ההלכה החדשה בנוגע למזונות ילדים מתחילה לתת את אותותיה. מדוע בימ"ש מחוזי דחה ערעור שהגיש אב לשתי בנות על סכום המזונות שנפסק לו?
בית המשפט המחוזי בלוד דחה באחרונה ערעור שהגיש אב לשתיים על סכום המזונות הזמניים שנפסק להן בבית משפט למשפחה. השופטת ורדה פלאוט קבעה כי לנוכח העובדה שהבנות מתחת לגיל 6, ההלכה החדשה של בית משפט העליון לא חלה על המקרה.
בית משפט למשפחה בראשון לציון חייב במאי האחרון אב החולק במשמורת על בנותיו לשלם מזונות זמניים בסך 3,400 שקלים בחודש. הסכום האמור חושב בהתאם למשכורת החודשית של ההורים ובהתחשב בכך שהבנות שוהות עם האב 40% מהזמן.
אלא שהאב לא היה מרוצה מהסכום וערער עליו לבית המשפט המחוזי בלוד. לטענתו, הוא לא יכול לשאת במזונות שנקבעו משום ששקע בחובות ואינו עובד. בנוסף, האב טען כי הסכום חושב בהתבסס על נתונים שגויים, למשל שהאם מרוויחה 4,000 שקלים בעוד שבפועל היא מרוויחה 6,000 שקלים – פי שניים מהכנסתו החודשית.
לשיטתו, בית המשפט פסק את המזונות הזמניים באופן לא שוויוני, תוך התעלמות ממצבו הכלכלי הקשה ומבלי להתחשב בהיקף הזמן שהבנות נמצאות אצלו.
מנגד, האם טענה כי מאחר שהבנות מתחת לגיל 6, האב מחויב לשאת במזונותיהן ללא קשר למצבו הכלכלי. בנוסף, היא טענה כי האב נקלע לחובות לאחר שאיבד 750 אלף שקל בהימורים, וחרף חובותיו עליו לשמר את רמת החיים הגבוהה אליה הורגלו הבנות.
מכל מקום, האם ציינה כי סכום המזונות שנפסק נמוך ביחס להוצאות המחייה השוטפות של הבנות, ובשונה מטענות האב, משכורתה הממוצעת עומדת על כ-4,700 שקל בסך הכל.
כבר התחשבו במשמורת המשותפת
בהחלטה שניתנה בשבוע שעבר, השופטת פלאוט הסבירה כי מזונות זמניים נפסקים כצעד ראשוני לפני פסיקת המזונות הקבועים, בשלב שבו נתוני ההורים עוד לא נבחנו לעומק. מאחר שמדובר בהחלטת ביניים, ערכאת הערעור תתערב בהחלטה כזו רק במקרים חריגים, ומקרה זה אינו נכנס בגדרם.
בהקשר זה, השופטת פלאוט ציינה כי ההלכה שניתנה ביולי האחרון בבית המשפט העליון אינה חלה על מזונות לילדים שגילם מתחת ל-6.
יתרה מכך, השופטת קבעה כי בית המשפט למשפחה התחשב בסכומים שהאב מוציא על בנותיו בזמן שהן שוהות אצלו, ופסק מזונות נמוכים ביחס למה שהיה משלם אילו לא היה חולק במשמורת עליהן.
קביעתה התבססה על חישוב שערכה, במסגרתו מצאה כי לאחר שמפחיתים את הסכום שנקבע עבור מגורי הבנות, האב משלם בפועל עבור הצרכים הבסיסיים של כל אחת מהילדות 1,000 שקל בלבד, בעוד שהסכום המינימאלי לפי הפסיקה צריך לעמוד על 1,400 שקל לילד.
לפיכך, השופטת פלאוט דחתה את הערעור וחייבה את האב לשאת בהוצאות משפט בסך 4,000 שקלים.
עו"ד גלית שמש פאוקר
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.