אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> האב העניק לבנו נכס במתנה והתחרט, השניים נפגשו בבית המשפט

האב העניק לבנו נכס במתנה והתחרט, השניים נפגשו בבית המשפט

מאת: עו"ד אסף יוחאי | תאריך פרסום : 04/01/2015 11:45:00 | גרסת הדפסה

צילום: IMG_7596 By markgraf, www.morguefile.com

זמן קצר לאחר שהעניק לבנו נכס במתנה, האב התחרט ורצה לבטל את ההסכם בטענה שבנו מתנהג כלפיו בצורה מחפירה. ביהמ"ש לא התרשם במיוחד מגרסת האב – והותיר את המתנה בעינה.

האב ביקש להשכיר שתי דירות שירש מהוריו, וסיכם עם בנו שיהיה אחראי על השכרתן. בהמשך, התהדקה מערכת היחסים בין השניים, והאב אף החליט להעביר את הדירות לבנו במתנה. אלא שלדברי האב, זמן קצר לאחר שחתמו על תצהירי המתנה, הפך הבן חברבורותיו והחל להתייחס אליו באופן מחפיר, בין היתר הטיח בו קללות, זלזל בו ואיים עליו, עד כדי כך ששקל לפנות למשטרה.

זקוק לעזרה ברישום זכויות בטאבו? 

פנה לעורך דין מקרקעין

האב הגיש תביעה נגד בנו בביהמ"ש לענייני משפחה במחוז תל אביב, וביקש לבטל את התחייבותו לתת לבן את הדירות במתנה. לטענתו, מאחר שהבן עוד לא נרשם בטאבו כבעל הדירות, הוא עדיין רשאי לחזור בו, מה גם שמעולם לא ויתר על זכות הביטול.  

הבן, לעומת זאת, טען כי מעולם לא התנהג בצורה שתיאר אביו, ונהפוך הוא: הוא היחיד שעמד לצד האב כשאושפז בביה"ח. עוד הוסיף, כי האב הוא אדם אלים ומחרחר ריב. הוא טען, כי עדיין לא רשם את הדירות על שמו מסיבות טכניות בלבד, וכי השקיע בהן את כל כספו וחסכונותיו.

אין חרטות

השופטת שפרה גליק קבעה, כי הסכם המתנה תקף וקיים ועל האב לעמוד בו. לפי השופטת, לאב יש רק זכות חוזית בדירות – כיוון שאלו רשומות על שם אביו המנוח, ממנו ירש את הדירות. משכך, אף אם הזכויות לא נרשמו על שם הבן במרשם המקרקעין – העברת המתנה הושלמה.

עוד הפנתה השופטת לכך שבתצהיר המתנה האב ציין במפורש כי ויתר על זכות החזרה מהמתנה. השופטת הוסיפה וקבעה, כי טענות האב לעניין התנהגות הבן מופרכות ולא הוכחו. היא ציינה כי האב הותיר בה רושם קשה ולא אמין, וככלל, התנהלותו התאפיינה בחוסר תום לב, ולא רק כלפי בנו.  

השופטת אף התייחסה לכך שאם יבוטל הסכם המתנה הבן ישנה את מצבו לרעה. לדבריה, אין ספק שהבן העביר לאביו לא מעט כספים – שבהם יכול היה לקנות דירה אחרת אלמלא הסתמך על המתנה.  

השופטת גליק הביעה צער עמוק על הידרדרות היחסים בין האב לבנו, וציינה שניסיונותיה להשכין שלום ביניהם לא הועילו. לבסוף התביעה נדחתה כאמור, והאב חויב  בהוצאות ושכר טרחת עו"ד של 25 אלף שקל.

העברת נכסים בתוך התא המשפחתי הפכו נפוצים בשנים האחרונות ולא ניתן להתעלם מכך שהיא עלולה ליצור לא מעט סכסוכים. לאור זאת, ועל מנת שניתן יהיה לשמור על האחדות המשפחתית, חשוב לאכוף הסדרי מתנה בהסכם מובנה וברור המכיל את כל ההתניות הנדרשות, וכן להעביר את ההסכם בטאבו מיד לאחר חתימתו. פעולה שכזו היתה חוסכת את הצורך בהתערבות בית המשפט שכן הרישום בטאבו הוא סופי ואינו משתמע לשני פנים. 

* עו"ד אסף יוחאי עוסק בדיני מקרקעין ודיני משפחה

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
"אלמנת צה"ל": מי מוגדרת ככזו ומה הזכויות שלה?
עו"ד לירן פרידלנד | צילום: שי קדם, אילוסטרציה: Isuru Perera on Unsplash
מתכננים תביעה? תתכוננו לפגישת גישור עם הצד השני
עו"ד חן וייס גלר (צילום: גלית קאשי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ