לנוכח רקע משפחתי קשה ומצב נפשי סבוך, השופט סבר שיש לחרוג ממתחם הענישה המקובל, על מנת שלא לגדוע את הטיפול והשיקום אליהם נרתם הנאשם. בנוסף לעבודות שירות הוטל עליו קנס גבוה.
בית המשפט המחוזי בתל-אביב גזר 9 חודשי מאסר שירוצו עבודות שירות יחד עם מאסר על תנאי וקנס בסך 24,000 שקל – על גבר בן 45 שייבא כמויות גדולות של סמים לישראל, בהם MDMA וכן GBL, הידוע כ"סם אונס".
השופט יוסי טופף סבר כי במתח שבין חומרת המעשים המצדיקים מאסר בבית הסוהר, לבין נסיבותיו האישיות של הנאשם ורצונו לפתוח פרק חדש בחייו, יש לעודד אותו להמשיך בנתיב השיקומי.
בשנה שעברה האיש הודה והורשע בעבירות של יבוא סמים מסוכנים, החזקת סם מסוכן שלא לשימוש עצמי, וקשירת קשר לפשע ייבוא סם מסוכן).
על פי כתב האיש, בשיתוף עם אדם שנמצא בסין וזהותו אינה ידועה, הנאשם ייבא מספר משלוחים של בקבוקים של MDMA ו-GBL (הידוע כ"סם האונס") ו-KETAMINE, בכמות כוללת של כ-18 ליטר.
את שלושת המשלוחים הראשונים הוא אסף מחנות מסוימת בתל-אביב, אולם שני משלוחים נוספים נאספו על ידי המשטרה.
אישום נוסף עסק בשתי הזדמנויות בהן הנאשם מכר מנות של GBL, פעם תמורת 650 שקלים ופעם תמורת 450 שקלים.
ההגנה ביקשה להימנע ממאסר מאחורי סורג ובריח, לנוכח סיפור חיים ומצב נפשי קשה של הנאשם, וטענה כי הוא מוכן להירתם לכל טיפול. שירות המבחן גם הוא המליץ להשית על הנאשם מאסר שירוצה בעבודות שירות.
הנאשם עצמו מירר בבכי ואמר כי בתחילה הסם רומם את רוחו לאחר שנים של רגשי נחיתות מינף את מעמדו בקרב חבריו מהקהילה הגאה, עד אשר הסכים ל"עסקה מהשטן" עם אותו ספק בסין.
מלבד הנאשם, ששה עדים העידו מטעמו, ובהם פסיכולוג, פסיכיאטר, עורך דין שמכיר אותו, וכן אמו. כולם סיפרו בצורה כזאת או אחרת על סיפור חיים קשה, ועל כך שמאז ילדותו הוא סובל מדיכאון ומחדרות, וכיום נמצא במצוקה לנוכח העונש הצפוי לו.
מנגד, המדינה ביקשה להטיל עליו 2 שנות מאסר, וזאת לאחר התחשבות במצבו הנפשי. בין היתר נטען כי יש להתחשב בחומרת המעשים והתכנון הכרוך בהם, כמות הסמים, והצורך בהגנה על הציבור.
הפנים והתחרט
לצד העובדה שמדובר בעבירה שנמצאת "ברף הגבוה" של עבירות הסמים, השופט טופף שוכנע כי הנאשם סיפק אותם והשתמש בהם בנסיבות חברתיות בלבד, על מנת להעלות את קרנו בעיני חבריו, ולא לשם בצע כסף.
לאחר ששמע את שורת העדים ועיין בתסקירי שירות המבחן, השופט התרשם כי "אירועי כתב האישום אינם מאפיינים את אורחות חייו של הנאשם, בהינתן שעד לפני כשנתיים, עת מלאו לנאשם 43, השימוש בסמים היה זר לו. נהיר כי הנאשם הפנים את חומרת מעשיו והכיר בטעויותיו, לקח אחריות מלאה על המעשים והפגין חרטה כנה".
בתוך כך השופט הזכיר כי לנאשם יש רקע משפחתי שלא יפורט מטעמי צנעת הפרט, אך ציין הוא "מתמודד כל חייו עם בעיות רפואיות, תחושות דיכאון, רגשי נחיתות, ניכור חברתי, בדידות ומחשבות אבדניות", ולכן יש להתחשב בכך שהוא החל בהליך שיקומי בתחום הרגשי והנפשי.
"בנסיבות אלו, דומה ששליחתו של הנאשם למאסר מאחורי סורג ובריח לא תשרת כל תכלית משמעותית, שאינה ניתנת להשגה באמצעות רכיבי ענישה אחרים", כתב.
בנוסף לתשעת חודשי מאסר שירוצו בעבודות שירות, על הנאשם נגזרו עונשי מאסר-על-תנאי, וקנס בסך 24,000 שקל.
· ב"כ המאשימה: עו"ד אריאל שור
· ב"כ הנאשם: עו"ד אלון ארז
עו"ד אלעד אלימלך
עוסק/ת ב-
פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.