ישראלים המחזיקים באזרחות כפולה יכולים כבר היום לקבל ויזה להשקעה בארה"ב, שתאפשר להם ולבני משפחתם לעבור לארה"ב ולעבוד בה. מהם תנאי הזכאות? מיהם אותם ישראלים ומה הפרוצדורה? עו"ד ג'יימי כהן על ויזה מסוג 2-E.
ישראלים רבים היו רוצים להשקיע בארה"ב ולבצע "רילוקיישן", אולם סבורים כי אינם יכולים לעשות זאת. האמנם? הנשיא אובמה הכריז לאחרונה על שורה של צעדים שמטרתם להקל על יזמים, אזרחי מדינות זרות, לפעול בארצות הברית ולקבל אשרות עבודה על מנת לתרום לפיתוח כלכלת ארה"ב. הרפורמה במדיניות ההגירה לארה"ב עתידה ליצור הזדמנויות גם עבור ישראלים המחפשים לעבוד באמריקה.
ובינתיים, עד ליישום הרפורמה, כדאי לדעת שכבר היום ישראלים המבקשים להשקיע, לעבוד ולהתגורר בארה"ב, יכולים לעשות זאת - בתנאי שהם מחזיקים בדרכון זר ממדינה החתומה על הסכם מסחר וחליפין עם ארה"ב למתן ויזה מסוג 2-E.
בשנים האחרונות, עשרות אלפי ישראלים מחזיקים באזרחות כפולה, לאחר שהנפיקו דרכונים ממדינות כמו פולין, רומניה, גרמניה, צרפת, מולדובה ועוד. מדינות אלה חתומות על הסכם מסחר דו-צדדי עם ארה"ב להשקעה ופיתוח המשק האמריקאי, באמצעות מתן אפשרות למשקיעים להימצא, יחד עם משפחותיהם, בארה"ב - המדינה בה השקיעו את כספם.
השקעה משמעותית ורכישת מניות
הבסיס לקבלת ויזה 2-E לארה"ב הוא השקעה משמעותית, בלתי חוזרת, ביוזמות מסחריות פעילות ומעשיות. אין הנחיות לגבי סכום ההשקעה הספציפי הנדרש, אולם ההמלצה הרווחת היא השקעה מינימלית של 100,000 דולר. כמו כן, המשקיע הזר מחויב בבעלות 50% לפחות במניות החברה. החוק קובע כי אפשר להשקיע בחברת הזנק חדשה, אולם השקעה בחברה קיימת מעלה את הסיכויים לקבלת הוויזה. המשקיע הזר נדרש למעורבות אקטיבית בפעילות המסחרית של החברה ונדרש להוכיח כי נוכחותו הפיזית בקרבת מקום השקעתו חיונית להצלחת המיזם העסקי.
ישראלי בעל אזרחות זרה ממדינה החתומה על אמנה למתן ויזה 2-E לארה"ב יידרש למלא טפסים לקבלת האשרה, לשלם אגרה ולארגן תיק בקשה הכולל תכנית עסקית מפורטת, לרבות חוזה רכישה של בעלות על חברה אמריקאית או הקמת חברה חדשה, הסכמי העסקה של עובדים וכדומה. בבקשה צריך להוכיח כי ההשקעה עתידה להחזיר רווחים, ובעיקר ליצור מקומות תעסוקה עבור השוק המקומי בארה"ב.
לאחר בין 4 ל-6 שבועות בממוצע, מוזמן מגיש הבקשה, יחד עם בני משפחתו, לראיון בשגרירות ארה"ב בתל-אביב, מול נציג מקצועי של מחלקת העסקים בשגרירות. שם יידרש להסביר את התכנית העסקית. זוהי ההזדמנות שלו לשכנע את נציג השגרירות כי התכנית מהימנה, וההשקעה אינה תיאורית (ספקולטיבית), אלא יש בה כדי לבסס עסק רווחי ובר קיימא לאורך זמן, שייצור תרומה כלכלית משמעותית למשק האמריקאי.
בקרוב, גם בלי אזרחות זרה
ארצות הברית מנפיקה כל שנה עשרות אלפי ויזות 2-E עבור משקיעים רבים ממדינות החתומות על ההסכם למסחר וחליפין עם ארה"ב.
שימו לב: ויזה 2-E אינה ויזה להגירה לארה"ב, הוויזה לא מאפשרת מגורי קבע באמריקה (גרין קארד), אולם כל עוד בעל הוויזה מקיים את תנאי האשרה, העסק קיים וזקוק להימצאותו בארה"ב, אין מניעה להארכת הוויזה עבור המשקיע ובני משפחתו, ללא הגבלה.
רפורמת ההגירה לארה"ב, אשר תאפשר לכל ישראלי להגיש בקשה לקבלת ויזה 2-E, על מנת להשקיע, לעבוד ולהתגורר באמריקה, ממתינה בינתיים דווקא להחלטת ממשלת ישראל. מאחר שהסכמי המסחר והחליפין של ארה"ב עם מדינות העולם הדדיים - אזרחי ישראל עתידים לקבל ויזה מסוג 2-E, רק כאשר המדינה תפעל ליישם את תקנות הכניסה לישראל, הקובעות כי אזרחי ארה"ב רשאים לקבל אשרת משקיע בישראל.
* עו"ד ג'יימי כהן, ממשרד כהן, פקס, ברוש, עוסק בהגירה לארצות הברית
** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.