אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ביקשה למכור מגרש שקיבלה בהסכם גירושים: מי יישא בהיטל ההשבחה?

ביקשה למכור מגרש שקיבלה בהסכם גירושים: מי יישא בהיטל ההשבחה?

מאת: עו"ד יורם ביתן | תאריך פרסום : 02/06/2019 14:09:00 | גרסת הדפסה

עורך דין גירושין, ביקשה למכור מגרש שקיבלה בהסכם גירושים: מי יישא בהיטל ההשבחה?עו"ד יורם ביתן (צילום: דוד אסייג) [תמונת אילוסטרציה: andreypopov,123RF]

החיוב בהיטל לא נלקח בחשבון בהסכם, והאישה טענה כי אם תצטרך לשלם אותו לבדה תפסיד הרבה יותר ממה שהסכימה. מצד שני הגרוש טען שביצע ויתורים מופלגים ואינו מוכן לוותר עוד. בית הדין הרבני הגדול החליט על פשרה.

מה קורה כשמתגלה נתון חדש, שלא היה ידוע בעת חתימת הסכם הגירושים, ומשנה את חלוקת הנכסים בין בני הזוג? זו השאלה שבית הדין הגדול הכריע בה לאחרונה במסגרת בקשה שהוגשה בידי אישה שגילתה כי מכירת המגרש שקיבלה כחלק מהסדר הגירושים מחויבת בהיטל השבחה של קרוב למיליון שקל. בהחלטה נקבע כי במקרה הנוכחי יש לשמור על רוח ההסכם באמצעות פשרה שתוביל לכך שכל אחד מהצדדים יישאר עם סכום קרוב לזה שהסכים לקבל. התוצאה: האישה תשלם שליש מההיטל והגרוש את היתרה.

הסכם הגירושים שנחתם ואושר בבית הדין הרבני קבע שכל אחד מהצדדים מוותר בזכויות האישיות של חברו, ולצורך איזון המשאבים יוותר הבעל על זכויותיו במגרש משותף ששוויו כשני מיליון שקל, כך שיצא כי האישה תקבל ממנו כמיליון שקל שתוכל להשביח.

כשנתיים לאחר הגירושים ביקשה האישה למכור את הנכס ואז התחוור לה כי היטל ההשבחה שתצטרך לשלם קרוב לסכום שהייתה אמורה לקבל מבעלה לשעבר לפי ההסכם. האישה טענה כי מדובר בהטעיה שכן בעלה ידע על המס ולא אמר דבר. לטענתה, לו הייתה יודעת שמכירת הנכס תגרור חיוב כה גבוה בהיטל השבחה - לא הייתה מסכימה לתנאי ההסכם.

מנגד הבעל טען כי הוויתורים שלו בהסכם "מופלגים" והוא לא סבור כי עליו לעשות ויתורים נוספים מעבר לכך. מעבר לזה, לטענתו, האישה הייתה צריכה לדעת שמכירת נכס עלולה להיות מחויבת במסים.

והאמת והשלום אהבו

הרב הראשי ונשיא בית הדין דוד ברוך לאו והדיינים הרב אליעזר איגרא והרב א' אהרן כץ ציינו כי מאחר שלא הוכח אחרת, נקודת ההנחה היא ששני הצדדים לא ידעו על היטל ההשבחה הגבוה שמשנה את התוצאה הסופית שאליה חתר ההסכם - איזון כלכלי בין הצדדים והותרת נכס בסכום הקרוב למיליון שקל אצל האישה.

מכאן, שהשאלה שעומדת בפניהם היא כיצד לנהוג לנוכח גילויו של נתון שמשנה את התמונה. "במקרה כזה נראה כי על הצדדים לשמור על רוח ההסכם ועל התוצאה שאליה רצה ההסכם להגיע", נכתב. "עלינו להגיע לפשרה הקרובה לדין אשר לדעתנו תשמור על רוח ההסכם בהערכת הסכומים המקוריים שהיו ביסוד ההסכם והוויתורים ההדדיים שנעשו ביסודו".

בהתאם לכך החליטו הדיינים כי התוצאה הנכונה היא לחייב את האישה לשאת בשליש מהיטל ההשבחה ואילו בעלה לשעבר יישא בשני השלישים הנותרים. "כך נמצא שהאישה מקבלת קרוב לסכום אותו הסכימה לקבל, והאיש מקבל קרוב למה שהסכים עליו. והאמת והשלום אהבו", סיכמו הדיינים את החלטתם.

  • ב"כ האישה: עו"ד שירה דרורי־סאלם
  • ב"כ הגבר: מאיר שכטר, עוד דיני משפחה
עו"ד יורם ביתן עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ