אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> המחוזי: אישור "הסכם ממון" בין ידועים בציבור יתבטל אם יינשאו

המחוזי: אישור "הסכם ממון" בין ידועים בציבור יתבטל אם יינשאו

מאת: עו"ד מרים שליו | תאריך פרסום : 14/10/2024 13:19:00 | גרסת הדפסה

עו"ד מרים שליו | צילום: שמעון איפרגן. אילוסטרציה: Jeremy Wong Weddings, Unsplash

בני זוג חתמו על הסכם רכושי והביאו אותו לאישור בבית משפט. בית המשפט אישר אך הבהיר שבמקרה של נישואין יש צורך לאשר את ההסכם מחדש. ערעור שהגישו השניים בנושא נדחה

בית המשפט המחוזי מרכז לוד דחה לאחרונה ערעור שהגישו בני זוג, ידועים בציבור, על החלטה שקבעה כי יהיה עליהם לאשר הסכם רכושי בשנית אם יחליטו להינשא בעתיד. בני הזוג, שחתמו על הסכם הפרדה רכושית והביאו אותו לאישור בית המשפט למשפחה, טענו כי מכיוון שבהסכם נכתב שהוא יחול גם אם יינשאו, ההחלטה פוגעת בוודאות שאותה ביקשו להשיג. בית המשפט המחוזי הבהיר שמכיוון שהשניים לא מתכננים להינשא בקרוב, האישור להסכם לא ניתן לפי חוק יחסי ממון ומכאן הצורך להביאו לאישור מחודש במקרה של נישואים.

בני הזוג חיים כידועים בציבור מאז 2022. ב-2023 הם חתמו ביניהם על הסכם שקובע הפרדה רכושית. לפי ההסכם, צורת הרישום של כל נכס תהווה הוכחה מכרעת לבעלות בו. ההסכם אושר בבית המשפט למשפחה בפתח תקווה בסמוך למועד זה מכוח הדין הכללי. בהחלטה הובהר כי מכיוון שהשניים לא נשואים חוק יחסי ממון לא חל עליהם ולכן ככל שהצדדים יחליטו להינשא, יהיה עליהם להביא את ההסכם לאישור מחודש מכוח חוק יחסי ממון.

באוקטובר 2023 דחה בית המשפט את בקשת בני הזוג למחוק את ההבהרה בעניין האישור המחודש של ההסכם. בני הזוג הגישו יחד ערעור על ההחלטה. 

הם טענו שלא הייתה כל הצדקה להבהרת בית המשפט באשר לצורך באישור עתידי מחודש של הסכם הממון, שכן ההסכם אושר הן מכוח חוק יחסי ממון והן מכוח חוק בית המשפט למשפחה. לשיטתם, לנוכח ההסכמה ביניהם כי הוראות ההסכם יחולו גם בעת נישואין, הרי שאישור בית המשפט חל גם במידה שיחליטו להינשא. 

הם ציינו כי משמעות ההחלטה היא שכל הסכמי הממון שנחתמים בין בני זוג ערב חופתם אינם תקפים ונדרשים לאישור מחדש לאחר החתונה, מה שיוביל לכאוס משפטי.

פתח לבעיות

השופטים ורדה  פלאוט, צבי ויצמן, וצבייה גרדשטיין פפקין דחו את הערעור.

הם ציינו שהוראות חוק יחסי ממון אינן חלות בעניינם של ידועים בציבור אלא רק בעניינם של בני זוג נשואים או אלו המתעתדים להינשא בסמוך לחתימת ההסכם. 

השופטים הדגישו שאין משמעות הדבר כי בני זוג ידועים בציבור אינם יכולים לאשר הסכם רכושי ביניהם. הסכם שכזה יאושר מכוח סמכותו של בית המשפט לענייני משפחה על פי הדין הכללי. ואולם, ההסכם המאושר לא יהיה בדרך כלל "הסכם ממון" שיש בכוחו להתגבר על חוק יחסי ממון, אלא אם יאושר שוב לאחר הנישואים או בסמוך לחתונה. 

השופטים הבהירו שכעניין של מדיניות שיפוטית, ראוי להימנע מחוזים המסדירים בהינף אחד ובלא הפרדה ברורה את הזכויות והחובות של אותם צדדים הן כידועים בציבור והן כנשואים. "ערבוב כזה אינו רצוי, ויש בו לשבש את התחומים, להרבות מחלוקות וליצור פתח לבעיות מיותרות". 

זאת, בין היתר, מכיוון כשבמועד כריתת החוזה במעמד של ידועים בציבור, אין לצדדים די נתונים באשר לסיכויים, לתזמון ולתנאים של תרחיש הנישואין. 

ביחס להוראה שקבעו בני הזוג בהסכם שלפיה הוא יחול גם במקרה של נישואין קבעו השופטים שצדדים אינם יכולים לקבוע את גידרו של ההסכם כ"הסכם ממון", כאשר חוק זה כלל אינו חל בעניינם.

לא ניתן צו להוצאות. 

  • ב"כ בני הזוג: עו"ד איימי בכור בוני
עו"ד מרים שליו עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
מה יעלה בגורל המטבעות הווירטואליים אחרי מות בעליהם?
עו״ד ראובן גוברין (צילום: דן בן ארי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ