אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> בת 29 עם בעיות נפשיות תפונה מדירת סביה המנוחים

בת 29 עם בעיות נפשיות תפונה מדירת סביה המנוחים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 31/08/2021 14:35:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Artem Kovalev, Unsplash

הצעירה גרה בדירת סבה וסבתה בהסכמת אביה שהוא אחד היורשים. סירובה להתפנות מהנכס הקשה על היורשים האחרים למכור אותו. מנהל העיזבון הגיש נגדה תביעת פינוי שהתקבלה

השופט עמית יריב קיבל לאחרונה תביעת פינוי שהגיש מנהל עיזבון זמני לפנות צעירה שגרה בדירה בבת ים שהייתה שייכת לסבה וסבתה המנוחים. הנתבעת טענה כי היא סובלת מבעיות נפשיות ואם תיאלץ להתפנות מהנכס תמצא את עצמה ברחוב. השופט כתב כי עם כל ההבנה למצבה הקשה אין לה כל זכויות בדירה ועליה לפנותה בתוך חודשיים.  

מנהל העיזבון הזמני, עו״ד מאיר בורוס ממשרד בן דוד-אברהם-הכהן, ציין כי ביולי 2020 מונה על ידי בית המשפט למשפחה בתל אביב כמנהל עיזבון זמני של עיזבון המנוחים. על שם הסב רשומות זכויות בנכס בבת ים, שמחולק לשתי יחידות. באחת מהן גרה נכדתו שמסרבת לפנות את הדירה.

מנהל העיזבון ציין כי נפגש עם הנכדה והבהיר לה כי עליה לפנות את הנכס לצורך מכירתו וחלוקת התמורה ליורשים. הוא הדגיש כי הנתבעת גרה בדירה ללא תשלום דמי שכירות או חובות מסים כשאין לה כל זכויות בנכס. 

הנתבעת, שיוצגה על ידי עו"ד חמי דונר מטעם הסיוע המשפטי, טענה כי היא סובלת מבעיות נפשיות שהחמירו עקב אלימות במשפחה ומטופלת במרכז לבריאות הנפש אברבנאל.

לדבריה, אביה, אחד מיורשי הנכס, הסכים שתגור בדירה כפיצוי על אלימות קשה שחוותה לאחר שגרה ברחוב. היא הוסיפה כי אין לה בשלב זה דיור חלופי והיא זקוקה לדיור מוגן עקב מצבה הנפשי הקשה. הנכדה ביקשה להישאר בדירה עד שיוסדר לה דיור מוגן או הוסטל אותו היא אמורה לקבל במסגרת השיקום שלה.

לטענתה, אם תפונה מהדירה ייגרם לה נזק בלתי הפיך בכך שתיאלץ לגור תחת כיפת השמיים ומצבה הרפואי יוחמר.

אין מנוס

סגן נשיא בית משפט השלום בתל אביב, השופט עמית יריב, קיבל את התביעה בהתאם לתקנות סדר הדין אזרחי החדשות שמאפשרות לבית המשפט לתת מיוזמתו או לבקשת בעל דין פסק דין כבר במהלך קדם המשפט, אם מצא שכתב ההגנה אינו מגלה הגנה כלל.

הוא ציין שהנכדה אינה טוענת לכל זכות של ממש בדירה. טענתה היחידה היא כי היא מחזיקה בדירה מכוח הסכמת אביה. עם זאת, מכוח דיני הירושה, כל עוד לא חולק העיזבון אזי נכסי המנוחים מוקנים לעיזבון. לפיכך, מנהל העיזבון הוא היחיד המוסמך לקבוע מה יעשה בנכסי העיזבון והיחיד הרשאי לתת רשות שימוש בנכס.

בנסיבות אלה, ועם כל ההבנה ונסיבותיה האישיות הקשות של הנתבעת, אין מנוס מלהורות על פינוייה.

באשר למועד הפינוי, השופט כתב כי ראוי היה להורות על פינוי מיידי של הנכס, שכן כל עוד מחזיקה הנתבעת בדירה, מנוע מנהל העיזבון מלקדם את מימוש הדירה לטובת היורשים כולם. עם זאת, ובהתחשב במצבה הרפואי והנפשי של הנתבעת, ייקבע פרק זמן של כחודשיים לפינוי.

הנתבעת חויבה בהוצאות של 5,000 שקל, שיבוטלו אם תפנה את הדירה במועד. 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן
קבוצות רכישה: יתרונות וחסרונות
צילום: Construction_9379 By Alvimann3, www.morguefile.com

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ