בית הדין הרבני הביע סלידה מהתנהלות הבעל, אבל בשל תקופת הנישואים הקצרה והחשש שהאישה תישאר עגונה הוא שכנע אותה להתפשר על פחות מ-10%
גבר אלים שהורחק מהבית והקים משפחה חדשה בעודו נשוי "חסך" חצי מיליון שקל על כתובה לאשתו. בפסק דין שהותר לאחרונה לפרסום, הרבנים צבי בן יעקב – אב"ד, משה בצרי ובן ציון הכהן רבין מבית הדין הרבני בתל אביב קבעו כי אף שיתכן שהיה מקום לחייב את הבעל במלוא הכתובה, כנראה שהוא לא היה משלם והאישה הייתה נשארת עגונה.
בני הזוג היו נשואים כשנתיים ובתקופה זו הביאו לעולם ילד. במעמד החופה חתם הבעל על כתובה בסך 555,000 שקל.
בשנה שעברה הגישה האישה תביעת גירושים בה סיפרה על אלימות של הבעל כלפיה ועל כך שהוא חי היום עם אישה זרה שנכנסה להיריון ממנו. בין לבין, האיש נעצר והורחק מהבית על רקע האלימות.
הבעל טען להגנתו כי הקשר שלו עם אותה אישה החל רק לאחר שהוצא מהבית. לדבריו, בנסיבות שבהן אשתו לא קיימה איתו יחסי מין במשך עשרה חודשים ולאחר מכן פעלה להרחיק אותו מהבית, הוא הבין שאין לנישואים סיכוי ולכן היה מותר לו ליצור קשר עם אישה זרה.
האישה הכחישה שמנעה ממנו יחסי אישות. היא טענה כי דווקא הוא זה שהיה יוצר מריבות בימים שבהם טבלה במקווה, מה שעורר אצלה כבר אז את החשד הוא בוגד. היא הוסיפה כי הוא נהג להשפיל אותה ולעשן סמים, והיא סילקה אותו למען הילד.
לא רק שהבעל לא ניסה להסתיר את הקשר עם זוגתו החדשה, אלא הוא אף דאג שהיא תלווה אותו לכל הדיונים במשפט. הוא ניסה להסביר זאת בחובתו להסתובב עם מלווה בשל מעצר הבית בו הוא מצוי, אלא שאחד מדייני ההרכב ראה אותו מתנשק ומתחבק עם אותה חברה במסדרון, לעיני אשתו ולעיני כולם.
לא חייבת לשכב איתו
כבר בדיון הראשון שכנע בית הדין את האישה להסכים להתגרש לאלתר, כאשר תקרת הכתובה תעמוד על סך של 55,000 שקל בלבד. זאת, לא מפני שלא מגיע לה את מלוא הסכום, אלא מאחר שלא נראה שהבעל יהיה מסוגל לשלם סכום כה גבוה. בית הדין חשש שהבעל יסרב להתגרש אם יחויב בסכום שלא יוכל לעמוד בו.
הדיינים ציינו כי התקרית במסדרון מלמדת על הזלזול של הבעל באשתו ועל יחסו אליה, ושמתנהל נגדו הליך פלילי בגין האלימות בה נקט כלפיה. עוד הם קבעו כי גם אם טענותיו שהזוגיות החדשה שלו החלה רק לאחר שהוצא מהבית נכונות עובדתית, מהבחינה ההלכתית עדיין מדובר בגבר נשוי שיצר קשר עם אישה זרה שנמצאת בחודשי ההיריון האחרונים ממנו.
בנוגע ליחסי האישות האמינו הדיינים לאישה כי לא מנעה זאת מבעלה, אך ציינו כי בכל מקרה אישה אינה חייבת לקיים יחסי אישות עם בעל שמתנהג אליה בצורה משפילה ואלימה.
עוד הבהירו הדיינים כי אף שהאישה היא זו שתבעה את הגירושין, פסיקת בתי הדין קובעת כי השאלה החשובה היא מי גרם לפירוק הבית ולא מי הגיש את התביעה. במקרה זה, לא היה להם ספק שהנישואים פורקו באשמת הבעל. "לא רק שהוא הביא על עצמו את הרחקתו מהבית עקב התנהגותו, הוא עוד טוען שהדבר מאפשר לו לפתוח בזוגיות חדשה בהיותו נשוי!", כתבו.
"מן הדין היה לחייב את הבעל בכתובה בסכום גבוה יותר" סיכמו הדיינים, אך הסבירו כי לאור התנהלותו עלה חשש שיסרב לשלם ולתת לאישה גט והיא תישאר עגונה בזמן שהוא כבר פתח בזוגיות חדשה.
לפיכך הבעל חויב לשלם לאשתו 55,000 שקל – וחסך חצי מיליון.
- ב"כ התובעת: עו"ד מירה מרום
- ב"כ הנתבע: לא צוין
עו"ד קרין פרימן
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.