אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביה״ד הרבני הוציא צו הרחקה לסרבן גט

ביה״ד הרבני הוציא צו הרחקה לסרבן גט

מאת: עו"ד אלון עובדיה | תאריך פרסום : 01/08/2019 16:56:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, ביה״ד הרבני הוציא צו הרחקה לסרבן גט עו"ד אלון עובדיה (אילוסטרציה חיצונית: Fabio Balbi, 123rf.com)

הבעל חויב בגירושין אך לא הופיע ביום סידור הגט. הדיינים פסקו שבמקרה זה ניתן מבחינה הלכתית להוציא לו צו הרחקה מהדירה המשותפת שלא במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה.

בית הדין הרבני בירושלים אסר לאחרונה על בעל להגיע ולהיכנס לדירה המשותפת לו ולאשתו. הצו החריג ניתן לאחר שהבעל לא קיים פסק דין קודם שחייב אותו לתת גט לאשתו. הדיינים הבהירו כי מאחר שהצו ניתן שלא עקב אלימות במשפחה, תוקפו אינו מוגבל.

בפסק דין שניתן לפני כחודשיים חויב הבעל בגירושין ונקבע מועד לסידור הגט. האיש לא הופיע והתעלם מפניות בית הדין להשיב האם בכוונתו לתת גט לאשתו.

בפסק דין מתחילת יולי השנה (2019) כתבו דייני בית הדין הרבני ירושלים, הרב אוריאל לביא, הרב מרדכי מזרחי בר אור והרב מאיר פרימן, שהדרך למימוש חיוב הבעל בגירושין היא באמצעות הסדרת מגורים נפרדים גם אם הוא אינו מסכים לכך.

הם הבהירו כי ניתן להורות על הרחקת הבעל שלא במסגרת הוראות החוק למניעת אלימות במשפחה מתוקף סמכות בית הדין לאכוף את חיוב הגט.

בנסיבות אלה אסרו הדיינים על הבעל להגיע לדירה ולהיכנס אליה. הם הוסיפו שמאחר שהצו לא ניתן במסגרת החוק למניעת אלימות במשפחה ומאחר שפסק הדין לגירושין סופי, אין הגבלת זמן לתוקף הצו.

כוח סבל

הדיינים הסבירו כי ללא הוראה המרחיקה את הבעל קיים סיכוי סביר שהגירושין יתעכבו עד אין קץ ויישארו מותנים בהסכמתו לעזוב ולעבור למקום מגורים חלופי. ״בסופו של דבר יעזוב את הבית אותו בן זוג שנגמר לו כוח הסבל להמשיך במציאות בלתי הגיונית זו״, כתבו.

הם ציינו עוד כי לפי ההלכה לאחר חיוב אחד מבני הזוג בגירושין ומיד לאחר סידור הגט, חל איסור למגורים משותפים ומוטל על בית הדין לקבוע על מי מהם לעזוב. אך בימינו, מעבר למקום מגורים אחר מחייב הכנה מוקדמת ולכן הכרחי שההוראה המסדירה את הפרדת המגורים תינתן עוד קודם להזמנת הצדדים לסידור הגט. זאת, גם אם אחד הצדדים מתנגד לכך.

עוד כתבו הדיינים כי לפי הגמרא והשולחן ערוך, במקרים בהם לבני הזוג חלקים שווים בדירה, על האישה לעזוב. ואולם, במקרה זה לאישה חלק משמעותי יותר בדירה (90%) ולכן יש לה עדיפות ועל הבעל לעזוב.

הדיינים הבהירו כי צו ההרחקה נעשה לצורך הסדרת הגירושין ואין בפסק הדין ויתור על זכות הקניין של הבעל בדירה. בנסיבות אלה, אין מניעה שהוא יבקש לקבל מהאישה דמי שימוש עבור חלקו בנכס. עוד חויב הבעל לשלם לאישה מזונות חודשיים של 3,500 שקל.

המשטרה התבקשה לסייע באכיפת הצו.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב״כ התובעת: עו"ד א.עמוס פריד
  • ב״כ הנתבע: עו"ד יריב ואקנין
עו"ד אלון עובדיה עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ