הנאשם כתב לאשתו "את הילדים אני יראה גם אם אני יצטרך להרוג אותך". בגזר הדין בית המשפט התחשב בכך שמאז ביצוע העבירה חלפו כ-5 שנים והמתלוננת מסרה שכיום היחסים טובים
השופט דוד שאול גבאי ריכטר גזר לאחרונה 7 ימי עבודות שירות, מאסר על תנאי והתחייבות על גבר שאיים כי יהרוג את אשתו. האיומים נשלחו בווטסאפ במסגרת ויכוח על הסדרי ראיה. בין השיקולים הביא השופט בחשבון את העובדה שהנאשם הקים משפחה חדשה ומנהל אורח חיים נורמטיבי ויצרני. השופט הבהיר כי העונש מצד אחד מוחשי ומצד שני לא יפגע בפרנסת המשפחה.
הנאשם הורשע על פי הודאתו בעבירת איומים. במאי 2017 הוא שלח הודעה לאשתו דאז, המתלוננת, באמצעות הווטסאפ ובה כתב "את הילדים אני יראה גם אם אני יצטרך להרוג אותך".
משני התסקירים שהוגשו בעניינו של הנאשם עלה כי הוא בן 36, גרוש ואב לארבעה ילדים. כיום חי בזוגיות חדשה, נעדר עבר פלילי. מקורות חייו של הנאשם עולה כי סיים 10 שנות לימוד ועבד בחנות ממתקים עד לגיוסו לצה"ל. בגיל המתאים התגייס לצה"ל ושירת במשך שנה וחצי כנהג קרבי, אך שוחרר עקב אי התאמה ועריקות לאחר שתי שנות שירות. לאחר שחרורו מצה"ל חזר לעבוד בחנות הממתקים עד גיל 28. בהמשך פתח חנות כעצמאי, אותה סגר לאחר גירושיו ולאחרונה החל לעבוד כשכיר בחנות בסמוך למקום מגוריו.
הנאשם נישא למתלוננת בגיל 21 ונולדו להם שלושה ילדים. הקשר הזוגי התאפיין בוויכוחים ומריבות שכללו, בין היתר, צעקות וקללות משני הצדדים.
שירות המבחן שוחח עם המתלוננת, אשר תיארה כי בתחילת הקשר היה בין הצדדים אמון הדדי לצד קשיי תקשורת, כשלאחר לידת הבנים התקשה הנאשם לעזור בטיפול והחל להיעדר מהבית.
המתלוננת ציינה שכיום כיום הקשר בין הצדדים הוא "טוב" ומתאפיין ביציבות ושיתוף פעולה סביב הסדרי הראיה.
במסגרת הטיעונים לעונש עתרה המדינה למתחם שבין 6 ל-12 חודשי מאסר וביקשה להטיל על הנאשם עונש שיכול ויבוצע בעבודות שירות. בא כוח הנאשם ביקש להסתפק במאסר מותנה וענישה צופה פני עתיד.
הנאשם עצמו מסר כי מאז האירוע חלף זמן רב, הוא הצליח להשתקם מבחינה כלכלית וכיום עובד מבוקר ועד ערב ומכלכל שני בתי אב. הוא הוסיף כי הוא נמצא במערכת יחסים זוגית חדשה ואף נולדה לבני הזוג ילדה כיום כבת שלוש וחצי.
פגיעה פוטנציאלית לא פשוטה
השופט דוד שאול גבאי ריכטר מבית משפט השלום בירושלים ציין כי יש להביא בחשבון שהעבירה לא הייתה מתוכננת אלא התנהגות של להט הרגע המשקפת קושי בשליטה בכעסים.
השופט הוסיף שהאיומים נכתבו על רקע וויכוח הקשור בהסדרי הראייה של הילדים, כשהפגיעה הפוטנציאלית במתלוננת אינה פשוטה. הוא הדגיש שמדובר בנאשם בוגר, שצריך היה להימנע מביצוע המעשים.
השופט הגיע למסקנה כי מתחם הענישה צריך לעמוד על מאסר על תנאי ושל"ץ בחלקו התחתון ועד מספר חודשי מאסר בפועל שיכול וירוצו בעבודות שירות בחלקו העליון.
לקולא כתב השופט כי לנאשם אין עבר פלילי וכי המתלוננת מסרה שכיום היחסים טובים. כמו כן, הנאשם מנהל אורח חיים נורמטיבי ויצרני.
בנסיבות העניין, קבע השופט שיש למקם את הנאשם באמצע המתחם ולהטיל עליו עונש מוחשי לביצוע בעבודות שירות לתקופה שלא תפגע בעבודתו ובפרנסת משפחתו.
בסופו של דבר גזר השופט על הנאשם 7 ימי עבודות שירות, מאסר על תנאי והתחייבות בסך 5,000 שקל להימנע מעבירה דומה.
- ב"כ המאשימה: עו"ד שירלי אוחיון מתביעות ירושלים
- ב"כ הנאשם: עו"ד מונעם ת'אבת
עו"ד דוד טובול
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.