אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> בן 16 על הרצף האוטיסטי מסרב לפגוש את אביו. ביהמ״ש: האם אחראית

בן 16 על הרצף האוטיסטי מסרב לפגוש את אביו. ביהמ״ש: האם אחראית

מאת: עו״ד ורדה חקלאי | תאריך פרסום : 19/03/2019 08:55:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, בן 16 על הרצף האוטיסטי מסרב לפגוש את אביו. ביהמ״ש: האם אחראית עו״ד ורדה חקלאי (אילוסטרציה חיצונית: Cathy Yeulet, 123rf.com)

האב סיפר שקיים נתק של מעל שלושה חודשים בינו לבין בנו, שנמצא במשמורת האם. השופט ציין כי הקטין בעל הרגישות המיוחדת חשוף לאווירת ניכור הורי בבית אמו. 

השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל אביב דן לאחרונה בבקשה של אב לחדש את הקשר עם בנו בן ה-16. האם טענה שהיא אינה מונעת מהבן להיפגש עם אביו ומדובר בהחלטה שלו אך השופט קבע שיש לנקוט ללא דיחוי בצעדים לחידוש הקשר. הוא הורה לצדדים להיפגש עם מומחית וביקש מהאם לשכנע את הקטין להיפגש עם אביו.

בפתח פסק הדין ציין השופט שני כי מדובר במקרה מורכב שכן מצד אחד מדובר בילד שגילו הביולוגי מתקרב לבגירות. מצד שני הקטין נמצא על הרצף שעשוי להיות מוחלש מבחינת היכולת להשפיע עליו ולכן יש מקום להתערבות.

השופט התרשם כי בבית האם נחשף הילד לתרבות שמעוררת חשש לניכור הורי. זאת, בין היתר לנוכח העובדה שלאם בן נוסף גדול יותר מאב אחר, שגם הוא מנותק מאביו מאחר שלטענתה האב ״אכזב אותו״.  

הוא הוסיף כי האם טענה שהיא ״מסכימה״ לחידוש הקשר, כי קיימת תוכנית טיפולית של שירותי הרווחה וכי לשיטתה אין לעשות בשלב זה מעבר לכך ולהמתין שהילד יתרצה. לדבריו, מדובר ב״מס שפתיים״ ודחיינות המאפיינת את תופעת הניכור ההורי ותורמת להעצמתה.

עוד לדבריו, עיון במסמך שירותי הרווחה אינו מעלה תכנית טיפול של ממש ואין בו כל מתווה ולוח זמנים להפסיק את תופעת הניכור או הנתק.

בהתייחס לטענת האם שהקשר עם האב רצוף קשיים ומשפיע לרעה על הקטין הדגיש השופט כי מאחר שתופעת הניכור ההורי היא בלתי חוקית, הורה מנכר צריך להביא טעמים כבדי משקל לטענה שטובת ילדו להיות מנוכר להורה השני.

פגיעה בקטין

השופט הדגיש כי הורה משמורן הוא ההורה האחראי ביותר לקיום קשר עם ההורה האחר ואם יימצא כי הוא אינו הוא מפסיק תופעות של ניכור הורי הוא עשוי למצוא עצמו ללא המשמורת. הוא הוסיף כי האם לא נתנה סיבות לתת בה אמון כי תיקח על כתפיה את חידוש הקשר.

״חלק מכללי הבסיס בסוגיות של ניכור הורי הם להימנע מלהטיל על הילד את הצורך לרצות את ההורה המנכר או לבחור לומר שזה הוא שאינו רוצה בקשר עם ההורה האחר״, כתב השופט. הוא הוסיף כי לא בכדי סוברים המומחים שניכור הורי מהווה פגיעה בקטין ואף התעללות.

השופט הורה לצדדים לפנות למומחית לצורך בחינה האם היא מזהה ניכור הורי ובאיזו רמה ולהכנת תכנית טיפולית מתאימה.

השופט סיכם כי ״האם יכולה לחסוך מכולנו לא מעט דרך ויגון אם תסביר לקטין כי ההליך כולו הוא חשוב, יכול ויעלה ממון רב וטוב יעשה אם יסכים, למרות מה שהוא רואה כמגרעותיו של אביו, לפגוש בו״

  • ב״כ המבקש: עו"ד ליאת שקלרז
  • ב״כ המשיבה: עו"ד עינת פלג-באני
עו״ד ורדה חקלאי עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ