אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> התלוננה על אלימות אבל סירבה לעזוב את הבית

התלוננה על אלימות אבל סירבה לעזוב את הבית

מאת: עו"ד מאירה אזרד | תאריך פרסום : 03/08/2021 09:36:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מאירה אזרד | צילום: ערן כהן, אילוסטרציה: Zoriana Stakhniv on Unsplash

בית הדין הרבני קבע שבני הזוג צריכים להתגרש ולא ניתן לעשות זאת כל עוד הם מתגוררים באותה דירה. מאחר שהיא שייכת לבעל האישה חויבה לעזוב תוך 45 ימים

במסגרת דיון בתביעת גירושין, בית הדין הרבני האזורי בירושלים הורה לאחרונה לאישה להתפנות מדירת המגורים של הצדדים ששייכת לבעלה. הבעל טען שלא ניתן לתקן את הנישואים בגלל התנהגות האישה, שמצדה טענה לאלימות של הבעל כלפיה ותבעה כתובה – אך גם ביקשה שלום בית. הדיינים התרשמו שטענת האישה לשלום בית אינה כנה, והסבירו שלא ניתן לתת גט כל עוד הצדדים חיים תחת קורת גג אחת. לאחר שהאישה דחתה הצעת פשרה בנוגע למגורים, בית הדין הורה לה לפנות את הבית תוך 45 ימים.

הבעל הגיש תביעת גירושין ומסגרתה תבע את פינוי האישה מבית המגורים שבבעלותו. הוא טען שהאישה מעלילה שהוא אלים כלפיה ואף הוציאה צו הגנה נגדו, כשכל רצונה הוא לגזול את רכושו. לדבריו כבר לא ניתן לתקן את מערכת היחסים, ואין צורך להמתין עם הגירושין והכתובה עד להכרעה בתביעה לחלוקת הרכוש שמתנהלת בבית המשפט לענייני משפחה.

הבעל אף הציע לממן לאישה דירה בשכירות, ולקזז את דמי השכירות בהמשך מהחלק שלה בחלוקת הרכוש.

האישה טענה שלמרות הכל היא לא רוצה להתגרש ושאכיפת גט נעשית רק לאחר שיש פירוד ממושך והצדדים אינם חיים באותו הבית – מה שלא מתקיים במקרה זה. לטענתה, הוצאת אישה מהבית וחיובה בגט הם נושאים שפוסקים רבים מוצאים בהם קושי רב.

עם זאת, לבסוף טענה האישה כי תסכים לגט לאחר שתקבל את מלוא סכום הכתובה.

לא כנה

בית הדין התרשם שטענת האישה לשלום בית אינה כנה, שכן היא הגישה נגד הבעל תביעת רכוש ומזונות אישה מוגזמים, כמו גם בקשה לצו הגנה בטענות לאלימות מצדו. "איך נוכל להאמין כי היא רוצה לחיות בשלום עם בעל שהיא חוששת לחייה מפניו?", תמהו הדיינים.

על אף זאת, הפנה בית הדין את הצדדים לפסיכולוג שיתרשם האם יש סיכוי לשלום בית. הפסיכולוג קבע שמוטב שבני הזוג יתגרשו. לאור זאת הסכימה האישה לגירושין אך ביקשה שתינתן קודם החלטה בסוגיית הכתובה. הבעל לעומת זאת ביקש קודם כל להתגרש.

לאור עמדת הפסיכולוג ובני הזוג קבע בית הדין שעל הצדדים להתגרש.

הדיינים הסבירו שבפועל לא ניתן לבצע את הגירושין כל עוד הצדדים גרים באותו הבית, ושנושא הפרדת המגורים הוא חלק בלתי נפרד מנושא הגירושין שמצוי בסמכותו של בית הדין.

בית הדין הציע לצדדים פשרה לפיה האישה תעזוב את הבית והבעל יממן לה שכירות לשנתיים עד שתהיה החלטה של בית המשפט למשפחה בעניין חלוקת הרכוש. בהתאם להצעה דמי השכירות יקוזזו מחלוקת הרכוש, והכתובה תידון לאחר הגט ולאחר חלוקת הרכוש כדי שלא תהיה חלוקה כפולה לטובת האישה.

הבעל הסכים להצעה אך האישה התנגדה.

משכך, ומכיוון שהדירה בבעלות הבעל, נקבע שעליה לפנות את הבית תוך 45 ימים. תביעת הכתובה תידון לאחר חלוקה הרכוש על ידי בית המשפט.

פסק הדין ניתן על ידי הדיינים: הרב יצחק אושינסקי – אב"ד, הרב מאיר קאהןהרב יעקב מ' שטיינהויז    

  • ב"כ הבעל: עו"ד טל פרי
  • ב"כ האישה: עו"ד אמנון בן דרור
עו"ד מאירה אזרד עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ