בעל עסק להרכבת אלומיניום, שסבל ממחלת לב שלא טופלה, התמוטט אחרי פרויקט מורכב במיוחד. בית הדין לעבודה שוכנע שאלמלא עבד כל-כך קשה האירוע הלבבי היה יכול להידחות למשך תקופה ארוכה
בית הדין לעבודה בחיפה הורה לאחרונה לביטוח לאומי להכיר בליקוי לבבי שממנו סובל עצמאי כפגיעה בעבודה. פסק הדין התבסס על כך שעבר אי-ספיקת לב אחרי יומיים מאוד מאמצים בעבודה. נקבע כי אף שהוא סבל ממחלת לב שהיוותה סיכון לאירוע כזה, אילולא המאמץ החריג בעבודה התוצאה הקשה הייתה יכולה להידחות. "האירוע החמיר ושינה את מצבו של התובע בעיתוי בו אירע", כתבה השופטת סאוסן אלקאסם.
בינואר 2019 עבד בעל עסק להתקנות אלומיניום ותריסים בפרויקט ייחודי של הרכבת קיר מסך מזכוכית עם מקטעים שדרשו עבודת חיתוך רבה ומדויקת, ונאלץ לרדת ולעלות 30-40 פעמים ביום.
הפרויקט ארך יומיים. לקראת סוף יום העבודה הראשון הוא חש עייפות, תעוקה בחזה וקשיי נשימה אבל חזר לעבוד אחרי הפסקה קצרה להתאוששות. למחרת הוא שוב חש תחושות דומות אבל סיים את הפרויקט בכל זאת. ביום שלאחר מכן, הוא הלך לרופא כיוון שלא הרגיש טוב והופנה לבדיקות, וכשהגיע בבוקר שאחרי לבצע אותן התמוטט במרפאה והועבר לבית החולים "זיו" שבצפת, שם אובחן עם אירוע של אי-ספיקת לב ועבר צנתור.
לאחר שביטוח לאומי סירב להכיר בו כנפגע עבודה הוא הגיש נגדו תביעה בבית הדין לעבודה בחיפה. תוך כדי ניהול התיק הסכים ביטוח לאומי להכיר בכך שהליקוי הלבבי נגרם כתוצאה מאירוע חריג בעבודה. עם זאת, הוא טען שאין קשר בין האירוע לבין מצבו הרפואי של התובע, שכן היה חולה לב עוד לפני כן.
קרדיולוג שמונה כמומחה מטעם בית הדין לעבודה לצורך בחינת הקשר הסיבתי האירוע לבין הליקוי הסכים שבשל מחלתו התובע היה מגיע למצב של אי ספיקת לב גם ללא המאמץ הגופני בעבודה. עם זאת, סביר להניח שהיה נדחה למשך שנה ואפילו יותר.
זירז את הליקוי
בעקבות חוות הדעת, קבעה השופטת סאוסן אלקאסם שיש להכיר בתובע כנפגע עבודה. "בעניין שלפנינו קבע המומחה חד משמעית, כי המאמץ הגופני שקרה ביום האירוע, הביא לעומס על הלב הפגוע", כתבה. אמנם המומחה קבע כי אי ספיקת לב הייתה מתרחשת בסבירות גבוהה גם בלי המאמץ הגופני אבל זאת רק במועד מועד יותר, כך שהמאמץ החריג בעבודה זירז את הליקוי.
השופטת ציינה כי אמנם המחלה הבסיסית שממנה סבל התובע לא נגרמה בשל המאמץ הגופני בעבודה אבל התוצאות הקשות שלה היו יכולות להידחות אלמלא. כלומר, מדובר בפגיעה בעבודה מאחר ש"האירוע החמיר ושינה את מצבו של התובע בעיתוי בו אירע".
לאור זאת, התביעה התקבלה וביטוח לאומי חויב לשלם לתובע הוצאות של 3,000 שקלים.
עו"ד יגאל מור
עוסק/ת ב-
נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.