בני הזוג התגרשו לפני כחצי שנה. בתחילת החודש בית הדין הרבני בבאר שבע קיבל חלקית את תביעת האישה לדמי הכתובה. הדיינים: "מקרה חמור של נטישת קשר הנישואין".
בני הזוג נישאו ב-2004 והביאו לעולם שלושה ילדים. לפני כשנתיים הבעל עזב את הבית והאישה הגישה לבית הדין הרבני תביעת גירושין וכתובה. באפריל השנה (2016) הסכימו בני הזוג להתגרש וסוכם כי עניין הכתובה יידון לאחר מכן.
לייעוץ בתחום:
עורך דין משפחה
לאחר הגירושין האישה טענה כי על בעלה לשעבר לשלם לה את מלוא הסכום לו התחייב בכתובה – מיליון שקל.
לדבריה, בעלה לשעבר ניהל קשר זוגי ממושך עם אישה אחרת שאף הרתה לו בעבר והפילה. היא הוסיפה כי בעלה התחייב לנתק כל קשר עם אותה אישה אך לפני כשנתיים היא גילתה שבעלה והאישה האחרת נמצאים בקשר זוגי ושהיא נכנסה ממנו שוב להיריון. מלבד קשר זה, טענה האישה, בעלה בגד בה גם עם פרוצות תקופה ממושכת.
כבר בדיון הראשון הבעל הודה כי קיים יחסי אישות עם האישה האחרת וכי היא בהיריון ממנו. הוא גם הודה כי בעבר קיים יחסים עם אותה אישה אך הבהיר כי נפרד ממנה לדרישת אשתו.
לדבריו, אמנם לפני כשנתיים חזר להיות בקשר עם אותה אישה אך מדובר היה בקשר "ידידותי בלבד" והתובעת פירשה אותו בטעות כקשר רומנטי. לדבריו, הקשר הרומנטי החל רק לאחר שאשתו הגישה תביעת גירושין.
הבעל הוסיף כי הוא מוכן לחזור לחיים משותפים עם אשתו אלא שהיא דורשת כי האישה האחרת תבצע הפלה, וחברתו לא מסכימה לכך.
הבעל טען עוד כי "גורש מהבית" וסבל מאלימות מצד אשתו והיא זו שהתרחקה ממנו פיזית "עד כדי קיום יחסי אישות פעם או פעמיים בשנה". בנסיבות אלה, נאלץ "לפנות לכיוונים אחרים". בכל מקרה, לדבריו, אין לחייב אותו במלוא סכום הכתובה שכן מעולם לא התכוון להתחייב בסכום כזה גבוה.
האישה השיבה כי בעלה "רעה בשדות זרים" ולכן לא התעניין בה וזו הסיבה לפירוד הפיזי שנוצר ביניהם. היא הוסיפה כי היו מקרים בהם בתי הדין חייבו בסכומי כתובה גבוהים, ואף במיליון שקל.
פגיעה רגשית וכלכלית
הדיינים הרב ציון לוז-אילוז, הרב מאיר כהנא והרב אבידן משה שפנייר מבית הדין הרבני בבאר שבע ציינו כי טענת האישה על בגידת הבעל הוכחה "באופן חד משמעי" וקשר זה מזכה אותה בתשלום הכתובה.
הם הוסיפו כי טענת הבעל כי לא התכוון לסכום של מיליון שקל אינה פוטרת אותו מחובתו לשלם את הכתובה אלא לכל היותר עשויה להפחית את גובה הסכום שישלם בפועל.
הדיינים ציינו כי בסוגיית תשלום כתובה בסכום גבוה קיימות דעות שונות בפסיקת בתי הדין הרבניים ולכן הם רואים לנכון לפסוק סכום שישקף מעין פשרה בין הצדדים.
הם הדגישו כי מצד אחד יש להתחשב בכך שהבעל עובד בהייטק ו"משתכר יפה" ומצד שני בכך שמדובר ב"מקרה חמור של נטישת קשר הנישואין ופנייה אל אישה אחרת תוך פגיעה אישית רגשית וכלכלית באשת נעוריו של הנתבע, ותוך זלזול בהתחייבותו כלפיה בעת נישואיהם, הן במישור האישי והן במישור הכלכלי".
בסיכומו של דבר הנתבע חויב לשלם לאשתו לשעבר 240,000 שקל דמי כתובתה, סכום הכולל פיצוי לתובעת בגין הגירושים.
- ב"כ התובעת: עו"ד מיכאל זגורי
- ב"כ הנתבע: עו"ד לימור אביטן
* עורכת דין איריס מנור עוסקת בדיני משפחה
** הכותבת לא ייצגה בתיק
*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.