האם, שמתגוררת אצל הוריה, טענה כי בעקבות הקורונה ומצבה הרפואי הילדים לא יכולים לשהות אצלם. השופטת לא התרשמה שזו סיבה מוצדקת להימנע מהמפגשים וקבעה כי תשלם בין 100 ל-300 שקלים על כל מפגש שלא יקוים
בית המשפט למשפחה בחדרה קיבל לאחרונה תביעה של אב שמחזיק במשמורת על ארבעת ילדיו לחייב את אמא שלהם לקיים את הסדרי השהות איתם ולפצות אותו על כל מפגש של יקוים. השופטת יפעת שקדי שץ לא התרשמה שהקורונה או מצבה הרפואי של האם הם טעמים מוצדקים לאי-קיום הסדרי השהות כטענתה, וחייבה אותה לשלם לאב פיצויים של בין 100 ל-300 שקלים על כל הפרה עתידית.
הילדים בגילאי 11-17 נמצאים במשמורת האב מאז 2017. ב-2018 גיבשו ההורים הסכמות בנוגע להסדרי השהות של הילדים עם האם, שמתגוררת בבית הוריה. זאת, לאחר שהאם אישרה שהוריה מסכימים שהילדים יתארחו אצלם פעם בשבוע כולל לינה ואחת לשבועיים בסוף שבוע. 4 חודשים לאחר מכן ההסכמות אושרו כפסק דין בבית המשפט למשפחה.
למרות זאת, האם לא נפגשה עם הילדים בזמנים המוסכמים מה שהוביל את האב להגיש באמצעות עו"ד דורית ענבר סברדליק תביעה לאכיפת זמני שהות. בתביעה נטען כי האם מפרה באופן בוטה את ההתחייבויות שלה, עושה ככל העולה על רוחה ומגיעה "כשמתחשק לה" למפגשים קצרים של 10-20 דקות באופן לא סדיר. האב ביקש לפיכך להורות לה להיפגש עם הילדים במועדים שנקבעו ולחייב אותה בקנס על כל פעם שהיא מפרה את זמני השהות.
האם לא הגישה כתב הגנה אבל בעדות בדיון בו יוצגה באמצעות עו"ד סיגל יורסטה עצמון מהסיוע המשפטי, ציינה כי עד משבר הקורונה המפגשים התקיימו כסדרם אבל מאחר שהוריה נמצאים בקבוצת סיכון היא לא יכולה לעשות זאת יותר, ומתראה עם הילדים מדי פעם מחוץ לבית של האב. עוד היא הוסיפה כי פוטרה מהעבודה וכי מצבה הבריאותי לא תקין וגם זו סיבה שמקשה עליה.
נושא לבד בנטל
השופטת יפעת שקדי שץ קבעה כי למעשה האם מודה שהיא מפרה את חלוקת זמני השהות. היא הוסיפה כי הסיבות שהעלתה האם לא מהוות סיבה מוצדקת לפעול על דעת עצמה, מבלי לבקש את הסכמת האב או לפנות לבית המשפט. מעבר לכך, קבעה השופטת שהאם לא הציגה ראיות שתומכות בטענותיה לגבי מצבה הכלכלי והרפואי, והיא לא סבורה באופן כללי שיש הצדקה לאי-קיום המפגשים המוסכמים.
השופטת הדגישה את החשיבות שיש להקפדה על זמני השהות – גם מבחינת טובת הילדים שזקוקים ליציבות ולוודאות כמו גם לקשר רציף וקבוע עם אמם, וגם למען שמירת זכויות האב שנאלץ לשאת לבדו בנטל הכלכלי והטיפולי בילדים.
לפיכך החליטה השופטת להטיל על האם סנקציה כספית בכל פעם שלא תקיים את חלוקת זמני השהות. האם תשלם לאב פיצוי של 100 שקלים על אי קיום מפגש ללא לינה באמצע שבוע, 150 שקלים על כל מפגש כזה שאמור לכלול לינה ו-300 שקלים על הפרת הסדרי השהות בסוף שבוע. החיוב ייכנס לתוקף בתוך 45 ימים כדי לאפשר לאם להתארגן. האם חויבה בהוצאות של 1,500 שקלים.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.