ההחלטה החריגה התקבלה בתיק משמורת וניכור הורי סבוך, במסגרתו התוודעו הדיינים להתנהלות חמורה של באי כוח האם, שסייעו לה במעשים לא חוקיים כמו מפגשים עם בנותיה שלא במרכז הקשר, בניגוד לצו הרחקה שהוצא נגדה.
בתיק משמורת סבוך הורחקה האם מארבעת בנותיה לאחר שנקבע כי היא מסבה להן נזקים נפשיים ומסיתה אותן נגד אביהם ונגד כל גורם מקצועי וחינוכי אפשרי, ונקבע כי תיפגש עמן רק במרכז הקשר. בשתי החלטות קיצוניות שפורסמו לאחרונה הורה בית הדין הרבני בירושלים על פסילת עורכי הדין של האם מהייצוג שלה בתיק לאחר שהתגלה שסייעו לה להפר את צו ההרחקה ושוחחו עם בתה אף שמונתה לה אפוטרופסית לדין. כמו כן נקבע כי היה והאם תמשיך להיפגש באופן פיראטי עם אחת מבנותיה, אשר מצבה הנפשי הידרדר באופן קיצוני, היא תיאסר ל-24 שעות.
ארבעת הילדות הקטינות נמצאות כיום במוסדות שונים בעקבות סכסוך משמורת קשה והשפעה הרסנית של אמן על התנהלותן, שכללה הסתה קשה נגד האב והגשת תלונות שווא על אלימות מינית ופיסית.
בהחלטה שניתנה לפני כשנתיים נקבע כי המפגשים של הבנות עם האם יתקיימו אך ורק במרכז הקשר אך למרות זאת האם המשיכה להיפגש עמן באופן פיראטי, ואף פרצה לפנימייה בה שוהות שתיים מבנותיה והותירה אותן נסערות ומפוחדות.
בתוך כך התברר כי עורכי הדין של האם יצרו קשר עם אחת הבנות אף שמונתה לה אפוטרופסית לדין והדבר אסור לפי כללי האתיקה המחייבים אותם לפנות לקטינה רק באמצעותה. אם לא די בכך אחד מהם נכנס עם האם לפגישה של הילדה עם פסיכיאטר ללא הסכמת האב וללא אישור בית הדין, ובכך שיתף עמה פעולה בביצוע מעשה לא חוקי.
קרא לדיין קרנף
ראש אבות בית הדין הרב מרדכי רלב"ג והדיינים הרב יקותיאל כהן והרב חיים ו' וידאל הבהירו כי העובדה שעורכי הדין של האישה מאפשרים לה להמשיך בקשר ההרסני עם בתה, שהביא להידרדרות קשה במצבה הנפשי, חמורה ביותר מעבר לכך שאינה חוקית ואתית.
הדיינים ציינו כי התנהלות זו מצטרפת להתנהגותם הכללית שכללה השתלחות קשה בבית הדין. כך למשל, באחד הדיונים אחד מהם יצא מהאולם ללא רשות ותוך זלזול מופגן בדיינים בעוד שחברו מרים את קולו ודורש מהם שלא להפריע לו. במקרה אחר הטיח אחד מהם בדיין כי הוא "קרנף" ולא הכין את עצמו לדיון.
הדיינים קבעו כי לא יתנו לעורכי הדין להמשיך לרמוס את כבודם ולחבל בטובת הבנות, ועל כן הם פסלו אותם מלהופיע בדיונים ולייצג את האישה. במענה לטענת עורכי הדין כי אינם מוסמכים לעשות זאת הבהירו הדיינים כי בניגוד לבית המשפט למשפחה, הסמכות מוקנית להם בתקנות הדיון בבתי הדין הרבניים, והורו ללשכת עורכי הדין להתערב.
באשר להתנהלות האם, נקבע כי היא הסבה לבתה נזק נפשי קיצוני כשלא אפשרה לתת לה טיפול פסיכיאטרי-תרופתי מה שהוביל לכך שכיום היא עומדת בפני אשפוז. לכך מתלווה העובדה שהיא הפרה את צווי ההרחקה והמשיכה לקיים מפגשים לא חוקיים עם בתה, תוך שליחתה להגיש תלונות שווא על פגיעה מינית ופיזית מצד אביה ואחד מעובדי הפנימיה.
כל אלה מצריכים תגובה קיצונית ביותר שתתבטא בכך שהיה ותיצור עם בתה מגע שלא דרך מרכז הקשר יורו הדיינים לאסור אותה ל-24 שעות.
עו"ד ניר ויינרמן
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.