הירושה של האב המנוח ואסמכתאות שונות המעידות על קיומה של העסקה.

בתגובה שהגישו המוכרים לבית המשפט הם אישרו שמדובר בהסכם מכר תקף ושהזכויות והחזקה בדירה הועברו על-ידם לאביהם המנוח של היורשים עוד בשנות ה-70.

לאחר שעיין בטענות היורשים, בתגובת המוכרים ובמסמכים השונים שהוגשו לו והעידו ללא כל ספק על תוקפה של עסקת המכר שהתבצעה לפני כ-44 שנים, קיבל סגן הנשיא שפסר את הבקשה.

השופט הצהיר בפסק הדין כי אביהם המנוח של היורשים רכש את הדירה כדין, והורה לרשם המקרקעין למחוק את הערת האזהרה על שם המוכרים ולרשום הערת אזהרה חדשה, על שם היורשים.  

  • ב"כ המבקשים / יורשים: עו"ד מירב לוי
  • המשיבים / המוכרים לא היו מיוצגים
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

סליחה על השאלה

פסק דין הצהרתי בהסכמת הצדדים. מה החידוש? מה ה"עניין לציבור"?
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
המדריך לרוכש דירה מיזם
עו"ד אלון אברהמוב
עורך דין יש, ושמאי?
צלם: גלעד ארצי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ