אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בדיקת אבהות חשפה יותר ממה שההורים חשבו שיגלו  

בדיקת אבהות חשפה יותר ממה שההורים חשבו שיגלו  

מאת: עו"ד גיא אופיר | תאריך פרסום : 13/09/2017 15:57:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: presto44

דרמה בבית המשפט למשפחה בבאר שבע: במסגרת בדיקת אבהות לצורך הסדרת אזרחות ישראלית לקטין, גילו הוריו שלא רק שהאב אינו אביו הביולוגי, גם האם אינה אמו הביולוגית. ביהמ"ש גילה רגישות וסייע להורים.  

בני זוג הכירו ונישאו בחוץ לארץ, שם האישה ילדה את בנם המשותף, במועד ובמדינה שבית המשפט בחר להשאיר חסויים, אולם פורסם כי הגבר אזרח ישראלי שחזר לארץ כחודשיים לפני הלידה.

זמן מה לאחר הלידה, הגיעה האם – תושבת חוץ – לישראל יחד עם הקטין, ובינואר 2017 בני הזוג ביקשו מבית המשפט להסדיר את מעמדו של בנם כאזרח ישראלי, מאחר שאביו אזרח כאמור.

במסגרת הדיון הורה סגן הנשיאה, השופט אלון גביזון, על ביצוע בדיקת אבהות באמצעות בדיקת רקמות שתאשר את אבהותו של המבקש. ואולם, אף אחד לא היה מוכן לתוצאה שהתקבלה: הורי הקטין שהגישו את הבקשה – אינם הוריו הביולוגים.

לאחר זעקות השבר שנשמעו באולם בית המשפט, הורה השופט גביזון על הפסקת הדיון וביקש מאנשי המקצוע שנכחו באולם לסייע להורים ההמומים.

השופט מינה באופן מיידי אפוטרופוס לדין לקטין והחליט על ביצוע בדיקה חוזרת להורים. אך לדאבון הלב, תוצאות הבדיקה השנייה היו זהות לראשונה, להורים ולקטין הוצא צו עיכוב יציאה מהארץ שכן, מדובר למעשה בקטין השוהה בישראל ללא אמו ואביו הביולוגיים, שמיקומם או זהותם – אינה ידועה לאיש.

המבקשים הסבירו כי במדינה שבה ילדה האם, הסיכוי לאתר את בנם הביולוגי, או את הוריו הביולוגיים של הקטין – הוא קלוש ביותר. מדבריהם עלה שהם מאשימים את בית החולים במצב שנוצר. על כך הם הוסיפו שהם רואים בקטין בנם לכל דבר ועניין ומעוניינים להמשיך לגדל אותו.

סיטואציה אנושית מורכבת

במצוות בית המשפט האפוטרופוסית ערכה מספר ביקורי פתע בבית המבקשים, ומסרה דוחות חיוביים לגבי טיפולם בקטין. בין היתר היא ציינה כי הוא "ילד שמח, לבוש בטוב, מרגיש בטוח ונוח ליד הוריו". לפיכך האפוטרופסית הדגישה כי בשלב זה טובתו של הקטין היא להמשיך להיות אצל המבקשים.

מסקנותיה של האפוטרופסית היו מקובלות על העובדת הסוציאלית וגם על ידי באת כוח היועץ המשפטי, שהוסיפה כי באוקטובר 2017 יעדכנו את בית המשפט בתוצאות בירורים שעורך משרד החוץ לגבי הוריו האבודים של הקטין בארץ מוצאו.

לנוכח דעות אלה, השופט גביזון קבע שעד לבירור נסיבות הימצאותו של הקטין בישראל באמצעות משרד החוץ, בתקווה שאינן תולדה של מעשה עבירה, הוא ימשיך לשהות אצל המבקשים. השופט אף הבהיר שיהיה עליהם לשתף פעולה עם גורמי הרווחה, האפוטרופוס ובית המשפט ככל שיתבקשו לכך.

בסיומו של פסק הדין השופט הודה לבאי כוח הצדדים, לעו"ס וליחידת הסיוע של בית המשפט על הרגישות בטיפול במקרה המורכב והאנושי.

  • בא כוח המבקשים: עו"ד הוד
  • בא כוח היועמ"ש: עו"ד קרץ
עו"ד גיא אופיר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

אולי החליפו את הילד בבית החולים שמענו על מקרים כאלה

1

זה פשוט -קנו ילד.

הם קנו ילד ,במדינות מסוימות זה לא בעיה. צריך לשלוח את האישה לגניקולוג לבדוק אם היא ילדה בכלל.
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ