במהלך הקשר הזוגי האישה העבירה לגבר 550,000 דולר. הוא טען שמדובר במתנה, אבל בית המשפט קבע שהעובדה שתכנן להוריש לה סכום זהה מוכיחה שזו הייתה הלוואה שעליו להחזיר
בית המשפט למשפחה בירושלים קיבל לאחרונה תביעה שהגישה אישה נגד בן זוגה לשעבר להשבת הלוואה בת 550,000 דולר (כ-2 מיליון שקל) שנתנה לו במהלך הקשר הזוגי. השופטת אורית אביגיל יהלומי מתחה ביקורת נוקבת על האיש, ששינה גרסאות ושיקר לבית המשפט. בסופו של יום היא חייבה אותו להשיב את סכום ההלוואה במלואו לאישה בצירוף הוצאות משפט.
הצדדים הם יהודים שהכירו וחיו יחד בחו"ל, ובשלב מסוים עלו לישראל. בסמוך להגעתם ארצה רכשו השניים דירה שהבעלות בה נרשמה על שם שניהם בחלקים שווים. לימים פרץ ביניהם סכסוך והאיש עזב את הבית. בנסיבות אלה הגישה האישה את התביעה לבית המשפט בפברואר אשתקד.
לטענתה, היא נתנה לנתבע הלוואה בסך 550,000 דולר אך הוא מסרב להשיב לה אותה. התובעת טענה כי סוכם בינה לבין הנתבע שאם הקשר הזוגי ביניהם ייפסק הוא יחזיר לה את הכסף.
האישה סיפרה כי בעקבות סירובו של הנתבע להשיב לה את כספה היא נותרה פנסיונרית חסרת כל ללא יכולת לעבוד ולהתפרנס, בעוד שלנתבע יש הכנסות נאות והוא מתעשר על חשבונה שלא כדין.
לעומתה טען האיש שהכספים ניתנו לו במתנה ושהוא לא חייב לאישה דבר. לגרסתו הכספים הועברו אליו במטרה לחמוק מנושים של האישה, וגם בפני רשויות המס הצהירו השניים שמדובר במתנה.
מכל מקום הוא סיפר שבגלל היותו איש הגון, הוא הסכים לרשום מחצית מהדירה שנרכשה על שם האישה, ובכך למעשה הכסף הושב לה.
שיקר ללא הרף
השופטת יהלומי מתחה ביקורת חריפה על התנהלות האיש בהליך המשפטי. לדבריה הוא שיקר ללא הרף, תוך העלאת גרסאות סותרות, באופן שיש להחיל עליו את "חזקת השקר" המאפשרת לדחות את גרסתו במלואה ולקבל את תביעת האישה.
כך למשל, למרות ניסיונותיו החוזרים ונשנים של הנתבע להסתיר מבית המשפט צוואה שערך לטובת האישה, בסופו של דבר האישה מצאה אותה במקרה בביתם המשותף לאחר שהאיש עזב את הבית.
לדברי השופטת בצוואה "כתוב שחור על גבי לבן כי הוא מוריש לאישה סך של 550,000 דולר", באופן החושף אותו במערומיו ומוכיח שמדובר למעשה בהלוואה.
עוד כתבה השופטת כי האיש הודה שלאורך הקשר האישה דרשה ממנו להשיב לה את הכספים, כשלגרסתו היא "הטרידה אותו בצורה קיצונית בצעקות וצרחות שאם ימות איש לא ישיב לה את כספה". ככה לא מתנהג אדם הנותן מתנה לבן זוגו, קבעה.
השופטת ציינה אמנם שהיא ערה לכך שהשניים הצהירו בפני רשויות המס שמדובר במתנה, אולם לדבריה גם לנתבע היה אינטרס מובהק בהצהרה הזו, על מנת לחמוק ממס במדינה בה התגוררו.
בנסיבות אלה קבעה השופטת שעל הנתבע לשלם לזוגתו לשעבר סכום של 1,827,739 שקל, השווה ערך להלוואה שניתנה לו. בנוסף נפסקו לטובת האישה הוצאות בסך 25,000 שקל.
- באי כוח הצדדים לא צוינו בפסק הדין
לפסק הדין המלא בתיק תלה"מ 31727-02-22
עו"ד נטלי זץ - חורש
עוסק/ת ב-
דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.