אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> האב ביקש להפחית מזונות בעקבות משמורת משותפת. ביהמ"ש סרב

האב ביקש להפחית מזונות בעקבות משמורת משותפת. ביהמ"ש סרב

מאת: עו"ד מאיה אלפנדרי | תאריך פרסום : 15/11/2015 15:02:00 | גרסת הדפסה

צילום: click, www.morguefile.com

לאחרונה הותרה לפרסום החלטת בית המשפט המחוזי בחיפה, שאישרה את החלטת ביהמ"ש לענייני משפחה לפיה אין להפחית את מזונות הקטינה מעבר לסכום המינימאלי שנקבע, אף שבפועל היא גרה אצל אביה.

בתחילת הדיונים בתביעת המזונות שהגישה האם, החליט בית המשפט לענייני משפחה בחיפה לחייב את האב לשלם לכל אחד משני ילדיו מזונות זמניים בשיעור של 5000 שקל. כעבור זמן מה, אף שביהמ"ש קבע כי ההורים יחלקו משמורת משותפת, הוא לא שינה את חלוקת המזונות, והאב פנה לביהמ"ש המחוזי.

סכסוך על מזונות?

פנו ל- עורך דין משפחה

בביהמ"ש המחוזי קבע השופט חננאל שרעבי כי ביהמ"ש למשפחה צריך לדון מחדש בשאלת הפחתת המזונות, שכן ההחלטה בעניין המשמורת משנה ומשפיעה על הוצאות האב. בית המשפט פעל בהתאם אך קבע כי רק שיעור המזונות של הקטינה יופחת ב-25% (השיעור המינימאלי לפי הפסיקה), כך שבפועל ירד סכום המזונות מ-5000 ל-3750 שקל לחודש.

האב ביקש לערער על ההחלטה לביהמ"ש המחוזי. לדעתו זה לא הגיוני שהוא ישלם סכום כה גבוה של מזונות, כשלמעשה הקטינה מתגוררת איתו כבר תשעה חודשים. עוד הוא טען שביהמ"ש התעלם מבקשתו להפחית את מזונות הקטין.

האב הדגיש שאינו מבקש שלא לשלם בכלל מזונות, אלא להפחיתם ב-50%.

האם לעומתו טענה כי ההחלטה מושכלת ומנומקת וכי אין להתערב בה. לטענתה למעשה לא חל שינוי ממשי בהסדרי הביקור של הקטינים, המצדיק שינוי במזונות הזמניים שנקבעו. הקטין עדיין מתגורר עמה, ולגבי הקטינה אמרה, כי היא מעוניינת שהיא תשוב לגור עמה בחלק מהזמן.

האם הסבירה גם שהחלטת ביהמ"ש התחשבה בכך שהיא לא עובדת, ושמשכורתו של האב גבוהה.

אין מקום להתערב

אלא שהפעם, השופט שרעבי דחה את בקשת האב.

השופט הסביר כי ביהמ"ש למשפחה נימק את החלטתו להפחית את מזונות הקטינה ב-25% בלבד, בהתאם לפערי ההשתכרות בין הצדדים ותוך התחשבות במשמורת המשותפת. בדרך כלל, ציין השופט, המצבים בהם ביהמ"ש נוטה להפחית את שיעור המזונות לכדי 50% הם כשפערי ההשתכרות בין הצדדים קטנים יותר.

עוד קבע השופט כי לאחר עיון מוקפד בהחלטה נראה שביהמ"ש לא התעלם מטענות האב להפחתת מזונות בנו, אלא החליט באופן מודע להפחית רק את מזונות בתו. באשר לכך שהיא מתגוררת אצל האב ציין השופט, כי ההחלטה על ההפחתה המסוימת נלקחה במטרה להביא לשינוי המצב ובשאיפה שהקטינה תבקר יותר אצל אמה, ותישאר לישון בביתה לפחות מספר ימים בשבוע. האב ישלם לאם הוצאות משפט בסך 3,000 שקל.

  • ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין

* עו"ד מאיה אלפנדרי עוסקת בדיני משפחה, גישור ובוררויות

** הכותבת לא ייצגה בתיק

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
2

כי זה זה לא משפט זה עושק

1

כרגיל, כמו אין בכך כלל הפתעה, בתיהמ"ש למשפחה נותנים מתנות לגרושה

על חשבון הבעל! הרי נאמר והוכר ע"י ביהמ"ש כי הוא נושא בנטל גידול ביתו, אם כן, מדוע הוא צריך בכלל לשלם מזונות לגרושתו בעבור "הוצאה" שאין לה כלל בגידול הבת המשותפת?! עקום! פשוט עקום! בנוסף לכך, אם יש משמורת משותפת, משמע אין כל נטל מוגבר על הגרושה - מדוע בכלל מגיע לה לקבל כספים נוספים מעבר להוצאות הגידול של הילדים בד מות מזונות? והרי בעבור הוצאות מחיה בין כה וכה משלם האב בדמות "מדור" ואילו בנוסף על כך הוא נדרש לשלם גם מזונות - וכל זה רק משום "שיש לו"! אם לאדם יש הכנסה גבוהה משמע שהוא צריך לממן את גרושתו?? הזוי!
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
בעקבות פרשת גז: על תופעת הסרבנות והדרכים להתמודד איתה
עו"ד אביטל רבינוביץ, צילום: רונן עמרני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ