אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביהמ"ש בתביעת מזונות של אם אמידה: "יש להתחשב בעקרון השוויון המגדרי"

ביהמ"ש בתביעת מזונות של אם אמידה: "יש להתחשב בעקרון השוויון המגדרי"

מאת: עו"ד אייל גבע | תאריך פרסום : 30/10/2023 10:03:00 | גרסת הדפסה

עו"ד אייל גבע | צילום: דניאל עמירם. אילוסטרציה חיצונית: Tim Mossholder on Unsplash

לאור העובדה שהאם מרוויחה כ-5,000 שקל יותר מהאב, השופטת קבעה כי חלקו במזונות ילדיהם בני ה-5 ו-3 יצומצם דרמטית

אם ל-2 שמרוויחה הרבה יותר מבעלה לשעבר ואבי ילדיה, תקבל ממנו מזונות מופחתים – כך קבע לאחרונה בית המשפט למשפחה בחיפה. השופטת הילה גורביץ עובדיה קבעה שעם הכנסה פנויה של 11,000 שקל בחודש, האם תיאלץ לשאת בחלק ניכר מהמזונות בעצמה. "יש להביא בחשבון את עקרון השוויון המגדרי כך שיימצא ביטויו גם בחיוב דמי מזונות על פי הדין האישי – תוך ראיית התא המשפחתי בכללותו", כתבה.

הצדדים נישאו בשנת 2017 והביאו לעולם בן (5) ובת (3). לאב ילד נוסף מנישואים קודמים, עבורו הוא משלם מזונות ומדור בסך 2,000 שקל בחודש. בשלב מסוים בני הזוג נפרדו והאם הגישה את תביעת המזונות, במסגרתה עתרה שהאב יעביר לה עבור הילדים 7,700 שקל בחודש. ואולם בעדותה בבית המשפט היא התמתנה, וביקשה עבורם "רק" 3,500 שקל.

לטענת האם הוצאות הילדים מרובות וכוללות, בין היתר, 2,600 שקל לשמרטף. עוד סיפרה האם שהיא מתגוררת כיום אצל הוריה אך מתכננת לשכור דירה בקרוב, כך שעל האב להשתתף גם בהוצאות המדור.

האב לעומתה טען שהתביעה מופרזת, ומזונות של אלף שקל בחודש יספיקו לילדיו. האב ציין כי הוא עובד כפקיד בשכר זעום, משלם מדי חודש מזונות עבור בנו מנישואים קודמים ולנוכח מצבו הכלכלי הדחוק הוא אף נאלץ לגור במשך תקופה עם הוריו.

צרכי הילדים לא הוכחו

תחילה קבעה השופטת גורביץ עובדיה כי שני הצדדים לא עמדו בנטל להוכחת צרכי ילדיהם. לדבריה, הם העלו טענות שלא גובו באסמכתאות, והלכה למעשה היא התרשמה שהילדים הורגלו לרמת חיים ממוצעת של 1,500 שקל בחודש עבור כל אחד.

עם זאת, השופטת קבעה שהסכום הזה כולל גם הוצאות שאינן הכרחיות, ובהוצאת מסוג זה ניתן לחייב גם את האם, אפילו שהילדים בני פחות מ-6 – גיל בו נטל המזונות לפי הדין העברי מוטל כולו על האב. לדברי השופטת, שיקול השוויון המגדרי, בהתחשב בהכנסותיה הגבוהות של האם, דוחף לצמצום סכום המזונות ההכרחיים בהם חב האב לבדו עד גיל 6.

בתוך כך השופטת בחנה את הכנסות הצדדים ומצאה שיש ביניהן פער של אלפי שקלים. כך, בעוד האם משתכרת 12,500 שקל נטו ומוציאה 1,500 שקל בלבד על דלק, האב מרוויח 7,400 שקל נטו בחודש ובעל הכנסה פנויה של 4,600 שקל בלבד.

בנסיבות אלה קבעה השופטת שהאב ישלם עבור ילדיו מזונות בסך 2,120 שקל בלבד. היא הוסיפה שאחרי שכל אחד מהילדים יגיע לגיל 6, יופחתו המזונות באופן דרסטי והאב ישלם עבורו 600 שקל בלבד.

עוד נקבע שאם האם תשכור או תקנה דירה בעתיד, האב ישתתף בהוצאות המדור עבור ילדיו בסכום שלא יעלה על 1,400 שקל בחודש. עבור הוצאות חריגות נקבע שהצדדים יישאו בחלוקה של 60%-40% לחובת האם.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב"כ האם: עו"ד עידן שקד
  • ב"כ האב: עו"ד רון נחשון
עו"ד אייל גבע עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ