עתירה שהגיש נגד ההחלטה נדחתה. נקבע כי אף שבימים כתיקונם אירוע שכזה עשוי להצדיק חופשה מיוחדת, מצב החירום מחייב שמירה על בריאות האסירים וסגל הסוהרים בבתי הכלא
בית המשפט המחוזי בנצרת דחה בשבוע שעבר עתירת אסיר נגד החלטת שירות בתי הסוהר שלא לאפשר לו לצאת לחופשה מיוחדת ולהשתתף בהלוויה של אביו. השופטת אילונה לינדנשטראוס ציינה כי כאבו של העותר מובן, אלא שטקס הלוויה כרוך בהתקהלות ולא ניתן לוודא שהעותר לא יידבק בקורונה במהלך שהותו מחוץ לכלא. לנוכח העובדה שהשב"ס מבקש להגן על כלל האסירים והסוהרים – שעד כה לא נדבקו בנגיף – נקבע כי החלטתו סבירה ואין להתערב בה.
האסיר מרצה את עונשו באחד מבתי הכלא בישראל. לאחרונה אביו נפטר, והוא ביקש לצאת לחופשה קצרה מטעמים מיוחדים על מנת שיוכל להשתתף בהלוויה. שירות בתי הסוהר דחה את הבקשה ולכן הוא הגיש לבית המשפט עתירה דחופה לאשר לו לצאת. בשל מצב החירום והזמן הקצר עד לטקס, העתירה שהוגשה נגד מחלקת האסיר בשב"ס נדונה באופן חריג ללא נוכחות הצדדים.
השב"ס הסביר בתגובתו לעתירה כי בקשת האסיר נדחתה על רקע ההתמודדות של המדינה והעולם כולו עם מצב חסר תקדים שמסכן את שלום הציבור – מגפת קורונה. נטען כי כחלק מההיערכות הארגונית למניעת התפרצות הנגיף בין כתלי הכלא, החליטו הגורמים הממונים בשירות בתי הסוהר על שורה של מגבלות. בין היתר הוחלט על הקפאת כלל החופשות לאסירים, צמצום הליוויים והביקורים במתקני הכליאה באופן משמעותי, ואף הוגבלה כניסת אנשי סגל למתקנים. כמו כן הותקנו תקנות שעת חירום שמכוחן לא תתאפשר כניסת מבקרים ועורכי דין לבתי המעצר ולבתי הסוהר.
לתגובה צורף גם מכתב של קצין רפואה ראשי בשב"ס, שציין כי נכון לאותו רגע לא הוחזקו בבתי הסוהר אסירים שמאובחנים כחולי קורונה, וכי נעשים מאמצים כבירים על מנת לשמר את המצב.
"עם כל הצער ההחלטה סבירה"
"ערה אני לכאבו של העותר, לאבל בו הוא נתון ולרצונו המובן מאליו להשתתף בהלוויית אביו", ציינה השופטת לינדנשטראוס. עם זאת, הוסיפה, החלטת המשיב נועדה לשמור בראש ובראשונה על בריאות כלל האסירים המוחזקים בבתי הכלא ועל סגל הסוהרים.
השופטת הוסיפה כי בזמן חופשה אין יכולת לפקח על תנועת האסיר מחוץ לכלא ולוודא שהוא לא בא במגע עם אדם שנושא את הנגיף, והחשש מתחזק כאשר מדובר בהשתתפות בהלוויה, אשר מטבעה כרוכה בהתקהלות.
"לנוכח זאת סבורני כי החלטת המשיב שלא לאפשר לעותר לצאת להלוויית אביו, עם כל הצער והכאב שבדבר, היא החלטה סבירה, בבחינת צו השעה", סיכמה השופטת, והוסיפה כי בין כה וכה מדובר בהחלטה שמצויה בליבת שיקול הדעת של שירות בתי הסוהר, וככזאת – אין להתערב בה.
לפני שנעלה את החלטתה, השופטת הבהירה כי "בשוך הסערה יוכל העותר לפנות בבקשה מתאימה ליציאה לחופשה על מנת לעלות לקבר אביו ולנחם משפחתו ובקשתו זו תיבחן בהתאם לנוהלי שב"ס, תוך התחשבות במידת האפשר בכך שיציאתו לא התאפשרה בעת הזו בשל טעמים שאינם תלויים בו."
עו"ד תומר יפרח
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.