אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> אם יחידנית שהסתבכה בחובות קיבלה הפטר תוך פחות משנה וחצי

אם יחידנית שהסתבכה בחובות קיבלה הפטר תוך פחות משנה וחצי

מאת: עו"ד לירן כפיר | תאריך פרסום : 25/04/2022 18:01:00 | גרסת הדפסה

עורך דין חובות, אם יחידנית שהסתבכה בחובות קיבלה הפטר תוך פחות משנה וחציעו"ד לירן כפיר | צילום: מיכל קושרוב (אילוסטרציה: Vitolda Klein on Unsplash)

בת 30, גרושה, שמגדלת לבד ארבעה ילדים צברה חובות של יותר מ-130 אלף שקלים. אחרי שהפקידה בקופה כ-32,000 שקלים בית המשפט החליט לסיים את ההליך בניגוד להמלצת הממונה על הליכי חדלות פירעון

אם יחידנית לארבעה שנקלעה לחובות של כ-133 אלף שקלים ונכנסה להליך חדלות פירעון, קיבלה לאחרונה הפטר בכפוף להשתלבות בתוכנית להכשרה כלכלית והשלמת מסמכים חסרים. ההפטר ניתן לה תוך פחות משנה וחצי, כשבתקופה זו היא הפקידה בקופה כ-32 אלף שקלים בלבד. שופט בית משפט השלום בנצרת עופר שורק קיבל את ההחלטה בניגוד להמלצתם של הממונה על הליכי חדלות פירעון והנאמן, שביקשו להמשיך בהליך עוד 18 חודשים, מאחר ששוכנע שלא תוכל לעמוד בתשלומים החודשיים בהתחשב בפוטנציאל ההשתכרות שלה.

החייבת בת ה-30 גרושה ומגדלת לבד ארבעה ילדים בגילאי 2-7. היא גרה בשכירות בדירת עמידר בעפולה ועובדת כמזכירה בעמותה תמורת כ-4,500 שקלים בחודש. בדצמבר 2020 היא פתחה בהליך חדלות פירעון לאחר שנקלעה לחובות של כ-133 אלף שקלים. מאז פתיחת ההליך היא שילמה לקופת הנושים 150 שקלים בחודש והפקידה כ-31,000 שקלים שקיבלה בירושה מהסבים שלה.

בתחילת החודש ביקשה החייבת מבית המשפט להוציא לה צו הפטר מיידי מכלל החובות שנותרו לה. היא טענה כי אין לה נכסים או פוטנציאל השתכרות ממשי שמספיק מעבר למחייה השוטפת, וכי אמה עוזרת לה כלכלית.

הממונה על הליכי חדלות פירעון במחוז חיפה והצפון ביקש שלא לפטור את החייבת מחובותיה. הוא טען שהיא לא מממשת את פוטנציאל ההשתכרות שלה ובוחרת לעבוד בחצי משרה אף שהילדים שלה נמצאים במסגרות חינוכיות ויש לה הכשרה כמזכירה רפואית.

עוד ציין הממונה כי החייבת נמנעת מלהגיש תביעת מזונות נגד הגרוש שיכולה להגדיל את הכנסותיה. כמו כן הוא טען כי בקרוב היא תסיים קורס חשבי שכר שלאחריו תוכל להרוויח 10,000 שקלים בחודש. כל הנתונים האלה מעידים לטעמו על כך שהיא יכולה להמשיך לשלם את התשלומים החודשיים שנקבעו לה. הנאמן הסכים עם הדברים וביקש להמשיך בהליך עוד שנה וחצי.  

אין נתונים מבוססים

אבל השופט עופר שורק דחה את המלצות הממונה והנאמן. הוא קבע כי הממונה לא הציג נתונים כלשהם שמבססים את הטענה שלו לגבי כושר ההשתכרות של החייבת. השופט ציין כי לדעתו, גם אם היא תמצה את מלוא כושר ההשתכרות שלה תגיע לכל היותר לשכר של 7,000 שקלים בחודש, בהתחשב בכך שהיא מגדלת לבד ארבעה ילדים קטנים.

עוד הוסיף השופט שהחייבת הסבירה שלא הגישה תביעת מזונות משום שהגרוש שלה מסובך כלכלית והתנהג כלפיה באלימות. מעבר לזה, גם אם הייתה מגישה תביעה, היא לא הייתה מצליחה לקבל מזונות מביטוח לאומי בשל שכרה.

השופט קבע כי בסופו של דבר, לפי אמות המידה שפרסם הממונה דמי מחייה במצבה של החייבת עומדים על 9,700 שקלים וכושר ההשתכרות המקסימלי שלה נמוך מזה ואין לה נכסים. במצב כזה, אין להטיל עליה חובת תשלומים והיא זכאית לקבל הפטר מיידי, בכפוף לכך שתצטרף לתוכנית להכשרה כלכלית ותגיש לנאמן ולממונה אישורי מסירה על המצאת צו פתיחת ההליכים לשלושה מהנושים שלה – חברת נביעות, עיריית שפרעם וחברת החשמל.

  • לא צוינו בפסק הדין שמות עורכי דין מייצגים 
עו"ד לירן כפיר עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION
חזון אחרית הקורונה – מדינה בפשיטת רגל
עו"ד מירית מועלם | צילום: שמרית קרמר
אם מתעלמים חובות לא נעלמים אלא מתעצמים
עו"ד שרון אורן | צילום: שני גביזון

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ