אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בית המשפט למשפחה יכריע מחדש במזונות בהתאם לעקרונות ההלכה החדשה

בית המשפט למשפחה יכריע מחדש במזונות בהתאם לעקרונות ההלכה החדשה

מאת: עו"ד אביטל רבינוביץ | תאריך פרסום : 01/01/2020 20:30:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, בית המשפט למשפחה יכריע מחדש במזונות בהתאם לעקרונות ההלכה החדשהעו"ד אביטל רבינוביץ | צילום: רונן עמרני [אילוסטרציה: Alem Omerovic, 123rf.com]

עניינם של ההורים נדון יחד עם התיק שהביא לפסיקה המהפכנית, והוחזר בשנית לבית המשפט למשפחה. האב ערער שוב לאחר שהוחלט שלא לשנות את המזונות וכעת הנושא ייבחן בפעם השלישית. עד אז, המזונות הופחתו זמנית.

בית המשפט המחוזי בחיפה הורה לאחרונה על הפחתה זמנית של מזונות שמשלם אב לשלושה ילדים מעל גיל 6 במשמורת משותפת, מ-4,500 שקל ל-3,400 שקל, וזאת עד שבית המשפט למשפחה יכריע בנושא מחדש בהתאם לעקרונות שהתווה בית המשפט העליון. מדובר באותם הורים שעניינם נדון בעליון ביחד עם ההליך שהביא לפסיקה המהפכנית בתחום המזונות (בע"מ 919/15), אשר עדיין נאבקים סביב סוגיית המזונות ושאלת יישום ההלכה על המקרה שלהם.

ב-2014 בית המשפט למשפחה חייב את האב לשלם לילדיו מזונות והוצאות מגורים של 4,500 שקל בחודש. שנה לאחר מכן בית המשפט המחוזי דחה ערעורים הדדיים שהגישו ההורים. כך הגיע התיק שלהם לבית המשפט העליון, שדן בו ביחד עם תיק נוסף ועקרוני, שביולי 2017 הביא לשינוי בהלכה בנוגע למזונות ילדים מעל גיל 6 במשמורת משותפת.

מלבד ההלכה העקרונית, בית המשפט קבע כי תיק המזונות בעניינם הפרטני של ההורים יוחזר לדיון מחדש בבית המשפט למשפחה, אלא שבפסק דין שניתן לפני כשנה וחצי הוחלט שהמזונות יישארו באותו הסכום.

האב לא השלים עם תוצאה זו והגיש ערעור למחוזי, בו טען בין היתר כי בית המשפט למשפחה לא נשמע להוראות בית המשפט העליון, כיוון שלא ערך בחינה מחודשת של צרכי הילדים אל מול הכנסות ההורים והיחס בין זמני השהות.

האם, לעומתו, טענה כי פסיקת בית המשפט צודקת בנסיבות המקרה, בפרט לנוכח פער הכנסות של 14,000 שקל לטובת האב. עוד היא הזכירה כי קביעת מזונות היא לא עניין של חישוב אריתמטי מדויק.

שינוי באופן החישוב

אך השופט סארי ג'יוסי החליט לקבל את הערעור בנקודה זו, לאחר שקבע כי בית המשפט למשפחה לא יישם כראוי את ההלכה החדשה.

השופט הסביר כי ההלכה שינתה את אופן החישוב של הוצאות הקטינים שנמצאים במשמורת משותפת, וכיום הן נחלקות לשני סוגים: הוצאות הקיום היומיומי בהן נושא כל הורה כשהילדים אצלו כמו מזון, חשמל מים וכדומה – הוצאות תלויות שהות; והוצאות שלא קשורות בשהות של הילד אצל מי מההורים כמו בגדים למשל – הוצאות שאינן תלויות שהות.

עוד נקבע בהלכה כי יש למנות את אחד ההורים כ"הורה מרכז" שלו יעביר ההורה האחר את חלקו בהוצאות שאינן תלויות שהות, אותן בית המשפט צריך לחשב כמובן. השופט ציין כי יש חשיבות רבה בקביעת סכום ההוצאות הללו כדי להבטיח שצרכים אלה יסופקו לילדים ולמנוע מצב שבו "ייפלו בין הכסאות" בשל מחלוקות בין ההורים.

השופט ג'יוסי קבע כי בית המשפט לא ערך את החישוב האמור ולא מינה הורה מרכז, ומכאן טעותו. עם זאת, השופט הדגיש כי אינו מוצא מקום להתערב בממצאים העובדתיים בנוגע ליחסי ההכנסות בין ההורים וצרכי הילדים.

לפיכך השופט קבע כי התיק יוחזר לבית המשפט למשפחה לחישוב מחודש התואם את עקרונות ההלכה החדשה, במסגרתו יבחן בנוסף האם האב זכאי להשבת מזונות עבר.

בינתיים, השופט הורה על הפחתת המזונות ב-900 שקל, כך שמעתה ועד למתן החלטה בבית המשפט למשפחה, ישלם האב 3,400 שקל בחודש בלבד.

השופטים חננאל שרעבי ואספרנצה אלון הסכימו עם קביעות אלה.

עו"ד אביטל רבינוביץ עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
המדריך להורים גרושים בימי קורונה
עו"ד עדי חן | צילום: אוראל כהן
אלימות כלכלית: הפתרון בידיים של בתי המשפט
עו"ד אורלי מנע שני | צילום: אלה פאוסט

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ